Октомврийчето расте,иска вече и пюренце да яде-тема 3

• 31 844
  • 745
  •   1
Отговори
# 645
Здравейте днес усетих по остро мисля че е зъбче но колко време ще пробие??

# 646
Поздрави от Изабела!
От вчера я записах на кухня...успеха ни е нулев за сега...страшен зор с тая храна..май ще я кърмя до първи клас🤪😂😂😂

Прекрасница! Колко много косичка има Heart

И при нас храненето е... Scream
В отчаянието си започнах да си слагам пюре на зърната като суче. Така се доверява повече и на лъжицата и увеличихме малко количеството, но все още яде само на Плазмон рибата и месото. Любимо пюре -> конското Close

Ако й намажа чорапите сигурно ще имам по-голям успех. Joy

# 647
Ей, за пюре на зърната не бях чувала Grinning Grinning Grinning

# 648
Моя от седмица яде само пащърнак, грах и месо.Горе долу тиква.Всичко друго се плюва и се тресе все едно го бие ток.Отказа и кашите, а преди ги ядеше .Готвих му ,същата работа.Еми отказвам се да се нервирам .Ще го кара на мляко и пащърнак 😀

# 649
Момичета аз съм от ноемврийчетата, но прескачам и във вашата тема, че се захранваме и вашия опит е много полезен 🥰 Може ли да ми кажете как приготвяте тиквичката за пюрето и откъде основно вземате продуктите за пюретата. И някоя дали е пробвала със замразени тиквички, дали ще станат на пара

# 650
Мечта, аз купувам тиквички от Био секторите или взимам от лелята на мъжа ми (тя отглежда, а сега има), т. е. следя да са с чист произход. Замразени продукти за малката към момента не съм взимала. Приготвям или на пара или варени, добавям много мъничко зехтин и пюрирам с НутриБулет.

Аз да дам един ъпдейт около малката - преди 4 дни дадох жълтък за пръв път и точно в този ден за пръв път сама се набра и застана за малко на крачета. От тогава е голямо чекнене и катерене в опити да стои права постоянно, много е забавна 🤗 След няколко дни ще дам и първото месце, надявам се и там да продължа с успеха, който жънем към момента в захранването.
Желая ви много усмихнат уикенд ❤️

# 651
  • au bout du monde
Предстои ми да оставя малкия за 10 дни на баба му. Ще пътувам с големия само. Няма как да пътувам със самолет с 2 под 2 години, а и не бих си го причинила.

Обглеждам се вече за оферти за почивка началото на юли.
Търся хотел на първа линия, да има хубав плаж, басейн с детска част по възможност, хубава храна наблизо или ол инклузив. Ако може да споделите опит с някой хотел ще е добре дошло.

# 652
La Libellule, аз останах доволна от Moonlight в Свети Влас миналата година. Или по-скоро много приятно изненадана, предвид някои доста остри коментари, които бях изчела преди това, макар да опитвах да наблегна на позитивните, просто си имах едно на ум. Има си собствен плаж хотелът, спокойно е, беше изключително чисто (аз съм вманиачена на тема хигиена, особено като съм на почивка и искам наистина всичко да ми е наред). Тук обаче е моментът да спомена, че миналата година бях бременна, а не с дете, но пък бяхме с наши приятели с 3 годишно, които също бяха доволни от целия престой, та смея да твърдя, че може да им се даде шанс. Ние лично там ще повторим тази година с малката

# 653
Момичета
Колко и какво хапват вашите бебета? Моят клучо си стои 7.450 за две седмици само 100гр е качил.
Сутрин в 5яде мляко (напоследък 100мл само)
В 8 яде каша
В 10 плодово(не всеки път иска)
В 13.00-зеленчуково
В 17.00 кремче/каша
В 21.00 мляко и в 01.00 пак мляко?
Но не качва много ,защо??????

# 654
Ако е по-топло, не се сещам къде живеете, е възможно детето да яде по-малко. А ако е активно - върти се, пълзи е нормално да не качва. Изразходва енергията от храната, а не я трупа.
Иринка напоследък започна да яде по-малко. На консултацията е премериха 8 кг и сигурно реши, че е дебела Grinning Но пък добре прие закуската. Правя сухар с масло, сирене и топла вода или каша от елда по същия начин. Дъвче с голям ентусиазъм и усмивка. Вярно, че яде по час, защото и е ново дъвченето, ама поне веднага махнах още едно кърмене. Скоро ще я пробвам и с Кус Кус на Плазмата н, стига да мина през магазина да взема.
Тия дни май си сменя режима и веднъж спи по два пъти, веднъж три, друг ден четири по 20 Мин. Дано скоро мине на две по-дълги дремки. Иначе не пълзи, само се върти, едвам слагам пелената. От няколко дни започна и да бърбори и да да, ба ба, мама едва ли скоро. Баткото казваше Тата от малък, ама мама ми каза към 1.6 г. Дотогава бях "ей".

# 655
  • au bout du monde
Моят яде на обяд пюре и следобед каша. Другото е мляко по 150 до 210мл пие.

# 656
И при мен същото, като предимно 210 мляко. Иначе на обяд правя най различни комбинации, например картоф, чушка, лук, спанак или пил. филе + спанак, тиквичка, много ти харесва.
Моят яде на обяд пюре и следобед каша. Другото е мляко по 150 до 210мл пие.

# 657
Здравейте, може ли идеи за 1ви юни?

# 658
  • София/Севлиево
Росен яде 4х180 мл мляко и 120 гр пюре,като понякога след него давам мляко 90 мл,пък колкото изпие.Все ми се струва, че е малко,на 6.06 ще разбера(1-2 пъти седмично давам в 17 вместо мляко каша с плодово пюре вътре,но не ѝ е фен).
За първи юни нямам никакви идеи.Той е още много малък,батко му пък голям и май нищо специално няма да има.

# 659
За първи юни ще има малко подаръци, но имаме и кака на 3 - книжка, пъзел, такива неща, без да прекаляваме.

Моят бебок вчера стана на 8 месеца. За този осми месец качи много малко, около 150 грама да речем и 2 сантиметра. Обаче има вече 4 зъба и всеки момент ще задраска 5-ти зъб и беше болен, прекара грип с температура и хрема. Та на това отдавам слабото наддаване.

При вас колко пораснаха за 8-ми месец?

И още нещо да питам, тези, които захранихте на 6 месеца по колко пъти давате твърда храна към момента (които давате пюре)?
Това бебе не иска и не иска да яде, плюе, повръща. Като е хремав от сополите няма да ви казвам - с първата хапка още се започва повръщането. Вече страх, че ще се задави нямам, хахаха, то всеки ден имаме ситуация. Давам му и парчета и пюре, не искам да робувам на методи, просто да ми покаже какво предпочита, но той не иска. Само да има храна, без значение от консистенцията, иска да изплюе или просто седи с отворена уста, навежда се и чака да му изкапе. Редовно му давам коричка хляб, взема си, мачка си, държи си, но в устата не слага. Вчера например давах банан на кака му, той гледа и направо щеше да издере пода, за да го докопа. Дадох му и щом усети в устата се сърди и плюе.
Нормално ли е да повръща вече два месеца, защото му се догажда? И подчертавам - дави се и с пюре!
Все още рекордът изядена храна е 4-5 лъжички.
Аз не давам зор, само това догаждане ме тревожи.
Иначе детето е спокойно, млякото му стига, спи си по 6-7-8 часа нощем без кърмене.

Общи условия

Активация на акаунт