На пазар в Одрин, Лозенград и Чорлу - 38

• 71 901
  • 743
  •   2
Отговори
# 360
  • Пловдив
Честито https://www.plovdiv24.bg/novini/mejdunarodni/Evropeiski-cifrov-z … enen-test-1223831

Все едно съм боледувал доказано чрез PCR вече и с антигенен

# 361
От 22.02  се случи превалидирането. Simple Smile
От his.bg трябва да имате Сертификат, вместо досегашното Удостоверение.

# 362
  • Димитровград
Благодаря за съвета. Минаха почти 4 ч. откакто опитах за първи път. Резултатът е същият. След като попълня всички полета, бутонът Add address започва да мина и не ми дава да продължа. Изтривах, въвеждах отново и отново и нищо. А днес трябва да го направя.
Работи си всичко, сега пробвах. Нещо пропускате.
Скрит текст:

# 363
  • Бургас
Относно ХЕС кода - вече никъде не го искат. Бяхме вчера. Направихме, но са премахнали всички пунктове в магазините, в мини мола в Лозенград една туркиня изрично попита охранителката иска ли код - не. Ако все пак правиш - има един бутон "адд" при адреса, трябва да го натиснеш, може би това е причината.

За вчера - Лозенград. На границата - страшно много украинци, пътуват към Турция, с автобуси и коли. Забавихме се около час на влизане от МТ. На връщане - същата история в посока Турция, в посока БГ се бавихме на гишето, на което проверяват дали нямаш глоби. На един преди мен такъв чаршаф му извадиха - към 16 листа, повисяхме бая.

"Мигрос" - пълно разочарование. Повече няма да отделям време на този магазин, или ако ще ходя, ще е първи, за да видя промоциите и техните марки. Оставихме го последен с идеята каквото не купим от БИМ, Онур, Филе, да набавим там. Не знам дали пак "Булгаристан" им беше причината, но толкова оскъден не съм го виждала. Прахове - само Ариел и "Мигрос" марката. "Сареле" - няма. Препарати от техните марки, особено за каналите - няма. Хартия за печене пак няма. Препарати за миялна - също няма - само "Финиш" и "Феъри". Да не говорим за разни гъдели, по-интересни сосове, подправки, които преди съм купувала... Имам чувството, че са извадили всичко залежало и скъпо, та да го изкупи "Булгаристан". Тубата с "Доместос" - пълна на 2/3.

Бях си наумила този път да разгледам маркет File - https://goo.gl/maps/zjX3oiMLvhVBQQ2DA. Магазин от малко по-висок клас, от типа на "Пикадили" (ако някой го помни). Хубав подземен паркинг с безплатен престой до час. Там намерих песто "Барила" (от година го няма в "Мигрос"), сладка без фруктозно-глюкозен сироп. Има ги същите марки, както навсякъде, както и малко по-скъпи. Хубаво подреден. Ако се гони евтиното, може и да се пропусне, но "Барила"-та ми беше важна. Около 3 лв. идваше бурканчето.

В "Онур" има голямо разнообразие от стоки, по-малко промоции. Зеленчуците им бяха хубави. Нар - 16 лири:) Тук - 4-4.50. Те също имат някаква карта "Онур", но моля да ми поясните - тя как се използва, дава ли отстъпки?
Това, което го нямаше в "Мигрос", набавихме в "Бим". Олио - около 2,50, брашно, пиперкова и доматена паста. Имат собствена марка за препарати за миялна - солта идва на 6.50 лири, хапчета за миялна - 35 лири за 50 бр. За мое учудване, мият перфектно! Марката е bind activit
https://www.facebook.com/bimturkiye/posts/761644134546858/

От Карача ето този сет:
https://www.karaca-home.com/urun/karaca-azul-bio-granit-antbakteriyel-7-parca-set
Моля, ако някой има подобни тенджери, да каже - става ли за фурна? Никъде няма упътване, не знам дали ще издържат дръжките.
И това: https://www.karaca-home.com/urun/karaca-home-madelin-antrasit-em … yatak-ortusu-seti

Баклава взехме от това чудно място: https://goo.gl/maps/byKmyc6ecPwdBYtP9
Не обичам сиропирани десерти, обаче баклавичките са... нямам думи! И по-вкусни толумбички не съм яла!

Последна редакция: пт, 04 мар 2022, 13:07 от Tintina

# 364
Благодаря ви, момичета! Smiley Не знам какво точно стана. И аз го правих уж по същия начин, но не се получаваше. Важното е, че стана и съм спокойна, че съм си изпълнила задължението.

# 365
  • Пловдив
От 22.02  се случи превалидирането. Simple Smile
От his.bg трябва да имате Сертификат, вместо досегашното Удостоверение.

Да от тогава някъде беше,но до сега беше удостоверение от сайта,а от днес вече си пише сертификат и че важи 6 месеца-до вчера го нямаше това кажи речи и си важеше 1 година

# 366
Сертификат и удостоверение е едно и също. Просто едното е на "европейски", а другото на български.

# 367
  • Пловдив
Сертификат и удостоверение е едно и също. Просто едното е на "европейски", а другото на български.

А то нека на онова ти пише с големи червени букви че важи само в България,пък нека е едно и също-иди го обяснявай на митничарите това. Както и да е

# 368
Да, но Удостоверението не важеше за чужбина. Затова чакахме Сертификата!

# 369
  • Mostly in my mind
то всякакви сертификати ще паднат скоро. вече не са на дневен ред... Smirk  от 14 март и Франция го премахват.

# 370
  • Ст.Загора
Някой купувал и е стъклени кутии за съхранение и ако да - от къде? В Мигрос, Караджа дали ще има?
От Мигрос взех две стъклени кутии с капак , с вместимост 1100мл  .В сряда бях там , струват 25 лири.

# 371
Кога ще има промоция на олио ,пак толкова бомбастична като тази която бяхте споменали . Мислим да ходим , та викам ако има някаква такава промоция да не я изпуснем Joy

# 372
  • Варна - Черна гора
Някой обменял ли е евро -->ТЛ в Чорлу?
Приятели са в момента там и не могат да намерят Exchange бюро.

# 373
  • Берлин
Обмен става и в златарските ателиета

# 374
  • Пловдив
Някой обменял ли е евро -->ТЛ в Чорлу?
Приятели са в момента там и не могат да намерят Exchange бюро.

В Чорлу не съм виждала exchange,но ако приятелите Ви не намерят къде да обменят,в Текирда съм обменяла евро за турски лири в Çağlan döviz-намира се около AVM Tekira по централната улица и пак по същата улица има друго обменно бюро,но в противоположната посока.В златарските магазини също могат да обменят.

Общи условия

Активация на акаунт