Кандидатстване с рисуване след седми клас - тема 8

• 50 847
  • 850
  •   1
Отговори
# 345
Цъкнах да я видя въпросната рисунка.Вече съм напред с материала, понеже имам осмокласник в нуи и по рисуване само "предмети " рисуват нонстоп. Нормална ми се видя графиката. Хареса ми, че чрез щриха детето е успяло да пресъздаде усещането за материала, от който е направен предмета. Но да, точно така си изглеждат нещата - изчистени, извадени от контекста, без драперия, затова стерилни.Пейпър мун, може да е паралелепипед. Рисуват ги прави или легнали.

Последна редакция: ср, 22 юни 2022, 19:34 от _re_ge

# 346
  • Sofia
Благодаря за споделянето!

Последна редакция: ср, 22 юни 2022, 20:07 от Katty Draganova

# 347
Той е в Нуи в провинцията. При нас напливът е доста по - малък от вашия да кажем 100-120 деца в зависимост от годината за 26 места. Затова и оценките при нас са по-високи и няма как да се сравняват с тези в Сф.

# 348
  • София
По моя информация от преди две години в Приложното харесват повече такъв "стерилен" стил. Приятелка на дъщеря ми искаше да учи там Моден дизайн, ходеше на уроци и направо бродираше рисунките. Приеха я с доста висок успех.  Докато в Изящното харесват по-артистични рисунки, с по-изразен щрих. Дъщеря ми рисува по-скоро в този стил. Приеха я и в двете училища, но в Изящното изкара по-висока оценка /тя там си искаше и там я записахме/.

Последна редакция: ср, 22 юни 2022, 14:45 от Ивка

# 349
  • Sofia
Той е в Нуи в провинцията. При нас напливът е доста по - малък от вашия да кажем 100-120 деца в зависимост от годината за 26 места. Затова и оценките при нас са по-високи и няма как да се сравняват с тези в Сф.
Помислих, че учи в НУИИ. Но, нищо. Оценката пак би ми дала информация, нищо че не става въпрос за София. Взимайки предвид сегашната му работа и колко е надградил през годината.

# 350
  • София
Добре де, ако ни приемат в Св. Лука на първо класиране записването е от 5.07 до 8.07, а от фотографията резултати ще излязат след седмица, като приоритет ни е фотографията, ма нали да си вържем гащите как да процедирам, да чакам евентуално второ класиране в Св. Лука?

# 351
  • Sofia
Добре де, ако ни приемат в Св. Лука на първо класиране записването е от 5.07 до 8.07, а от фотографията резултати ще излязат след седмица, като приоритет ни е фотографията, ма нали да си вържем гащите как да процедирам, да чакам евентуално второ класиране в Св. Лука?
Не знам дали съм права.
Ако предположим, че е детето е прието по първо желание в Св. Лука, но чака резултата от Фотографското, защото му е по - важно. Следва да се запише в Св. Лука и ако го приемат след това във Фотографското, да си изтегли документите и да се запише там където иска.
Не знам дали съм права, но логично процедурата да е тази.

# 352
Има ли някой, който чака входящ номер от Свети Лука, че вече започвам да се притеснявам? Още на 20 сутринта пратих заявлението с всичките прикачени документи и още не са ми върнали нищо.

# 353
  • Sofia
Аз също.
Пише до 2 дни. До края на деня би трябвало да има отговор.

# 354
Да споделя - от днес започва годишния изпит на моята девойка в НУИИ. Мисля, че е 3 дена по три часа. И дъщеря ми се оказа, че се вълнува повече, отколкото преди за приемния изпит. И аз се вълнувам също. 🙃 Така че сме на една вълна с вас с вълненията и притесненията. 🙃

# 355
Не знам дали съм права.
Ако предположим, че е детето е прието по първо желание в Св. Лука, но чака резултата от Фотографското, защото му е по - важно. Следва да се запише в Св. Лука и ако го приемат след това във Фотографското, да си изтегли документите и да се запише там където иска.
Не знам дали съм права, но логично процедурата да е тази.
Аз затова си мисля, че в тези училища на второ класиране има много голямо разместване. Всъщност в тях изобщо има ли класирания? На същия принцип ли е както в училищата към МОН?

# 356
  • София
Да споделя - от днес започва годишния изпит на моята девойка в НУИИ. Мисля, че е 3 дена по три часа. И дъщеря ми се оказа, че се вълнува повече, отколкото преди за приемния изпит. И аз се вълнувам също. 🙃 Така че сме на една вълна с вас с вълненията и притесненията. 🙃
И моята деветокласничка е на изпит днес. Но информацията ми е за 5 часа. Може би твоята е осми клас?
Супер притеснена беше снощи и моята, все едно последните 3 години е правила нещо друго...

# 357
Мишел
Стиснати палци от мен. Дано мине успешно и детето остане доволно от себе си. Късмет и спокойствие на детето! Да покаже най-доброто.
Нашият годишен изпит  мина вчера - втората и поскедба част . По план, трябваше да бъде два дена по два часа, но не им е стигнало времето ( няма и как според мен) и вчера  удължили изпита с един час. Но синковеца каза, че композицията била предизвикателство, имало 4 предмета, плюс гипсова отливка и две различни по цвят драперии. Той беше също ужасно много притеснен дали ще му стигне времето, вчера беше на тръни като тръгна сутринта. Справил се е обаче , вчера вечерта излезе оценката .
Дописвам се
Ивка, успех на детето!

Помислих, че учи в НУИИ. Но, нищо. Оценката пак би ми дала информация, нищо че не става въпрос за София. Взимайки предвид сегашната му работа и колко е надградил през годината.
Сега ще се поясня защо оценката му тогава е необективна и аз затова не я споменавам. Той влезе 23-ти от 26 деца. Имаше малшанса да се падне на лош статив - седял е на 90 градуса спрямо композицията и предметите са се криели един зад друг или са се припокривали. Когато отидохме да видим работата и оценката, ни казаха че откъм техника няма сериозни забележки, виждат една леко крива линия на един паралелепипед и това е. Тук стои  въпросът защо странично седящите деца са ощетени ( кали мей, помня че и при вас беше така), но явно това е част от правилата. Значи преди е бил 23-ти от 26 деца. Сега, е 9ти  деца от 26 .

Последна редакция: ср, 22 юни 2022, 19:39 от _re_ge

# 358
И моето чаве е на годишен изпит днес, при тях са два дни по 6 часа. Днес е втори ден. Вълнуват се, да Simple Smile

Има класирания да - второ класиране излиза официално в НГПИ и във Фотографското, в НУИИ се обаждат по телефона.
За трето класиране се обаждат по телефона, ако има останали свободни места (то има).

# 359
Има ли някой, който чака входящ номер от Свети Лука, че вече започвам да се притеснявам? Още на 20 сутринта пратих заявлението с всичките прикачени документи и още не са ми върнали нищо.

И аз чакам входящ номер. Подадох в понеделник. Ако до довечера няма нищо, ще звъня утре сутрин да проверя, за да имам време за реакция, ако нещо не са ок с документите...., въпреки че не виждам какво да не са ок.

Общи условия

Активация на акаунт