Кандидатстване с рисуване след седми клас - тема 8

• 50 852
  • 850
  •   1
Отговори
# 360
И аз нямам входящ номер, също подадох в понеделник.

# 361
  • Sofia
Добре де, ако ни приемат в Св. Лука на първо класиране записването е от 5.07 до 8.07, а от фотографията резултати ще излязат след седмица, като приоритет ни е фотографията, ма нали да си вържем гащите как да процедирам, да чакам евентуално второ класиране в Св. Лука?
Не знам дали съм права.
Ако предположим, че е детето е прието по първо желание в Св. Лука, но чака резултата от Фотографското, защото му е по - важно. Следва да се запише в Св. Лука и ако го приемат след това във Фотографското, да си изтегли документите и да се запише там където иска.
Не знам дали съм права, но логично процедурата да е тази.
Аз затова си мисля, че в тези училища на второ класиране има много голямо разместване. Всъщност в тях изобщо има ли класирания? На същия принцип ли е както в училищата към МОН?
Специално за училищата към МОН най - много записани деца са във второ класиране. Затова много добре обмислете в кои училища и паралелки и как, ще ги подредите.

# 362
Fortuna Spirit, приет е различно от записал се, защото повечето приети са били приети и в другите училища и всеки си е избрал къде да се запише.

Да, така е. Кандидатствал, приет и записал се са различни понятия. Но нашите насоки изобщо не са за София. И все пак на мен също ми стана любопитна рисунката и влязох да я видя. Любопитство! Grin

# 363
Да споделя - от днес започва годишния изпит на моята девойка в НУИИ. Мисля, че е 3 дена по три часа. И дъщеря ми се оказа, че се вълнува повече, отколкото преди за приемния изпит. И аз се вълнувам също. 🙃 Така че сме на една вълна с вас с вълненията и притесненията. 🙃
И моята деветокласничка е на изпит днес. Но информацията ми е за 5 часа. Може би твоята е осми клас?
Супер притеснена беше снощи и моята, все едно последните 3 години е правила нещо друго...

Ивка, всъщност е 5 учебни часа, аз нещо не бях разбрала. Доста се бяха стреснали, много са ги наплашили изглежда. Казали са им, че всяка година има скъсани около 10-15 човека.  Говорих с няколко от съучениците на дъщеря ми - не бяха особено доволни, но пък тръгнаха да се разхождат и да релаксират за утре. Ще видим какво ще стане. Но вярвам в тях. 🍀

На всички дечица пожелавам успех. Надявам се кандидатсващите да не се сърдят, че малко се отклоняваме от темата, но мисля, че е полезно и за тях, за да знаят какво да очакват децата след като започнат да учат в съответното училище. Радвам се, че и другите споделиха как протича този годишен изпит при тях. Още веднъж късмет на всички! 🍀

_re_ge А на твоя син специално честито за отличната оценка и успешното приключване на учебната година. Прекрасно лято! ☀

Последна редакция: ср, 22 юни 2022, 19:34 от MichelleHeaven

# 364
Мишел
стискам палци за добра оценка, макар че за мен тя не е накй-важна. Аз смятам че най-важното е детето да постигне свой собствен разпознаваем стил.  При вас явно е доста трудно, но вие сте и много хора в столицата, цедката е ситна и изискваията са високи. Не знам ако бяхме в Сф къде щеше да е моето дете по-сравнеие с вашите и дали щеше да е в нуи въобще.

# 365
Здравейте,днес беше последният ден от годишния изпит на 8 клас,та някой има ли представа от къде могат да се разберат оценките?

# 366
При нас са им ги казали след като е минала комисията. (Отличен има девойчето Relaxed )

# 367
Добре де, ако ни приемат в Св. Лука на първо класиране записването е от 5.07 до 8.07, а от фотографията резултати ще излязат след седмица, като приоритет ни е фотографията, ма нали да си вържем гащите как да процедирам, да чакам евентуално второ класиране в Св. Лука?
Не знам дали съм права.
Ако предположим, че е детето е прието по първо желание в Св. Лука, но чака резултата от Фотографското, защото му е по - важно. Следва да се запише в Св. Лука и ако го приемат след това във Фотографското, да си изтегли документите и да се запише там където иска.
Не знам дали съм права, но логично процедурата да е тази.

Не би ли трябвало принципът да е като при кандидатстването в училищата към МОН, т. е. ако не се запишеш на първо класиране за второ да ти се пази мястото, а ако се запишеш в някое училище да губиш право на второ класиране? От друга страна тук говорим за първи класиране и в двете училища, а в тях се кандидатства отделно, няма единна система и вероятно този принцип не важи. Така ще е вариант точно идеята на Katty. Най-добре е да се звънне в училищата и да се пита. А може и някой, който е минал по този път да се включи. Моля да споделите при сигурна точна информация. Хубав и усмихнат ден! Simple Smile

# 368
  • София
Здравейте!
Дъщеря ми вече има входящ номер от НГПИ. Получих имейл чак в 21:30ч. Доста им е натоварено с толкова кандидати.
Относно рисунката от фотографското, и на мен ми стана любопитно да я видя. Много добре си изглежда, не ми се вижда стерилна. Наистина за НГПИ подготвят така, рисунките са по-изпипани.
Относно изпита за ПС, в 140 СУ са били Фигурална композиция: 1.Улица, 2.Пътешествие. Декоративна композиция - десен за плажна кърпа по избор от: 1.Морско дъно, 2.Геометрична композиция.
Браво на големите деца за отличните оценки!
Любопитно ми е в училищата към МК дават ли стипендии за отличен успех?

# 369
Относно класиранията - в НГПИ миналата година беше така: можеш да запишеш детето в специалността, в която е прието и да подадеш заявление да участва във второ класиране за други специалности, за по-предни желания, за които не му е стигнал бала. Така е и за трето класиране.
В случай, че искаш да запишеш детето в друго училище, можеш по всяко време да изтеглиш документите.
Всяко училище си е независимо. Следите си класиранията отделно във всяко от трите училища.
В НГПИ има стипендия за отличен успех.

# 370
Здравейте!
Дъщеря ми вече има входящ номер от НГПИ. Получих имейл чак в 21:30ч. Доста им е натоварено с толкова кандидати.
Относно рисунката от фотографското, и на мен ми стана любопитно да я видя. Много добре си изглежда, не ми се вижда стерилна. Наистина за НГПИ подготвят така, рисунките са по-изпипани.
Относно изпита за ПС, в 140 СУ са били Фигурална композиция: 1.Улица, 2.Пътешествие. Декоративна композиция - десен за плажна кърпа по избор от: 1.Морско дъно, 2.Геометрична композиция.
Браво на големите деца за отличните оценки!
Любопитно ми е в училищата към МК дават ли стипендии за отличен успех?
Има стипендии, като в зависимост от усоеха между 5.50 и 6.00 сумата е различна.

# 371
Здравейте.
И дъщеря ми вече има входящ номер за НГПИ, към 17.30 вчера дойде имейла.
Пише, че точният час за провеждане на изпита по входящи номера ще бъде
публикуван на сайта на училището до 29.06.2022 г.
Предполагам, че това означава, че ако има много кандидати, половината ще са сутринта, другите следобед?

# 372
  • Sofia
Точно. При много кандидати се разделят на две смени - сутрин и следобед. Миналата година беше така.

# 373
Здравейте,дъщеря ми ще кандидаства в проложното и фотогрфското,но худижникът при когото ходи е въспрепятстван сега и не може да взима часове,а са ни важни точно сега.Някой може ли да сподели къде може да отиде тези дни преди изпита?

# 374
  • София
Не си правете експерименти - прието по първо желание дете, в което и да е училище(МОН или МК), трябва да се запише, иначе остава без място. За по-задни желания или се записвате, или се заявява намерението да се участва във второ класиране.

Последна редакция: чт, 23 юни 2022, 11:40 от yovanka

Общи условия

Активация на акаунт