Октомврийчето расте,иска вече и пюренце да яде-тема 3

• 32 556
  • 745
  •   1
Отговори
# 570
Искам и аз да се запиша Ели родих 03.10.2021 момченце бях с термин 10.10
А как се казва бебето?Не знам дали сега ще ми позволи да редактирам първия пост,но може да пробвам да ви добавя в него.Ако не стане-в следващата тема.
Росенчо от утре тръгва на рехабилитация да го раздвижат малко,че е доста тромав.С храната сме горе-долу добре,има едно заместено хранене,но се мръщи на пюретата с месо,и на плодовите също ,и не изяжда повече от 120 гр.Явно му стига, защото издържа 3 часа до следващото хранене.От няколко дни пие по 180 мл АМ,но не всеки път.Нямам търпение да дойде 9.05 и да видя колко е наддал с този режим...
За рехабилитацията педиатър ли ви изпрати?

# 571
Здравейте, отдавна не съм се включвала, да се разпиша и аз.

При нас захранването върви бавно, един ден иска, друг не иска, пъчи се, хили се, бута все нещо друго в устата си, но не и храната Joy
 Въведох повечето зеленчуци, меса, плодове, каши, жълтък.
Следваща седмица ще включвам глутена.

Вода от шише не иска, за това му взех една чаша, та си пие от нея.
Давам чай лайка след сутришната каша.
Все още си дохранвам с кърма.

Вчера на лъжицата цъкна нещо, гледам две зъбчета пробили, много им се радвам.

Сега ми стана ясно защо близо 3 седмици имаше нон стоп нощно мрънкане.

На последната консултация не беше наддал нищо, въпреки че захранвам, малко се притесних.

Но моят бебок е много активен, постоянно скача, мърда в проходилката, почти мирен не седи, имам мускулна треска на ръцете Joy
Днес дори от мърдане падна от дивана, ужасс ..като го видях и все едно с вода топла ме поляха, но не рева много.

За количка не му мисля, нашата е 3в1, и вече сме с летен кош, почти не се застоява в количката, мърда целия кош, някой ден мисля че ще се разпадне количката от мърдане и скачане Joy

Та това е от нас,

Целувки за всички малчугани и весел уикенд Flowers Cherry Blossom

# 572
Моята Иринка пък от вчера издава звуци с устата като пръцкане и яденето е приключение. Всичко е в пюре или каша, включително и аз. Мисля закуска да дам след месец. Попара или Кус Кус на плазмон. С тях ще вкарам масло от сирене.
А за падането, аз се притеснявам, че Ирина досега беше много неподвижна. Баткото беше паднал за пръв път на 4 месеца от дивана. Следи се да зареве веднага, да фокусира поглед и да следи пръст/играчка. Важното е да не заспива веднага след удар по главата, че ако припадне няма как да се разбере. Аз първия път така се панирах, че ходихме на лекар. От тогава колко пъти е удряна тая глава. Все не увира Smile
Ирина след голям скок в растежа, няколко нощи ми видя на гърдите постоянно, освен че се върти, се пробва да се изправя в седнала положение и вдига дупето да пълзи. Окончателно мина да три дремвания през деня, като будуването е вече над 3 часа. Но спи по половин час пак. Няма значение дали сме в къщи или навън. Вашите по колко време спят? Струва ми се малко на мен, че не помня големия по колко спеше.

# 573
Аз лично сегя мога да кажа, че преди да избият зъбите, около 1месец дневното спане беше кошмар 30мин макс и винаги с мрънкане и 10пробуждания.

Преди да избият зъбките 3-4 дни беше нон-стоп висене на тая гърда, честно казано направо се схващах вечер от най-различни удобни пози за мен…през дена нон стоп се търсеше гърда, дори почнах да мисля че не му стига..

Нощното спане пак с мрънкане.

Но сега всичко това почти отмина от вчера спи спокойно и по-дълго , не се търси постоянно гърда.

# 574
  • София/Севлиево
Искам и аз да се запиша Ели родих 03.10.2021 момченце бях с термин 10.10
А как се казва бебето?Не знам дали сега ще ми позволи да редактирам първия пост,но може да пробвам да ви добавя в него.Ако не стане-в следващата тема.
Росенчо от утре тръгва на рехабилитация да го раздвижат малко,че е доста тромав.С храната сме горе-долу добре,има едно заместено хранене,но се мръщи на пюретата с месо,и на плодовите също ,и не изяжда повече от 120 гр.Явно му стига, защото издържа 3 часа до следващото хранене.От няколко дни пие по 180 мл АМ,но не всеки път.Нямам търпение да дойде 9.05 и да видя колко е наддал с този режим...
За рехабилитацията педиатър ли ви изпрати?
Да,защото младежът е по-тромав и по-трудно прави повечето неща,но ще се справи.Рехабилитаторката каза,че е малко дебеличък и затова.Ама пък не е много ящен,въпреки лакомията му...

# 575
Елислава, ще видиш как бързо ще започне. Нашия батко като се роди, след нормалното раждане имаше Тортиколис или крива шия, с други думи скъсана мускулна връзка на врата, където са го дръпнали. Имаше ограничени движения и го пратиха на рехабилитация. За дни започна да прави много неща, да се върти, да вири главата. После пък каката водих, защото не можела хубаво да отвори крачетата. И на двамата така им харесваше, размазваха се от кеф да ги мачкат и го имаха за игра. Пееха на рехабилитаторите. Та ще видиш колко добре се отразява на бебетата 😊
При нас захранването върви. Тя си хапва добре. Прие добре и алергениете. Въведох глутен, жълтък, риба, млечни. Сега суче сутрин към 4 и към 8, в 10 закусва (кус кус, попара, плодове с извара), обядва зеленчукови с месо или жълтък, в 15 суче, в 17 яде каша с плодове, в 20 и в 22 суче. Междувременно като вечеряме прилапва с нас 😂 Ако не е с нас на масата и не и дам нещо, крещи и се ядосва. Давам и една бебешка бисквитка на Холе без захар или в мрежички и слагам краставица, банан, авокадо или каквото се сетя да си го дъвче. Перисталтиката и работи добре, стомахчето е спокойно. Започна да пие вода, сама я поиска, около 60/80мл на ден.
Следваща стъпка е да и купя шише без биберон, като гледам на 10 месеца ще е съвсем готова за кухнята.

# 576
Здравейте момичета, не съм писала от много време.
Тази сутрин ви изчетох с кафето и ще дам и аз един отчет. 😁
Димитър се опитва да пълзи, поне според мене.Като е по корем се върти на 360 градуса, предполагам това са някакви заченки на опити. 🤔Много ми е смешен, това вдигане на дупето му е изключително трудно, тежи си. 😁
Захранването ни върви добре, заместен обяд и СЗ, като започнах от няколко дни да въвеждам жълтъка.Следва млечните и след това глутена, или обратното, не съм решила още.
Снощи си писах с една майка на октомврийче относно дребните плодове:малинки, ягоди, боровинки.Смятам след 7 месец да ги въвеждам, вие какво мислите за тях?
Уча го да пие вода от чаша, голям е кеф. 😂 Много му е забавно и на майтап изпива доволно количество вода.Преходна чаша няма да му взимам, смятам да го науча да пие и от сламка и предполагам ще му взема такава.

# 577
Горските плодове мисля да ги въведа и давам като им дойде сезона. И нашия Митко има заместени обяд и СЗ. Въвела съм глутен, млечни, яйца и месо. Даже на Великден яде агнешко с пресен лук от градината 😁
 Искам да попитам какъв режим спазвате по часове, интервали на будуване и хранене, че нещо ми е много трудно да ги разпределя при нас нещата напоследък…

# 578
Какво давате за сз??

# 579
Аз не следвам интервали на будуване. Когато и се приспи спи, колкото иска. Обяда е в интервал от 10,30 - 11.30 ч. СЗ е около три часа след обяда. Понякога и по-малко. Всичко зависи от това кога е станала сутрин. От няколко дни става в 7.00 ч. Иска ми се да е по-късно, но явно тя не ще. Баткото става към 8.30 ч и поне имам време да и направя гимнастиката, дам капките и накърмя, ако иска. Спи по три пъти на ден. Банята е към 19.30 ч. Ако закъснеем започва да плаче. Понякога заспива веднага след банята и кърменето, друг път се върти по час. Водя се по нея, че рев и истерия не искам. Баткото с тази част се справя добре и сам.
Аз за слетобедна закуска давам каши с АМ и плод по някога. Вчера варих ябълка и пасирах, стана много сладко пюре. Имам домашни, но не знам защо не съм се сетила да правя пюре от тях. От днес въведох глутен с овесена каша. След 5-6 дена и пшеница.
Череши, малини, ягоди ще въведа, когато узреят в градината на родителите ми. Дано има, че с тия слани върху цвета е лошо. И на баткото от там му давах. Праскови и кайсии ще въведа от бурканче, че скоро няма да има, а искам да разнообразявам плодовете. И боровинки с ябълки съм взела на Хип. Разните цитруси по нататък ще дам. Има и пюрета, но лятото и есента ще наблегна на сезонните. И зеленчуци мисля да дам сурови като има по-читави.

# 580
  • au bout du monde
За СЗ давам всякакви каши със сирене или без. Плодове не иска за сега. А и не бързам с тях.
Вече на обяд си хапва цяло бурканче от 190гр
9ти месец го записвам на кухня. Мисля че ще му хареса.

# 581
За СЗ давам всякакви каши със сирене или без. Плодове не иска за сега. А и не бързам с тях.
От 9 ти месец има ли кухня

# 582

И от 8ми месец има.

# 583

И от 8ми месец има.
Сега мога ли да му сложа бисквитка в млякото

# 584
В нашия град частните кухни дори от 6 месец започват. Баткото помня и аз го записах на 9,с малкия обаче н виждам да се случат скоро нещата😀
Днес ми е много притеснено..още със ставането малкия ми се стори топъл. Пипам го нон стоп по челото -ту топъл,ту не. Температура до сега не сън му мерила,така,че нз по принцип с каква е. Днесбму меря ,веднъж 37,4, после 37,7 преди малко 36,7. Още не съм давала никакви лекарства и се надявам много да е просто от зъбите и да имаме спокойна вечер...

Общи условия

Активация на акаунт