Кандидатстване с рисуване след седми клас - тема 8

• 50 842
  • 850
  •   1
Отговори
# 330
  • София
И аз бих подала сигнал, но като не знам име на госпожата как да го докажа, имам само отзив от моята девойка.

# 331
Минали години виждам, че резултатите от изпита излизат в някои училища преди да се появят в сайта на МОН, заедно с оценките от НВО. Очаква ли се да излязат и тази година и за всички училища ли е валидно или всяко си решава само, дали да ги обяви? Колко дни след изпита се очакват?
Миналата година се появиха даже преди оценките от НВО. И в училищата, и на сайта на МОН.

# 332
Относно случките, които се дискутират като нередни, особено учителката, която е помагала с молив - замислих се дали изобщо може да сложат в квесторите учител по рисуване? Нали квесторите ги подбират да са по предмети, доста различни от този, по който е изпита, за да има разделение между квестори и проверяващи. Може да се окаже, че вместо да "изпише вежди", е "избола очи". Въпреки това, аз също смятам, че такова поведение не е ОК.
Вече за учителката, което е окуражила с думи да си продължи изпита детето с обърканото разпределение по зали, е друго. Там - браво!
За снимането на работата - мислех, че вземането на телефони е за да няма разконцентриране, все пак това е умение, където няма  какво толкова да "препишеш". Сега се замислих и за още една страна на въпроса... В крайна сметка обаче, ако искаш да покажеш на някого какво си нарисувал, особено пък на такъв изпит (по тема и без постановка), може в домашни условия да си нарисуваш пак картината по памет - естествено, че няма да е 1:1, но ще даде някаква обща представа.

# 333
  • Sofia
Моля за малко инфо.
Какви са стативите в НГПИ? Дали си приличат с тези в НУИИ?

# 334
Да, същите са, класическите учебни стативи. Дъщеря ми каза, че доколкото помни миналата година на изпита е имало деца, които са рисували на обикновени чинове, защото е имало повече кандидати. Имат много стативи в училището, малка е вероятността някой да рисува на чин.

Във фотографското рисуваха на чинове. И то бяха подредени на няколко реда, доста на гъсто един от друг.
Редактирам няколко пъти, но сега се сещам - спомням си, че тя се оплакваше, че не е можела да си дръпне стола назад, за да си опре удобно подложката на чина. Така че, предупредете децата да не се изненадват.

Последна редакция: вт, 21 юни 2022, 21:16 от Paper moon

# 335
  • Sofia
Благодаря за отговора.
Надявам се тази година да има достатъчно на брой стативи, че на чин си е трудна работа.

# 336
Добавих горе към поста.
Също много важно - в НГПИ става много горещо, особено на последните етажи. Да са с леки дрехи и да имат много вода в себе си.

# 337
  • Sofia
Да, същите са, класическите учебни стативи. Дъщеря ми каза, че доколкото помни миналата година на изпита е имало деца, които са рисували на обикновени чинове, защото е имало повече кандидати. Имат много стативи в училището, малка е вероятността някой да рисува на чин.

Във фотографското рисуваха на чинове. И то бяха подредени на няколко реда, доста на гъсто един от друг.
Редактирам няколко пъти, но сега се сещам - спомням си, че тя се оплакваше, че не е можела да си дръпне стола назад, за да си опре удобно подложката на чина. Така че, предупредете децата да не се изненадват.
Благодаря!
Аз заради изненадите реших да попитам. Предполагам, че колкото и да се стремим да подготвим децата, изненади пак ще има. Да се надяваме да са по - малко.

# 338
Там ли им дават подложки или трябва са си носят?

# 339
В общи линии изпитите са доста добре организирани, те ги правят от години и си имат опит. Неприятното е, ако са повече деца - тогава в някои стаи слагат много деца и наистина е въпрос на късмет - какво номерче ще ти се падне и къде ще седнеш.
Разбирам ви в старанието си да ги подготвите и ми е пресен споменът каква треска ни тресеше миналата година - затова помагам.
Според мен най-важното е да са спокойни. Да са подготвени за огромното количество деца, струпани пред училищата, да са подготвени, че преди изпита ще трябва да почакат отвън в тълпата и да не се изморят и притеснят от навалицата.

Подложките си ги носят децата.

# 340
  • Sofia
Благодаря за споделеният опит!
Наистина  най - важното е да бъдат спокойни, за да дадат най - доброто от себе си.

# 341
Благодаря за споделеният опит!
Наистина  най - важното е да бъдат спокойни, за да дадат най - доброто от себе си.

Той списъка е с 342 деца. Това са явно всички желаещи. Няма ли някъде инфо първо класиране с какъв минимален бал са се записали? Второ класиране с какъв минимален бал? Защото приет е различно от записал се. Все си мисля, че децата които са ходили на изпит в това училище, са ходили и в другите и може да са се записали там. И какви са тези букви в графата - Ред на желанията? Те имат ли някакво значение?

Хм, като гледам рисунката, която от Фотографското са постнали, явно като критерии за изпита, ме побиват тръпки. Такава прецизност,  сякаш робот е рисувал тази постановка, а не човек. Стерилно е някак..., и подтискащо с перфекционизма си Simple Smile
Мен направо си ме уплаши тази рисунка. Викам си - Леле, ако това трябва да постигне, за да влезе, шанс няма.
[/quote]

Може ли да ми помогнете с линк към рисунката? Не я намирам. Предварително благодаря!

# 342
  • Sofia
Рисунката е най - отдолу във формата за прием, след текста за заявление.

# 343
Рисунката е най - отдолу във формата за прием, след текста за заявление.

Благодаря! Дъщеря ми няма да кандидатства там, но ми стана любопитно. Разгледах сайта и си помислих дали да отворя формата за кандидатстване, но все пак само там не погледнах. 😃

# 344
Fortuna Spirit, приет е различно от записал се, защото повечето приети са били приети и в другите училища и всеки си е избрал къде да се запише.
Стана ми интересна тази рисунка и влязох да я видя.
Всяко дете си рисува с негов щрих и си прави рисунките по различен начин. Не е нужно да е точно така, разбира се. Това е рисунка, която са дали за пример за висока оценка.
На мен даже ми се вижда малко сгрешена - аз ли се заблуждавам или е сбъркана перспективата на кубчето? Моля художниците от форума да кажат! Laughing

Общи условия

Активация на акаунт