Кандидатстване с рисуване след седми клас - тема 8

• 50 811
  • 850
  •   1
Отговори
# 315
И моята щерка е рисувала улица, по това което видях, се е справила чудесно, чакаме оценките. Успех на всички!

# 316
Дъщеря ми е в 51 СОУ. Има ли информация за темата, която се е паднала там? Успех на всички!
Темата е една и съща за всички училища.
Не е вярно в 51-во се е паднало Карнавал, На пазар, Цветна градина и Шевица...

# 317
  • софия
Различни са. незнайно защо всяка година има различни теми. Дали само в 51-во или изобщо навсякъде - не ми е много ясно.

Ако повече хора споделят къде и какво са рисували децата им, ше стане ясно.

# 318
  • София
В 3то също улица е била темата. Девойката излезе възмутена, че през цялото време е влизала и излизала някаква госпожа и на 3,4 деца е взимала молива и е помагала. На другите е цъкала с език, че не става 😡

# 319
Очаквах повече вълнения в темата днес, а е доста умряло Simple Smile. Хора къде сте? Това все пак е Изпитът на МОН.

# 320
  • София
Въпреки неразположението сутринта синковеца излезе към 13.05ч. и е доволен от резултата. Каза, че много добре му се е получила рисунката. Избрал си е "Пътешествие", работил е с акварел и цветни моливи.
 Много ми се искаше и аз да мога да видя готовата работа. Не че разбирам, но пусто любопитство Smile

# 321
Моята дъщеря е рисувала декоративната композиция в 144то. Имало е два варианта за избор - морско дъно и геометрични фигури, двете за проект за плажна кърпа.
Била е изненадана от няколко неща - на консултациите в едно от училищата й бяха казали, че не трябва да използва тънкописец за очертаване на контурите и да не ползва черен цвят, тук квесторите казали на дете, което е питало, че може. Също, бяха й казали, че задачите ще им бъдат дадени на лист, да си ги четат, а са им дали част от задачата на лист, но подробностите за решетката, доколкото разбрах, са им диктувани в началото и ги е нямало после на листа. Имало е и малко суматоха в началото със залите, защото служебните бележки от нашето училище се оказали различни от типичните и квесторите не са успели бързо да се ориентират и са я развеждали по етажите напред-назад с окуражаваща доза сутрешно мърморене.
Но, "перипетиите" не й бяха убили желанието да рисува, напротив, излезе чак в 14:00 часа. Дано да се е справила и да е доволна от резултата. На останалите дечица, късмет!

# 322
Въпреки неразположението сутринта синковеца излезе към 13.05ч. и е доволен от резултата. Каза, че много добре му се е получила рисунката. Избрал си е "Пътешествие", работил е с акварел и цветни моливи.
 Много ми се искаше и аз да мога да видя готовата работа. Не че разбирам, но пусто любопитство Smile

Браво на дедето! При нас са им дали да си ги снимат, по принцип не трябва, ама...

Последна редакция: вт, 21 юни 2022, 16:47 от Теодора Тодорова 717646

# 323
  • Sofia
Успех на всички дечица, които днес са били на изпит!
Приспособяването на днешните деца е изумително, въпреки неразбориите създадени от ръководството на училищата.

# 324
И дъщеря ми е искала да снима рисунката си, но не са й разрешили. Рисувала е Цветна градина с цветни моливи и каза, че квесторите са ходили да я гледат много често, другите деца по-рядко. Излезе в 12.30 ч. Тя винаги е много критична към себе си и затова не изрази мнение за рисунката си, но по това, което ми разказа е сътворила нещо приказно.

# 325
Бих подала сигнал и за учителката помагала на децата и за квесторите, че са позволили да си снимат рисунките.
 И двете са еднакво нередни. Не  е редно да се снимат рисунките, ей така се влиза с връзки, ако се чудите. Не казвам, че конкретните деца ще го направят, а че има правила и те трябва да важат за всички.

# 326

Браво на дедето! В 144-то са им дали да си ги снимат, по принцип не трябва, ама...

Явно не на всички. Дъщеря ми каза, че не е имало как да снима, защото са им взели телефоните......

# 327
Дописвам след сводката на щерката😜
Помни само тема Пътуване за фигурална композиция 🤪
А за декоративната композиция :
1. Морско дъно в студена гама;
2. Геометрични фигури в топла гама;
Пояснението е било, че трябва да е подходящо за десен за плажна кърпа 😉
Имало е деца, които са рисували Морско дъно, но не в мрежа..., а картина
Обяснявали са на деца, които не знаят как да си направят мрежата🤕
Не са им позволили да снимат, но са казали, че след резултати може да отидем да видим работата...
Не са позволили да слушат музика, било е много топло😱
Рапорт даден😂
Дописвам:
Имало дете без никакви материали... Намерили и му дали🥰
Постоянно подвиквали госпожите по коридорите: Някой има ли паус?
Някой има ли тънкописец?
Търсили 5 четки за някого 🤣🤣🤣
После подвикване- Какво е паус?
Следва друго - Намерихме.... 😂😂😂
Общо взето са помагали на децата✌️
Щерката е доволна от себе си, похвалили й творба, жълтото... Щото, нали, да не са сурови цветовете, все ги готви🤣🤣🤣
Отгатнали, че щерката и нейната дружка са от едно училище, щото рисували нещо много сходно 😂😂😂 А то е по мой дизайн 😇

Последна редакция: вт, 21 юни 2022, 16:52 от irchick

# 328
Минали години виждам, че резултатите от изпита излизат в някои училища преди да се появят в сайта на МОН, заедно с оценките от НВО. Очаква ли се да излязат и тази година и за всички училища ли е валидно или всяко си решава само, дали да ги обяви? Колко дни след изпита се очакват?

# 329
Благодаря за споделената информация! Ние тепърва ще подаваме документи.
И да споделя от днес за 151-во (2-3 поста по-нагоре май пише пак за него, или пък има доста съвпадения днес) - това, което разбрах, е:
Фигурална композиция: 1. Улица, 2. Пътешествие.
Декоративна композиция - десен за плажна кърпа по избор от: 1. Морско дъно, 2. Геометрична композиция.
Успех на дечицата!

Общи условия

Активация на акаунт