Октомврийчето расте,иска вече и пюренце да яде-тема 3

• 32 557
  • 745
  •   1
Отговори
# 555
Аз взех лятна количка Lorelli Storm. Няма много мнения за нея тук, но аз съм доста доволна, лека е, сгъва се компактно с една ръка, сравнение с комбинираната количка направо си върви сама без никакво усилие. Сенника е мноого дълбок също, гумите са големи, има амортисьори и съответно не вози дървено. И също така не е супер паянтова и лека като някои летни колички, които разглеждах. Ако искате мога да кача някакви специфични снимки да видите.
Скрит текст:

# 556
Bubamara Аз имам две леки хлътвания в двата края на шева, но лека по лека с прибирането на корема намаляват.

Обаче имам боцкания в областта на шева Sad Все едно се късат много тънки влакънца.

Ние започнахме захранването 5++. Първите две седмици всичко вървеше перфектно. После бебка взе да се мръщи, да се дърпа.... стана кошмар. Бях на прага на нервна криза от отчаяние. Какво ли не пробвах и просто се примирих. Гледам до се радвам и на малкото и да се доверя на инстинктите на бебка.

В момента 6++++ хапва само от местните пюрета на Плазмон и то по-малко от 80гр на ден. Успокоявам се, че поне напредваме с въвеждането на нови храни.

В началото се притеснявах какво ще правим с водата. Бебка не приема шишетата, но там пък нямаме проблем. Започнахме с лъжичка, но вече пие направо от малка стъклена чашка. Дори започна сама да си я хваща и навигира. Joy

# 557
bubamara9, адашката е супер, май ѝ харесва доста това, че вече по цял ден щъкаме навън. И зимата не съм пропускала разходки, но е друго вече, случва се от сутрин до вечер да не се прибираме и (за сега (да чукна на дърво😂)) е много спокойна.
Избрах и аз лятна количка, че нещо летният кош на моята не ме радва особено, а и ми идва тежичка и непрактична. Сега съм поръчала една, която е 6.800 кг, сгъва се и се разгъва с една ръка, влиза спокойно в багажник на самолет, което също ми беше изключително важно, че ни предстоят полети до края на годината.
С баща ѝ дори планирахме и първата си морска почивка с нея. В началото на юни ще идем, докато е по-хладно, по-спокойно и по-тихо, за да видим как ще е и до края на лятото (живот и здраве) ще направим още няколко.
В момента най-интересни са ѝ пакетите мокри кърпички и никоя хипер-мега-топ играчка не може да ги замени 🤷🏼‍♀️

# 558
Chrissie, и ние сме с програма където ни отвее вятъра 😂 Ще съм благодарна да споделиш повече за количката, много ми допадна описанието 🤗

# 559
За Xiaomi става въпрос.
Единствено не ми допада, че трябва отделно да си поръчвам поставка за ръцете на бебето, другите неща са ясни, които ще трябват, ама това не разбрах защо така недоизмислено са го оставили. Или пък добре са си го измислили за такива като мен, дето не гледат навреме 😂
https://m.geekbuying.com/item/Xiaomi-MiTU-Folding-Stroller-Pink- … &Currency=USD

# 560
Искам и аз да се запиша Ели родих 03.10.2021 момченце бях с термин 10.10

# 561
  • София/Севлиево
А как се казва бебето?Не знам дали сега ще ми позволи да редактирам първия пост,но може да пробвам да ви добавя в него.Ако не стане-в следващата тема.
Росенчо от утре тръгва на рехабилитация да го раздвижат малко,че е доста тромав.С храната сме горе-долу добре,има едно заместено хранене,но се мръщи на пюретата с месо,и на плодовите също ,и не изяжда повече от 120 гр.Явно му стига, защото издържа 3 часа до следващото хранене.От няколко дни пие по 180 мл АМ,но не всеки път.Нямам търпение да дойде 9.05 и да видя колко е наддал с този режим...

# 562
А как се казва бебето?Не знам дали сега ще ми позволи да редактирам първия пост,но може да пробвам да ви добавя в него.Ако не стане-в следващата тема.
Росенчо от утре тръгва на рехабилитация да го раздвижат малко,че е доста тромав.С храната сме горе-долу добре,има едно заместено хранене,но се мръщи на пюретата с месо,и на плодовите също ,и не изяжда повече от 120 гр.Явно му стига, защото издържа 3 часа до следващото хранене.От няколко дни пие по 180 мл АМ,но не всеки път.Нямам търпение да дойде 9.05 и да видя колко е наддал с този режим...
Алексей. Благодаря...
Моя бебо от няколко дни се мръщи на АМ но пюренцата си ги папка не знам какво да правя??

# 563
Аз започнах да правя упражнения и моята мадама взе да се върти. Много благодаря на майката, която каза за тях, не помня името. 10-12 дена по няколко пъти на ден я въртях. Сега и палците на краката са и в устата. Чорапите са все мокри. Надявам се и да започне да пълзи. Иначе явно оздравява и днес пюрето не и стигна. Правя по около 150 гр, но ще слагам повече. Плодово пюре аз слагам в кашата, че иначе не ги яде. Има две заместени хранения. Вечер си наваксва със сукането.
Ирина само гледа батко си в устата, докато яде. А той пък в нейните бурканчета. Та, сипвам по малко и на него.

# 564
Кога дадохте плод за първи път?

# 565
Имам чувството,че само при нас захранването все още е зле 😀 вече е на 7м и половина господина, до сега нито веднъж не е изял цяла порция ,колкото уж би трябвало да яде. Тъкмо беше почти на цяла и преди седмица започнах с месото,от там тотален отказ на пюрета. Яде по няколко лъжици и до там. Виж ,обаче от сладкия банан си хапва доволно. От плодовете само него съм дала аз. Искаше ми се да ги давам последни тях,имам чувство дори,че заради този банан отказва  всичко останало. Иначе каши почти не давам, от време на време му варя елда,просо или киноа. Фенка съм аз на тези култури,защото ми вървят както на плодове ,така и на зеленчуци,а по-нататък и на супи. Предлагам вечер и храна на парченца,един път е успешно ,един път не. 😀

# 566
  • САЩ
Има време, до 1 годинка няма нужда от заместване на кърма/АМ, още само опознават храната, не се шашкайте че не е изяло едикакво си количество. Ние сме още на зеленчуци, само два плода е пробвала. Хапва си добре и с желание, но малко. Почти веднага след това иска кърма, не се притеснявам, нормално е. Много дръпна на размери, придвижва се из целия хол, само търси някой кабел или котките да дръпне, аз отслабнах от тичане след нея Simple Smile Много ми се иска да махна едното нощно хранене, но нямам сили още, знам че ще протестира.

# 567
  • до най-прекрасния мъж
Момичета, как намаляте АМ при захранване? Моята госпожица вчера изяде 50 мл пюре и й дадох 140 мл АМ, но не я задоволи и рева. Миналият ден изяде 40 мл пюре и изпи пълна порция 180 мл АМ.
На 5х180 мл е в момента и е на тази схема от 40 дни. Наддала е 930 гр за 4ти месец, било доста според педиатърката й, която ме посъветва да не увеличавам АМ, а да захраня и при 125 гр пюре да спра изцяло АМ. Сега е на 4+++ точно, захранвам от 4 дни. Тежи 6600 гр и е 62 см. Проблемът при дъщеря ми е, че колкото и да дам, се изпива до край. По схемата "Щом не е останало, значи не е стигнало", стигнахме за месец и половина от 100 до 180 мл и намалихме храненията от 8 на 5. Имам чувството, че колкото дам, толкова ще изпие и няма да се откаже доброволно. Затова се налага да я ограничавам аз.

# 568
Да,аз с това се успокоявам ,просто сравняван с баткото,който много си хапваше пюренцата . Но така или иначе децата са различни. Малкия определено си е в категория пристрастено кърмаче😀 проблема е,че колкото повече расте става по-зле. Вечер вече не иска да спи въобще ,ако си е в кошарата. Знае,че там храната не му е под ръка и протестира адски много. Ето снощи,заспива на спалнята ,уж дълбоко,местя го в кошарата,буден е до 2секунди ,с рев.. Аз пък не мога да спя цяла вечер,защото се мята нон стоп,на разсъмване суче доста и въобще не знам до кога ще изкарам така 😣 заспива добре чак към 6ч,а аз в 7 трябва да стана ..

# 569
  • София/Севлиево
Моят също се мръщи на пюретата с месо,ако е само зеленчуци ги яде с кеф,ама с тези с месото голям зор.
Блу,моят от около 7 дни пие по 180 мл АМ и то не винаги,а като си изяде 120-130 гр пюре вече не иска мляко.Явно си е до дете.И не е вдигнала чак толкова много.До 6-ти месец и по кило-кило и нещо да вдигнат не е зле.

Общи условия

Активация на акаунт