Ученически олимпиади / Тема №3

• 74 942
  • 532
  •   1
Отговори
# 525
Здравейте!
По регламент за националния кръг по български от 8-10 клас се класират ученици над 61 точки. Дъщеря ми има 61 точки, но не е в списъка с допуснати. Може ли някой да ми поясни Simple Smile
Виж на сайта на РУО Пловдив, качили са и точките на работите, които са били предложени за национален кръг, но не са били допуснати. Регламентът на олимпиадата по БЕЛ нещо е омазан за 2024-2025. В него пише, че се допускат до национален кръг първите 20 резултата в 8-10 клас и с мин. 61 т, а са допуснати 37 и стигат до 62 т, т.е. под 62 т не са допуснати, ако правилно съм ги изброила като брой резултати. Миналата година в регламента беше записано, че се допускат до 40 резултата и тогава бяха допуснати 38 деца пак с мин. 62 т.
https://www.mon.bg/nfs/2024/10/reglament-olimpiada_bel_28102024.pdf

# 526
Здравейте!
По регламент за националния кръг по български от 8-10 клас се класират ученици над 61 точки. Дъщеря ми има 61 точки, но не е в списъка с допуснати. Може ли някой да ми поясни Simple Smile
По регламен за всяка олимпиада се "предлагат" на национална комисия с резултат над 60% от максималния възможен (или друг %, определен в регламента). От предложените се класират 20, 30... или колкото пише в регламента. Комислията преглежда отново работите, подрежда ги по бал и класирани са конкретния фиксиран брой.
Миналата година по Химия 8ми клас и с 82т не се класираха, например.

Регламентите на олимпиадите са на сайта на МОН, публикуват се началото на учебната година.

# 527
  • Пловдив
Срещу точките 61 на дъщеря ми пише - Оценка от националната комисия. Но наистина в списъка с допуснати са с 62 точки.

# 528
Явно е имало много с по 61 т от другите области и с тях се надхвърля броя допуснати до национален кръг. Миналата година беше по същия начин, но тогава имаше и много с по 61 т от Пловдивска област, и бяха определени по-малко от 40 участника, но с 62 т. всички.
В 12. клас е по-интересно, там има нестигнали/непредложени до/на национална комисия с 69 т. и върнати от национална комисия (значи областната е дала поне 70 т.) с 60 т. Голямо разминаване в оценяването.

# 529
Здравейте,
има ли как човек да разбере къде се провеждат националните кръгове на олимпиадите? Търся информация за тази по БЕЛ.
Националният кръг по БЕЛ ще бъде в Казанлък. Информацията е от учителката по БЕЛ на дъщеря ми и заместник-директор по учебната дейност.

# 530
  • София
На сайта на МОН са публикувани класираните за национален кръг на олимпиадата по История, за 7-ми, 10-ти и 12-ти клас.

# 531
  • Пловдив
Здравейте!
Нац. кръг на Знам и мога, като предишните ли е?
Има ли някакви материали за подготовка?

# 532
Вижте регламента... Няма как да не е по-сложно от предишния кръг Simple Smile . Материли не съм виждала да има.

Общи условия

Активация на акаунт