На пазар в Одрин, Лозенград и Чорлу - 38

• 71 846
  • 743
  •   1
Отговори
# 510
# 511
  • Пловдив
Няма значение къде какво пише, просто си минавате тихо и кротко, без да се заяждате и се надявате всичко да е наред! Защото ако решат да се заяждат, си имат схеми за какво и как и накрая и колата ще ви приберат, не само покупките!
Аз не забелязах щателни проверки на багажа в петък. РЗИ погледнаха сертификатите и това беше.

# 512
И ние бяхме вчера в Одрин - за трети път този месец. Ами, от първото ходене преди 20 дни и вчера имаше голяма разлика в цените на всичко. Реално, за мен поне, не си заслужава кой знае колко ходенето, освен за разходката. Както са писали и преди мен, бензинът като в БГ, в Мигрос липси, на пазара малко и боклучава застояла стока. Майка искаше да си вземе от дебелите силиконови мушами (не знам как точно се наричат). Ами взе, но прозрачна. Преди имаше много разбообразни десени, сега малко и поне за нашия вкус - кичозни. Та така.

Последна редакция: нд, 13 мар 2022, 10:46 от Venel82

# 513
Ако е полезно за някой.
Цените на лекарствата са увеличени около 40%, но въпреки това са много по-евтини от тук.
Но от някой видове дават по една или две опаковки и трябва да пообиколиш доста аптеки за да си свършиш работа.
Това, което купуваме от хранителни е на цени много близки . Купихме , което не се продава тук или се намира само в турски или арабски магазини. Перилни и почистващи са малко по-евтини. За дрехи, нищо не ми "хвана" окото.
Спалното бельо от памучен сатен в ЮСК е по-евтино и не по лошо  от тяхното.
За горивата са писали вече.
В някой от заведенията имат такса обслужване, цените са доста нагоре. За първи път виждаме местни хора, наредени на опашка за евтин хляб.
Минахме на връщане през Лесово, бързо работят, вежливи
са, хубаво впечатление прави.
И накрая, в Ямбол с голям паркинг има 4-5 магазина с ежедневни и спортни дрехи, вкл.и голям магазин на Уайкики.  
Има избор, зимното е в намаление, цените много хубави, та си допазарихме още.
Така, че за все по-малко неща според мен си заслужава пазара.
Разходката е друго нещо.

Последна редакция: нд, 13 мар 2022, 11:11 от Tony Maria 22

# 514
  • Mostly in my mind
Взех аспирин протект за 90 ст. Колко е бил преди,,че има увеличение 40%? Thinking

За мен си струва много ходенето. По пазари не ходим. Само в супермаркетите,  а там са в пъти по-евтини цените на повечето продукти. Simple Smile

# 515
Чак пък в пъти... Но зависи и кой какво купува де Simple Smile
Аз да ви питам, хубаво ли е бялото сирене на Мигрос в кутия от килограм? Вчера взех едно за проба. Беше доста по-евтино от другите. Не че ще го върна, разбира се Simple Smile, но да знам какво да очаквам.

# 516
Много ми е интересно кое е това, което е по-скъпо в Турция, пък в България по-евтино? Simple Smile

# 517
Здравейтееее, и аз се върнах от Одрин! Всичко беше супер. На отиване на границата минахме много добре. На връщане  2 часа. Ето какво успях да купя за един ден. Плюс торта и още 3 чанти баклави. 

# 518
  • Бургас
Много ми е интересно кое е това, което е по-скъпо в Турция, пък в България по-евтино? Simple Smile
Месото, различни салами и алкохолът:)
Въпросът ти ме накара да се замисля, всичко останало или е на същите, или на по-ниски цени.

# 519
  • Стара Загора
Пилешкото филе гледах в Мигрос - имаше намалено на Banvit и Senpilic, беше 45-50 тл за килограм. Бих казала че е на цени, сходни на нашите. Идея по-ниски дори, но пак зависи откъде се купува и у нас. Ние имаме домашно и от 2 год. не съм стъпвала в магазин за това, но последно купувах на 8-9 лв.

# 520
  • Mostly in my mind
Пиилешко филе за 5 лв в Бг не съм виждала.

Да, зависи какво купува човек.
Ще дам един пример. Взимам блокчета за тоалетна Бреф-2 в опаковка за 1.80. Тук в Кауфланд опаковка от 3 бр са 8.99. Последно взех балсам Пантенд (или както там се пише) 400 мл за 3.50. Лекарствата не коментираме пък изобщо. Simple Smile
Удоволствие ми е да седна да ям там. Посрещат те усмихнати, отношението им няма общо с отношението на повечето  сервитьорив България. Слагат ти още един куп чинийки с хляб, чушки,  разядки, които не влизат в цената. Как да не ми стане приятно и да не отида отново. Blush

# 521
Слагат ти още един куп чинийки с хляб, чушки,  разядки, които не влизат в цената. Как да не ми стане приятно и да не отида отново. Blush

Абе те че са калкулирани, калкулирани са, ама го правят така, че да го усетиш като бонус. Не като у нас - като си поискаш резенче лимон, да ти донесат 1/2 от него с отделна цена за същото в сметката..
За отношението изобщо да не говорим, въпреки надменното и кофти отношение не на малко нашенци.

# 522
  • Mostly in my mind
MTV, да, най-вероятно всъщност си влиза в цената. Но ти става приятно, дори и така да е.Blush

Последна редакция: нд, 13 мар 2022, 20:13 от Лолита

# 523
  • Стара Загора
Разбира се, че е приятно да ти го донесат като комплимент. Това е дъвкано безброй пъти и няма нужда да го споменаваме. Турците са си търговци до кокал от деца.

Пилешкото не излиза 5 лв в случая, ако трябва да сме точни. Аз пазарувам основно от Мигрос и сравнявам само с цените там. Ако си сложиш и пътя с безумните такси за дезинфекция, разпръснеш към покупките, долу горе 7 лв за килограм става. Но поради споменатите вече причини, аз също с кеф пазарувам от Одрин. Не помня от кога сирене и кашкавал, та и кисело мляко кажи речи не съм купувала от тук. Крема сирена, айрян, моцарела, бакпулвер и ванилия на Йоткер, ядки...перилните са ясни.

# 524
За отношението изобщо да не говорим, въпреки надменното и кофти отношение не на малко нашенци.
[/quote]

Точно казано, за съжаление това е факт навсякъде, и в заведения, хотели,магазини,пазари ..
Но губим ние, съседите са търговци и сметката им излиза винаги. Човек трябва да знае как да се държи и как да се облече, не само в Турция.
Навсякъде посрещат по дрехите и изпращат по ума.
От вежливото държание само се печели. Даже и да си плащаш вечерята с карта, 10 лири  лично на сервитьора се оценя и компенсира.
Те  много добре си помнят клиентите и при повторно посещение с добри спомени винаги го показват с комплимент.
Къде отстъпват от цената, подарък към покупката,къде те настаняват в хубава стая, десерт и чай от заведението, по специално отношение и още много.
А за цените на хранителните стоките, дали са по-високи не са, но това което купувам е долу-горе колкото тука.
Но има неща, като продуктите на  Мурат бей, някой тахани, петмези, подправки, царевични олиа, зехтини, шоколади, джезве кафе и др. които тук се намират трудно. Там се продава всичко и от арабските пазари.
Турският пазар е неоценим за всеки гастроном, но всичко си има цена.

Последна редакция: нд, 13 мар 2022, 14:46 от Tony Maria 22

Общи условия

Активация на акаунт