Качествена дограма - 3

• 49 557
  • 738
  •   1
Отговори
# 615
Здравейте!
Хванахме се да строим къща и скоро ще дойде ред на дограмата. Получих първата си оферта от Кьомерлинг и реших да я споделя с вас за да дискутираме какво е добре да променя докато е време така да кажем.

Къщата няма да има прозорци на север.
Главно изложението и най-големите прозорци ще са на изток. 1-2 прозореца на юг и 2 големи (за светло стълбище/преход първи към втори етаж) на запад.

Уж на снимката показват 5 камерна дограма с 3 стъкла, но пък на описанието виждам само 2 описани. Аз ли пропускам нещо или пропуска е от тях? Този аргон, който са планирали, как точно ги пълнят с него. Дали не е просто маркетингов трик за да вземат някой друг лев отгоре? Четох тук, че ако всичко е супер ще се губи по 1% на година.

Кажете си вашите 5 ст. по въпроса. Благодаря предварително.

Къщата се намира в област Варна (ако ще помогне в разсъжденията и предложенията).

Профилът е среден клас, добре е.

Не разбирам защо има болднато в жълто имате въпрос или те са го болднали в офертата?
Стъклопакетът е скръб слагаха такъв , когато му дойде модата преди над 15 г....

Искайте троен + ПВЦ дистанционер+аргон и стъкла различни от 4 сезона, т.е. Ка+Бяло+Ка.  4 сезона затъмняват и изолират слънчевата топлина. 4 сезона може да го ползвате в троен стъклопакет на западното стълбище - 4 сезона+бяло+Ка.

За останалите помещения бих сложила Ка+Бяло+Ка лятото 2 месеца ще Ви трябва охлаждане, но после печелите през студения период с месеци, когато имате слънчеви дни. По принцип югът за зимата е най-печаливш.

# 616
Цитат
Не разбирам защо има болднато в жълто имате въпрос или те са го болднали в офертата?
Те са го болднали, нямам идея защо, но благодаря. Ще се чуя тези дни с тях и ще искам въпросните подобрения. Дотогава ако някой драсне още нещо като комбинация на стъклата освен Ка-бяло-Ка на изток и 4С-бяло-К на запад респективно с аргон между тях, щя бъде взето предвид разбира се Simple Smile

Това намерих като допълнителна снимка, която не се е прикачила вчера:

Ясно се вижда, че говорят за двоен стъклопакет, който ще бъде сменен с троен със сигурност от моя страна.

# 617
ПВЦ дистанционер е написан в офертата като последна позиция, но ще трябва да е за троен стъклопакет. И транспортен профил има на предпоследна. Ако слагате камък на первазите вижте колко см е предвиден. При нас е 3 см (камък+лепило). Като гледам не са Ви калкулирани, а трябва да ги поискате.
Някой ден като стигнете до монтажа мога да посъветвам да равните външния ръб на дограмата със зида, а не да я монтирата по средата на тухлата.

# 618
Виждам, че ТПС дистанционер, пише в офертата, понеже и при нас такъв предлагат, някой наясно ли е дали е съпоставим в ПВЦ дистанципнер , защото уж го описват като по-добър?

# 619
Виждам, че ТПС дистанционер, пише в офертата, понеже и при нас такъв предлагат, някой наясно ли е дали е съпоставим в ПВЦ дистанципнер , защото уж го описват като по-добър?
По народно му му казваме ПВЦ и топъл кант. Поискайте си спецификация на стъклопакетите. Това е електронен разбивка направена с електронен калкулатор, която показва колко светлина преминава, слънчева енергия и т.н. Там коефициентите са важни.
Няма да се хвант да правят, но по принцип може за всеки прозорец спрямо изложението/района да се сметнат тези неща, но поне общите показатели ще видите.
Ако вземете и за двоен обикновен стъклопакет много голяма разлика ще видите.

# 620
Предстои ми поръчване на дограмата за къщата и бих искал препоръки за фирми, изпълняващи монтажа по системата RAL. Ако има и недоволни, споделете какво се е случило. Благодаря предварително!

# 621
Може ли да споделите фирми за дограма в София, които монтират дограма на стълбища с възможност за измазване след премахване на стара дървена дограма и монтиране на новата. Имаме идея да сменим дограмата на блока през пролетта и търсим фирми, що годе известни, да предложат оферти. До момента успяхме да вземем оферта само от Ворошилов, които от скоро работят само с Кьомерлинг.

# 622
Питайте Лукспласт. Мисля, че работят с някаква бригада, която минава след тях и измазва.

Между другото съм страшно доволна от тях. Наложи се да дойдат за регулиране на новата дограма, след един полк други майстори-мърлячи. Обслужването е много стегнато и отговорно.

# 623
Питайте Лукспласт. Мисля, че работят с някаква бригада, която минава след тях и измазва.

Между другото съм страшно доволна от тях. Наложи се да дойдат за регулиране на новата дограма, след един полк други майстори-мърлячи. Обслужването е много стегнато и отговорно.

Да, и на мен наскоро ми монтираха дограма и останах приятно доволен от добре свършената работа. Тогава питах майсторите дали правят същото за цели блокове и те ми казаха, че по-скоро не, но пък сега от фирмата ми казаха, че ще ми подготвят оферта.

Приемам идеи и за други фирми, вероятно и Ролпласт биха се навили, но там имам резерви към майсторите и монтажа.

# 624
  • Sofiа
Дами,
Изненадващо преди няколко дни открих това на един от прозорците

Някаква идея какво може да го е причинило?
Не е от удар. Някак се едно е избухнало от вътрешната страна на едно място в средата и парченцата са се посипали вътре.
Дограмата е слагана преди почти 2 години. Стъклопакета е Ка/Б/Ка с дограма Кьомерлинг 88

# 625
Valery, същото стана и при нас на същата марка дограма. От Лукспласт го смениха (ние си платихме). Не е  имало удар, според мен е от слягане на сградата.

# 626
Лукспласт и на нас ни харесаха

# 627
  • Пловдив
Val ,може да има доста причини .
Дефект /шупла на стъклото ,усукан монтаж на дограмата ,рязка температурна амплитуда .Да са разменили позициите на К стъклата и да гледат в една камера .
Сложете нивелир и вижте дали има издуване /корем на стъклата .Прозорецът не ми изглежда толкова голям ,че някакво слягане да повлияе по такъв начин .Ако слягането е толкова осезаемо ще има и спукана мазилка .

Последна редакция: чт, 04 яну 2024, 19:26 от nelina_london

# 628
  • Sofiа
Благодаря Ви, дами!
Нелина, след като го забелязах щателно огледах стените в цялата стая, а после минах да огледам и всички стъкла в цялата къща.
Толкова пъти съм ги мила тия прозорци за последната година, та все да забележа, ако е имало шупла.
Странно е, защото това действително ми е един от най-малките прозорци в къщата. Със свито сърце огледах всички френски прозорци после.
Ще тествам с нивела да видя дали има някакво издуване.

# 629
  • Пловдив
Нашата най-голяма витрина бе супер некачествено монтирана .Представи си цяло стъкло 3×2,50 м ,което в средата бе издуто поне 2см и цяла година така без да се спука.Спукаха го при повторния монтаж .Монтажникът ни обясняваше как на една  от къщите ,на която е монтирал след 1 година над 50% от стъклопакетите се спукали (не са били с К стъкла ) .Според него ,самите стъкла били некачествени. След повторния монтаж не е имало проблеми .
 При нас ,година след монтажа на панорамния прозорец се появи мръсна линия на средното стъкло (около 1 м. дълга),пакетът не е разхерметизиран .Просто си личи как е бил поставен на маса за сглобяване и от тази линия в началото се виждаше само една чертичка от 0,5 см ,постепенно нарастна .Нямам обяснение ,защо е била невидима в началото .

Общи условия

Активация на акаунт