Кандидатстване с рисуване след седми клас - тема 8

• 50 978
  • 850
  •   1
Отговори
# 165
Ehinaceq - какво имате предвид под "темите се повтарят". Ако става въпрос за подготовка за изпит след 7 клас е нормално, защото в крайна сметка се на изпит се дават - конуси, топки, цилиндри и т.н. и общо взето това за подготовка рисуват.

Моята дъщеря към края на миналата година, когато предстоеше изпитът, също се беше отпуснала. Беше и писнало да рисува нещата за подготовка, други неща си рисуваше, домашните по рисуване също не правеше, ужас. Казваше, че такава графика с моливи не иска да рисува повече. Simple Smile Вече в 8 клас няма никакво отпускане, оказа се, че самото Рисуване е най-важният предмети, работи с голямо удоволствие по всички предмети - рисуване, графика, живопис и т.н. Просто подготовката за изпита си е наистина малко тягосна и повтарят едно и също и им омръзва. 

# 166
Моята щерка ще кандидатства в София с рисуване. Общо взето навсякъде, както към МК така и в другите училища, приемащи с матура по рисуване. Сега гледах страниците на училищата, за да се оринтирам в графика. Това удостоверение, което изискват от НГПИ, че е била в 7 клас, не са го чували в нашето училище. Ще трябва май аз да си го пиша. Моля, ако някой вече е извадил, да го постне, за да го пакажа на класната Simple Smile със заличени данни , разбира се.

# 167
  • Варна
Ehinaceq - какво имате предвид под "темите се повтарят". Ако става въпрос за подготовка за изпит след 7 клас е нормално, защото в крайна сметка се на изпит се дават - конуси, топки, цилиндри и т.н. и общо взето това за подготовка рисуват.

Моята дъщеря към края на миналата година, когато предстоеше изпитът, също се беше отпуснала. Беше и писнало да рисува нещата за подготовка, други неща си рисуваше, домашните по рисуване също не правеше, ужас. Казваше, че такава графика с моливи не иска да рисува повече. Simple Smile Вече в 8 клас няма никакво отпускане, оказа се, че самото Рисуване е най-важният предмети, работи с голямо удоволствие по всички предмети - рисуване, графика, живопис и т.н. Просто подготовката за изпита си е наистина малко тягосна и повтарят едно и също и им омръзва. 
Тя сега завършва пети клас. Школата не се води подготвителна за кандидатстване. Всеки път са с различна тема, но понеже е повече от година, започват да се повтарят нещата. Примерно жаба, торта, кон, пролет и т.н.

# 168
  • Sofia
Моята щерка ще кандидатства в София с рисуване. Общо взето навсякъде, както към МК така и в другите училища, приемащи с матура по рисуване. Сега гледах страниците на училищата, за да се оринтирам в графика. Това удостоверение, което изискват от НГПИ, че е била в 7 клас, не са го чували в нашето училище. Ще трябва май аз да си го пиша. Моля, ако някой вече е извадил, да го постне, за да го пакажа на класната Simple Smile със заличени данни , разбира се.
Удостоверение? Не пише ли "служебна бележка или друг документ, който удостоверява, че ученика е в 7 клас?

# 169
  • софия
Нещата не са толкова сложни, колкото звучат на един човек, който не е запознат. Върпосната бележка си е стандартния документ за завършване на 7 клас. Нищо няма да си пишете сами, споко.

# 170
В канцеларията на училището, в което детето  учи в момента се издва удостоверение, че е ученичка в 7-ми клас. Във всяка канцелария, на всяко училище ги издават, просто идете в работно време. Миналата година в НГПИ можеше да се приложи вместо това удоствоверение и копие от бележката, с която ходят на НВО, защото тя също доказва, че детето е ученик в 7-ми клас. Удобно е, защото те така и така я имат. За да не ви объркам, може да попитате по телефона в НГПИ дали и тази година ще позволяват да се използва тази бележка.

# 171
  • София
Като гледам, че друг не се включва... Може и да ги приемат момите, поради липса на кандидати 🤣🤣🤣
Ха-ха-ха,  дано да са по-малко кандидатите и да имат по-голям шанс децата, макар да се съмнявам. На отворените врати в Свети Лука имаше доста мераклии.
 Моят син също ще кандидатства навсякъде, но най-желани са 2-3 специалности от НГПИ или ПГИИ.
 В НУИИ са публикували графика за консултации и курсове https://hg-iliapetrov.com/bg/priemni-izpiti/556-konsultacii-za-p … 23-uchebna-godina
  Не е нужно предварително записване, директно се отива на място. Консултации са безплатни, а курса е 30лв. Издават служебни бележки за извиняване на отсъствията.

# 172
Нещата не са толкова сложни, колкото звучат на един човек, който не е запознат. Върпосната бележка си е стандартния документ за завършване на 7 клас. Нищо няма да си пишете сами, споко.

Амели, не е стандартния документ, защото тази бележка трябва да се подаде преди да са завършили 7-ми клас, в сроковете, в които подават документи за кандидатстване.
 Иска се удостоверение от канцеларията на училището, че са ученици в 7-ми клас. В някои училища миналата година можеше да се даде копие от служебната бележка за НВО, която удостоверява същото.

# 173
  • Sofia
За Св. Лука отправих запитване дали може да се приложи служебната бележка, която се издава за НВО - то. Говорих със секретарката - може. Все пак препоръчвам да си попитате лично, за да не стане недоразумение. Супер мили и любезни са и с охота отговарят на въпроси (за Св. Лука).

# 174
  • софия

Амели, не е стандартния документ, защото тази бележка трябва да се подаде преди да са завършили 7-ми клас, в сроковете, в които подават документи за кандидатстване.
 Иска се удостоверение от канцеларията на училището, че са ученици в 7-ми клас. В някои училища миналата година можеше да се даде копие от служебната бележка за НВО, която удостоверява същото.

И въпросната бележка е стандартен документ за всички училища. Не усложнявайте нещата. След като такъв докумнет се иска  стнадратно, бъдете сигурни, че от училищата си знаят.

# 175
Миналата година и на моята дъщеря издадоха стандарна бележка. Нещо от рода на: "Настоящата служебна бележка се издава в уверение на това, че ХХХХ се обучава в 7 клас в еди кое си училище като редовен ученик/чка през учебната 2020/2021. "
Използвах тази бележка при подаване на документите и за НГПИ, НУИИ и училището по фотография.

# 176
  • София
Гледах страхотен репортаж за Професионална гимназия за приложни изкуства град Смолян.
Ако има деца наблизо и не знаят за нейното съществуване.
http://www.pgpi-smolyan.com/
Ето и албума със снимки към предаването "Изчезващите"
https://www.facebook.com/media/set/?vanity=izchezvashtite&se … a.255874300022513

# 177
Супер,
Чувала съм прекрасни неща за тази гимназия!

# 178
Може ли да споделите от коя школа във Варна сте доволни. Дъщеря ми посещава една вече повече отгодина, но виждам, че темите се повтарят  май ще я сменим.

Ние сме в Добрич. Румяна Стоянова е ръководител на школата и сме изключително доволни. Препоръчвам на хората, за които Добрич е удобен град за школа.

# 179
Моя син ще се бори за НПГПФ - по полиграфия и фотография, специалност - Графичен дизайн. Подготвя се от три месеца. Според мен на първо класиране няма да влезе и го подготвям от сега за този факт да не се разочарова. Всъщност как стоят нещата с второ и трето класиране за училищата към МК? Няма ли да съвпаднат с другите класиранията?
Втора опция е ПГД Елисавета Вазова. Но там взимат три пъти български, където не е много ОК положението. Така, че и там на първо класиране няма да влезе.
Трета опция още не е измислена.
Записал се е и на НВО по изобразително, но нещо го гледам, че е загубил желание. Просто видя, че с това НВО се влиза в гимназии с профил - графичен дизайн и се отказа.

За въпросната бележка, ние вече я получихме. Тази която е за НВО. В нея си пиеше отгоре, че ученика е в седми клас..... Така, че според мен си върши работа.

Общи условия

Активация на акаунт