Октомврийчето расте,иска вече и пюренце да яде-тема 3

• 31 906
  • 745
  •   1
Отговори
# 615
Момичетата, които въведоха рано алергените.
Колко време вкарвахте глутена преди да дадете нещо ново след това?
Не следвам конкретната схема от по-малко към повече култури съдържащи глутен.Въвеждам го вече 10 дни.

Достатъчно се наслушах, колко лоша майка съм, че давам глутен на 6 месеца и половина, не това ми е въпроса. 😃
Аз към седмица изчаках. Тук пък лекар ми се скара, че още не бях давала хляб…. Не им се връзвай.
Ади също не се обръща още от гръб по корем 6+++.
Има ли някоя мама , доволна от консултант по сън? Ще се радвам да споделите, че одисеята ни не е за разправяне.

# 616
Paldora, аз някъде около 5 дни въвеждам нова храна. За 10 дни щом нищо и няма, според мен можеш да въвеждаш нещо. Няма лоша майка, всяка майка има интуиция за своето дете и знае най-добре какво да прави. Това как ще се въвеждат храните си е въпрос на преценка, спрямо много фактори. Не се вързвай на глупости с теории за захранване. Справяме се чудесно всички 🤗

# 617
Здравейте, има ли разлика между зелена ябълка и червена при въвеждане???

# 618
Здравейте, има ли разлика между зелена ябълка и червена при въвеждане???

Освен че зелената е доста кисела и може да подразни коремчето не съм чула да има друго. Не е като зелена и червена чушка.

За глутен аз дадох коричка хляб и беше едно от първите предложени неща, правя си домашен. И въобще не следя никакви 2 дни, 5 дни и подобни.
Първото ми дете е с атопичен и много стриктно въвеждах всичко по групи. С господина давам всичко накуп. Всеки ден дори се случва понякога по нещо ново. Но той не яде, затова не се притеснявам. Засега няма лоши реакции.

# 619
Аз също с първото спазвах стриктно групите и дните на въвеждане, но там започнах и по-рано на 5+, докато сега на 6++. Според мен това е важно докато бебето е малко, но за 7-8 месечни си мисля, че няма драма да се въвеждат по-бързо и разнообразно храните. Трябва само да се внимава при глутена, рибата и някои плодове, тоест да им се отделят два дни примерно. Въпреки това ще попитам за месото… четох някъде тук, че от първи прием се води въведено, на друго място от три приема един след друг, на трето от три приема през ден… вие как процедирате?
Дала съм през ден два пъти заешко на Хип, но не й харесва особено и се чудя дали да не продължа без трети прием с риба или пуешко…

# 620
  • au bout du monde
Моето човече си хапва всичко, само плодове не иска за сега, но не ми е драма това. Хапва месо, риба, каши, сирене.

# 621
  • София/Севлиево
Аз глутен ще дам максимално късно,защото в семейството има много случаи с непоносимост към него(не алергия,което е и по-гадно, защото алергията може да я забележиш, а непоносимистта си седи скрита до един момент,когато изведнъж почне да ти прави проблем).Нови храни въвеждам по 2-3 дни ,последно днес въведох бял морков на Хип,но ще внимавам много от къде купувам пюретата им, че от Била в петък се оказа, че съм взела 3 с изтекла трайност и ги хвърлих.Иначе днес получих два кашона пюрета от Озон и съм много доволна,ще има до около средата на юли поне.Месо досега е ял пиле,пуйка, телешко/говеждо(не знам има ли разлика),агнешко и заешко, но предпочита само зеленчуци все още.Риба не знам кога ще дам,но имам пюренца на Плазмон с различни видове, а също и с топено сирене.Кисело мляко от кога можеше да се даде?Плодове и той не харесва ако не са с каша,но пък педиатърката е против да му давам такава,защото е дебел.И според лекарката на рехабилитацията е дебел, но днес е на консултация и ще го видя колко е качил.Последно беше 8.800,което пак е много сравнено с батко му на същата възраст, че и по-нисък върви.Не очаквам да пълзи,защото и баткото не пълзеше, а днес си говорех със сестра ми и тя каза, че и малката племенничка не е пълзяла.Но пък много добре се обръща на където му е интересно.Зъби няма,като пипам долният венец напипвам нещо,но съвсем леко.През нощта си спи,обаче се буди сутрин към 7,което е доста рано,т.к.закуската му е чак в 8-8 и нещо(като изпратя батко му на училище).Няма как да му дам в 7 закуска, т.к.се храни 5 пъти през точно 3 часа и тъй излиза да пие последното мляко в 7 вечерта,което пък е доста рано,защото тъй или иначе преди 9 няма да си е легнал.Все се надявах да прави по-дълги паузи,но уви.Минат ли 3 часа,дори да е заспал преди 5-10 минути щом е време за ядене се събужда.А някое бебе стряска ли се?Росен ного се стряска-от шумове,от това, че се прозявам,даже като се протегна се стряска.Четох че може да е липса на вит Д,но му давам по 2 капки Вигантол , а и при нас няма къде да го изследвам...

# 622
За да се установи непоносимост, трябва да се натрупа глутен.Дали сега или след година, няма разлика, дори риска е по-висок при късно въвеждане, това го казвам след проведен разговор с нутриционист.

Елислава, дете с дете няма.Защо постоянно ги сравняваш?

# 623
Вкарах глутена, като давах една седмица по една мерителна лъжица овесена каша към безглутеновата.После добавих две, вече давам само овесена.Какви са тези обиди за лоши майки, при положение че има хиляда теории за захранването и всички претендират, че те са прави😀След 10 години ще отрекат това което правим в момента и ще ни се подиграват колко непросветени сме били.Единственото, което категорично не приемам за нормално е да се тъпчат бебетата със захар, да се осоляват, подправят с дафинов лист и други такива безумия за мен 😀
Моят все така не желае да яде плодове .Има запек и се чудя как да му пробутам сини сливи или круши.Принудих се да ги смесвам със зеленчуци и става някаква невероятна помия, но за сметка на това се яде...Ако му дам така сини сливи почва да ме плюе с тях.И банан не харесва, изобщо каквото има някаква сладост тотално се отказва .
Аз се чувствам постоянно под стрес и преуморена.Станала съм заядлива и злобна.Опитвам се да се контролирам и все така не ми се получава.Но предполагам че и това ще мине все някога 🙂

# 624
За запек мога да споделя опит от каката.
Бананът и ябълката запичат. Термично обработеният морков също запича. Щом не иска круши и сливи, може  да пробваш с тиква. От зеленчуците: броколи, спанак, тиквички също разхлабват.

# 625
  • до най-прекрасния мъж
Ели, дъщеря ми също се стряскаше доста, сега малко понамаля. Давам по 3 капки Вигантол от началото на март някъде. Тя много се и потеше, особено като си пие млякото, главата й ставаше мокра на тила. И това се пооправи, но аз ако не спи, я излагам на слънце следобед около 17 ч.

# 626
Да допълня Mellon и карфиол, грах и зелен фасул разхлабват. Аз давам зеленчукови пюрета на Слънчо, ако нямам зеленчуци за готвене. Хич не са лоши, към тях прибавям жълтък или месо на Плазмон. От последната марка научихме доста на промоция. Иначе ми няма как да давам толкова разнообразни зеленчуци. Иначе варя няколко зеленчука и правя пюрета за три дни. С баткото варях всеки ден, ама той е все болен и е в къщи и такива екстри за Ирина няма. А и сега сме повече навън, надявайки се слънцето да изсуши проклетите сополи.
Иначе аз уж бавно си вънаеждам каши и както бях дала овесена веднъж един ден Иринка си грабна хляб от масата и си въведе глутена. И че ги давам по пет - шест дена. Сега е на няколко зърнеста с пшеница. Та, тя сами си прави ЗБВ, като си докопа нещо. Не иска да седи н астолчето, иска да е на общия купон на масата. Иначе така пищи, че сигурно се чува на километри.
Ели, като са казали децата са различни. Първото ми се обърна на 4 месеца, на 6 пълзеше. Сега Ирина се обърна едва на 7 мес.   И със зъбите ще е различно, може би. Така че не знае, Росен може и да започне да пълзи, както не очакваш.

# 627
Здравейте, с какви дрешки спят бебоците? Моето момче нещо доста започна да се поти като спи

# 628
Леле,наистина се отчайвам аз😀 След няколко дни прави 8м малкия и не питайте с яденето как сме😂 тъкмо беше започнал да яде почти цяла порция пютенце на обяд и се рязболява . няколко дни беше само на кърма и сега все едно започваме отначало. На яде макс 70-80 гр и то със зор накрая. Все тая какво му давам,купено,домашно,с месо,без месо,сладко,солено...все тая. Стиска тази уста и си търси млякото 😂 Но явно му стига защото е 9+ кг . 😀 Няма да го насилвам,когато прояде тогава. Предлаган и следобедна безглутенова закуска, след седмица ще започна с глутенова сутрешна,пък да яде колкото и каквото иска. Понякога му давам и парченца храна да си гризка,справя се много добре ,определено му е много интересно😀

# 629
Mellon, заешкото на Хип и моята не го иска. Техните пюрета със заек са доста сухи. Аз давам заек заготовка месо и избирам зеленчукови, което е по течно. Гербер имат една зеленчукова супа и с нея на гъстота и допада. Аз въведох всички меса, без свинско. По една седмица давах заек, пиле, пуешко, риба и телешко. Само това заешко с картофи на Хип не харесва. По мои наблюдения като станат по-големи, поне моите харесаха на Ганчев месата.
За въвеждането не се отчайвайте. Моята кака не ядеше пюре. От кърма мина на кухня и прояде. Всяко дете е различно.

Общи условия

Активация на акаунт