Кандидатстване с рисуване след седми клас - тема 8

• 50 951
  • 850
  •   1
Отговори
# 180
  • софия
Гледах страхотен репортаж за Професионална гимназия за приложни изкуства град Смолян.
Ако има деца наблизо и не знаят за нейното съществуване.
http://www.pgpi-smolyan.com/
Ето и албума със снимки към предаването "Изчезващите"
https://www.facebook.com/media/set/?vanity=izchezvashtite&se … a.255874300022513

Ивка, благодаря ти! С голямо удоволствие разгледах всички албуми и истории от поредицата. Много интересно ми беше.

# 181
  • София
Моя син ще се бори за НПГПФ - по полиграфия и фотография, специалност - Графичен дизайн. Подготвя се от три месеца. Според мен на първо класиране няма да влезе и го подготвям от сега за този факт да не се разочарова. Всъщност как стоят нещата с второ и трето класиране за училищата към МК? Няма ли да съвпаднат с другите класиранията?
Втора опция е ПГД Елисавета Вазова. Но там взимат три пъти български, където не е много ОК положението. Така, че и там на първо класиране няма да влезе.
Трета опция още не е измислена.
Записал се е и на НВО по изобразително, но нещо го гледам, че е загубил желание. Просто видя, че с това НВО се влиза в гимназии с профил - графичен дизайн и се отказа.

За въпросната бележка, ние вече я получихме. Тази която е за НВО. В нея си пиеше отгоре, че ученика е в седми клас..... Така, че според мен си върши работа.

Може да успее и на първо класиране, ако се повтори ситуацията от миналата година, когато поради големия брой кандидати Фотографското училище издейства голямо увеличение на броя на приетите ученици в специалност "Графичен дизайн". Това стана на второто или на третото класиране. Не си спомням точно.

Служебната бележка за 7.клас (не тази за НВО) е съвсем елементарна и никое училище не би трябвало да се затрудни в издаването ѝ. Пише се за отрицателно време.

Пожелавам успех на всички, които кандидатстват тази година! Трудно е, но всяко усилие си заслужава Simple Smile

# 182
В НУИИ са публикували графика за консултации и курсове https://hg-iliapetrov.com/bg/priemni-izpiti/556-konsultacii-za-p … 23-uchebna-godina
  Не е нужно предварително записване, директно се отива на място. Консултации са безплатни, а курса е 30лв. Издават служебни бележки за извиняване на отсъствията.
Чак сега видях съобщението за художествената. В колко часа започват консултациите? Независимо, че курсът е започнал вече, възможно ли е записване? По колко часа на ден са заниманията (от колко до колко)?

# 183
  • софия
Курсът не е точно курс, а занятия ден за ден. Може да се посещва който ден ви е удобен, а може и всеки ден. Заплаща се на ден, но има лека отстъпка ако се запишат 5 дни наведнъж.

# 184
  • София
Здравейте, аз с един въпрос към по-опитните в темата.. В сайта на  НУИИ има учебната програма на настоящите ученици. Загледах се в тази на осмите класове и не мога да се ориентирам какъв е режимът изобщо. https://hg-iliapetrov.com/bg/uchebno-tvorcheski-proces/programa  Да речем 8а в понеделник,  в колко часът започва?

# 185
  • Sofia
Здравейте, аз с един въпрос към по-опитните в темата.. В сайта на  НУИИ има учебната програма на настоящите ученици. Загледах се в тази на осмите класове и не мога да се ориентирам какъв е режимът изобщо. https://hg-iliapetrov.com/bg/uchebno-tvorcheski-proces/programa  Да речем 8а в понеделник,  в колко часът започва?
От 5 час първа смяна горе - долу към 11:30 ч. започва учебният ден. В НУИИ и НГПИ няма смени, води се целодневно. За фотографското не съм сигурна дали е така.

# 186
  • София
Фотографското е на смени, но честичко им променят програмата. Понякога ги викат в другата смяна, ако е необходимо. Тогава се появяват проблеми с извънкласните дейности (езици, спорт и т.н.), в случай че даденото дете посещава езикова или танцова школа, тренировки и пр.

# 187

В Нуи е детето ми но не в СФ а в.провинцята, но като гледам програмата всичко разбирам. Всеки клас е разделен на две групи. Като всяка група има различен специален предмет по едно и също време. Започват по различно време  всеки дне от седмицата и свършват също по различно време. Да кажем примерно моето дете са Пн са от 8:10 до 16:540, а вт от 7:30 до 13:20 и т. Н. Щом в програмата  е дадено че почват от 3 час значи наистина почват от 09:10.
Представете си целия ден разграфен на часове
1- 7:30
2- 8:20
3- 9:10
4 - 10:10
5- 11:00
6- 11:50
0/7- 12:40
1 -13:30
2- 14:20
3- 15:10
4-  16:10
5- 16:50
6 - 17:40
7/0 - 18:30

По тези часове се ориентирате кога текущо започва класа  и кога свършва през определен ден на семицата...както и за часовете когато двете полпвини имат парарлено различни.часове. Примерно едната половина има скулптура, а другата графика и т. Н. Дано съм обяснила понятно.

# 188
В НУИИ разписанието е:

1. 07:45 - 08:25
2. 08:35 - 09:15
3. 09:30 - 10:10
4. 10:20 - 11:00
5. 11:10 - 11:50
6. 12:05 - 12:45
7. 12:50 - 13:30
8. 13:35 - 14:15
9. 14:30 - 15:10
10. 15:20 - 16:00

Вижда се по програмата - общо взето са целодневно. Дъщеря ми няма късмет с късното започване. 🙃 Един или два дена е от 9:30 и в другите дни от 7:45 или 8:30. Класовете са разделени на две групи по специалните предмети.

# 189
  • София
Чак сега видях съобщението за художествената. В колко часа започват консултациите? Независимо, че курсът е започнал вече, възможно ли е записване? По колко часа на ден са заниманията (от колко до колко)?
Както вече са ви казали не е курс, който задължително се посещава всеки ден и не е необходимо предварително записване. Моят син беше в петък за първи път и има възможност да отиде още два пъти само. Може и за консултация само да се отиде.
 От 9.00ч. до 14.00ч. рисуват, пускат ги по някое време за почивка. Имало е две постановки, около които са били подредени децата. Моят, понеже е закъснял малко, са го сложили най-открая, но е доволен, че вече и с това може да се справи ако му се случи на изпита.

Служебна бележка ми издадоха от училището в три екземпляра и за трите училища. Ходих да записвам бъдеща първокласничка и се сетих да питам, а пък те бяха наясно и веднага съдействаха.

Последна редакция: нд, 12 юни 2022, 07:46 от veroniki

# 190
  • София
Благодаря за отговорите, така и предположих, но не пише в програмата часовете, сега се ориентирах. А как успяват да се готвят по предметите за следващия ден, ако свършват примерно към 4-5?

# 191
Благодаря за отговорите, така и предположих, но не пише в програмата часовете, сега се ориентирах. А как успяват да се готвят по предметите за следващия ден, ако свършват примерно към 4-5?

Доста са натоварени, през седмицата вечер пишат по някое друго домашно и преглеждат по някой урок. През уикенда правят домашни по рисуване и специалните предмети, което отнема повечко време.

# 192
  • ИЛИНДЕН
Каква е разликата между РИЧЕ или ИИЧЕ ... И какво означават ?!?

# 193
  • София
Каква е разликата между РИЧЕ или ИИЧЕ ... И какво означават ?!?
РИЧЕ - разширено изучаване на чужд език (в 8ми клас 12 ч/седмично, учат се и разкавателните предмети)
ИИЧЕ - интензивно изучаване на чужд език (в 8ми клас 18 ч/седмично, разкавателните отиват в 9 кл и се взима материала за 8ми и 9ти заедно)
Това, по памет от баткото преди 3 г,  се отнася за парелелките с чуждоезиков профил. Не знам какво отношение има към училищата с рисуване към МК?

Фотографското е на смени, но честичко им променят програмата. Понякога ги викат в другата смяна, ако е необходимо. Тогава се появяват проблеми с извънкласните дейности (езици, спорт и т.н.), в случай че даденото дете посещава езикова или танцова школа, тренировки и пр.
Нямат програма на сайта си - дали може да кажете какви езици се изучават като първи и втори? Евентуално колко часа седмично е натовареността?

Последна редакция: нд, 12 юни 2022, 17:28 от Jiema

# 194

Справят се безпроблемно. Дъщеря ми преди това беше в ЧУ с целодневна заетост ( 8:30-16 или 17) и има тренинг, а сега даже  има повече свободно време.

Общи условия

Активация на акаунт