Октомврийчето расте,иска вече и пюренце да яде-тема 3

• 32 550
  • 745
  •   1
Отговори
# 585
Каква бисквитка?С глутен, без глутен?
Безглутенови има на Холе и на Плазмон.Предпочитам Холе по състав, в тези на Плазмон има много захар.
И една БГ марка имаше безглутенови, но пак бяха с много захар по спомен.🤔
Какво си въвела до момента?

# 586
# 587
Глутен, яйца и многооооо захар.
Аз не бих ги дала.Но вие за себе си ще прецените най-добре.
Иначе много майки дават с вечерното мляко и натрошена бисквитка, казват че засищало бебето повече и не се будят.

Не разбрах само въвела ли сте глутен?Чета ви и в другата тема и по спомен бяхте въвели само зеленчуци и няколко плода?

# 588
  • au bout du monde
Бисквити след 1г и то без захар. Има в ДМ.
Други ми се вижда ненужно да се дават на бебе, то а не ям бисквити.

# 589
Аз също харесвам тези на Holle. Другите са блъска ни с какво ли не. ДМ също са ок. От техните сухари слагам в попарата. За СЗ давам безмлечна каша с плод или плод с извара.
Момичета, аз се побъркаха с моето неспящо бебе. Такова дете не съм имала. Пробвах всички теории за сън и създаване на режим, ама няма спане и това е. През деня спи като заек по половин час и толкоз. Хубаво поне, че през нощта спи. Но няма никакъв дневен режим. Вече не знам как да го създам. Пробвах да сме с количка, в кошара, на спалнята до мен, в хола на дивана, на люлката. Е няма и няма сън повече от час. Явно такава ще е при нас.
Чудя се обаче, понеже почти всичко яде и то лакомо, дали да не я запиша на някоя частна кухня от 8-ми месец, а после като стане на 10 месеца да си ходим на държавната. Тази до нас си е супер. Моля някоя мама за препоръка за частна кухня, която доставя в Пловдив.

# 590
bubamara9, вероятно все пак си прави часовете сън за денонощие. На едно видео на консултант по сън казаха, че режим може да има, когато вече е на две дрямки и то не при всички бебета. И при моя бебок дневен режим няма, два дена така, три дена иначе, само вечер го приспивам по едно и също време и има хубав нощен сън.
Аз лично си чакам към година и половина, като започне да спи по веднъж на обяд, до тогава дневния сън не го гоня да е под час, когато-тогава.

Според мен тези бисквити и за възрастни не стават и са прекалено сладки.

Последна редакция: сб, 30 апр 2022, 23:08 от M_Oliviya

# 591
  • София/Севлиево
Безглутенови бисквитки има и на Бебелан.Аз такива взех,но Росен не ги хареса,и на мен нещо не ми допаднаха.
Чичибебе са за по-големи (като бях бременна първият триместър само от тях с кисело мляко не ми се гадеше,но са доста сладки,тези банановите не съм ги опитвала,но аз не обичам банани и всичко,в което ги има го избягвам).

# 592
А когато за първи път давам без глутенова каша оризова първо по 2 3 лъжички ли трябва да давам?

# 593
Точно Бебелан.Днес ги гледах в супера, но и те са пълни със захар. 🤷🏻♀
Каши съм вкарала оризова, царевична и елда.Не съм давала по 2-3 лъжички, по-голямо количество директно.Мисля, че само първите 2-3 зеленчука ги вкарах така, следващите винаги са били по-голямо количество.

Правете си безглутенови бисквити.
Банан, авокадо и кокосово брашно. Simple Smile

# 594
Точно Бебелан.Днес ги гледах в супера, но и те са пълни със захар. 🤷🏻♀
Каши съм вкарала оризова, царевична и елда.Не съм давала по 2-3 лъжички, по-голямо количество директно.Мисля, че само първите 2-3 зеленчука ги вкарах така, следващите винаги са били по-голямо количество.

Правете си безглутенови бисквити.
Банан, авокадо и кокосово брашно. Simple Smile
Благодаря ще пробвам да направя..

# 595
Кашите започнах с една супена лъжица. Като се разбърква с мляко набъбва. Сега давам по три лъжици и с плод си става добро количество. Не си спомням какво каши взимах на големия, ама като останеше и ги дояждах ми бяха много вкусни. Мисля бяха на Хуманна, ама явно са ги спрели тия със сесемте зърна. Ама поне Ирина яде каквато каша и дам. Аз ги давам по ред: оризова, царевична, елда, овесена и 3 или 5 зърна за пшеничена. Сега е на овесена, след седмица давам пшеница. Може да взимам и млечни каши, така или иначе слагам АМ.
Аз бисквити няма давам преди млечната кухня. Там има в десертите, така че все ще яде някога. Аз мисля да я запиша от година на кухнята, че 10 и 11- месеци се падат юли и август. Надявам се да попътуваме, а и не се сещам дали август кухните не почиваха целия месец. Скоро ще мина да ги попитам. Че на някой места в София се чака ред, да се откаже някое дете, за да запишат друго.
Добра идея е да си направим сами бисквити. Благодаря за рецептата.
Бубамара, и Ирина спи по половин час точно. Докато я приспя и се обърна и тя вече ми се смее. Аз я слагам в количката, че да мога да я местя бързо, ако баткото влезе в стаята в която спи. Ама през нощта си спи по 10-11 часа. Случва се да събуди, ако пелената е преляла много. Аз не я будя за смяна, че после няма заспиване с часове. Ама пък се буди винаги с усмивка, слава Богу, защото вече си имам един буреносен облак, ако не се наспал.

# 596
Здравейте към 17:30, 18:00 мога ли да давам каша... Мисля да я направя с АМ и пресен Банан

# 597
Аз също давам кашата в късния следобяд. Правила съм с пресен банан и моята беба много я хареса.

# 598
Може да давате каквото когато поискате. Само нови храни е хубаво да се дават по-рано през деня, за да има време за реакция при непоносимост. Аз на малката и давам по-малко от на баткото бананите, че когато той яде, тя се дави в лиги. Твърдите плодове засега варя. След време ще ги рендосвам.

# 599
Направих кашата с банан много му хареса!!😁😁

Общи условия

Активация на акаунт