Кандидатстване с рисуване след седми клас - тема 8

• 50 889
  • 850
  •   1
Отговори
# 240
  • Ланкър, планините Овнерог
Цитат
автоматично участваш във 2-ро класиране, където можеш да се придвижиш само нагоре.
Ако няма някакви промени от миналата година, не е баш така. Не участваш автоматично без нищо да се направи. Трябва да се подаде декларация за участие във второ класиране, за да учаатваш в класирането.

Това е много важно да бъде отбелязано, защото е имало миналата година родители и деца очакващи автоматично да участват във второ класиране. Автоматичното е било преди, но вече не е. Подава се желанието за участие във второ класиране.
 .......
Подаването на заявление е за класиранията на МОН и не знам преди да е било автоматично. Голямата ми дъщеря беше 7кл преди 7-8г и се подаваше такова, за да участва на второ. За МК не знам, при нас нещата се случиха още на първо. Доколкото съм чела тук в темите, при МК е автоматично.

Последна редакция: ср, 15 юни 2022, 07:23 от Гита Ог

# 241
  • Варна
Какви графични таблети имат вашите художници?
Дъщеря ми има рожден ден другия месец и искам да я изненадам, а съм много далеч от тези неща.
Може ли да препоръчате нещо, което ще и е от полза и за в училище евентуално.

# 242
  • Sofia
Дъщеря ми има рожден ден другия месец и искам да я изненадам, а съм много далеч от тези неща.
Препоръчвам на Apple. Има неограничени възможности и лесно се работи с него.

# 243
Дъщеря ми рисува на IPad Pro и е много доволна. Нямам обаче база за сравнение с други таблети.

# 244
Wacom Оne, creative pen display.
Доволни сме.
За училище не го използва, отделно си рисува на него.

# 245
  • Варна
Ipad ми е ясно, че е най-доброто, но не съм убедена, че интереса ще отговаря на инвестицията.
нещо по-бюджетно дали няма?

# 246
И моята е с Wacom One. Доста са добри. В 8кл й бяхме взели най-бюджетния на Wacom, после за дипломната си взе вече дисплея.

# 247
  • София
Синът ми също ползва Wacom One и тази година му беше много полезен за проектите по специализираните предмети.

# 248
Цитат
автоматично участваш във 2-ро класиране, където можеш да се придвижиш само нагоре.
Ако няма някакви промени от миналата година, не е баш така. Не участваш автоматично без нищо да се направи. Трябва да се подаде декларация за участие във второ класиране, за да учаатваш в класирането.

Това е много важно да бъде отбелязано, защото е имало миналата година родители и деца очакващи автоматично да участват във второ класиране. Автоматичното е било преди, но вече не е. Подава се желанието за участие във второ класиране.
 .......
Подаването на заявление е за класиранията на МОН и не знам преди да е било автоматично. Голямата ми дъщеря беше 7кл преди 7-8г и се подаваше такова, за да участва на второ. За МК не знам, при нас нещата се случиха още на първо. Доколкото съм чела тук в темите, при МК е автоматично.

Извинявам се че цитирсм целия чаршаф, но съм писала че става въпрос за ВТОРО Класиране конкретно. Имаше няколко  години, в който ако искаш да участваш във второ класиране без да си се записал след първо, не беше нужно да продаваш нищо допълнително. Ставаше автоматично. Понеже не си се записал. Това обаче със сигурност не беше в сила миналата година. Всички, които имаха желание да участват във второ класиране, трябваше да подават отново документ за желание за участие във второ класиране. Имаше пропуснали да го направят.

# 249
Аз пък няма да цитирам, че наистина стана дългичко Simple Smile
Точно за същото нещо говоря и аз. На първо МОН-ско класиране не записахме, а подавахме заявление за участие на второ. Подаването се случва в училището, където е прието детето на първо.Такива бяха правилата още тогава. Не подаваш нищо, ако на първо не е прието никъде. Тогава вече е автоматично участието във второ.

# 250
Ipad ми е ясно, че е най-доброто, но не съм убедена, че интереса ще отговаря на инвестицията.
нещо по-бюджетно дали няма?
Ако разполагате с компютър или лаптоп Ви препоръчвам Wacom Cintiq 16 за около 1100 лв. Моята кукла го използва от един месец с Photoshop. Ако решите по натам да продължите с графичен дизайн в НБУ то ще ви служи вярно и през следването.

# 251
  • Sofia
Редактирано.
От днес 16.06. започва приема на документи в НУИИ.
От 17.06. в НПГПФ
От  20.06. в НГПИ.

До час, два връщат отговор.

Кога се очаква да се получи обратен мейл с входящ номер и да сме сигурни, че подаването е осъществено?

Последна редакция: чт, 16 юни 2022, 15:41 от Katty Draganova

# 252
Здравейте! Има ли къде да се провери миналата година какъв е бил минималния бал с който са приемали в училищата към Министерство на културата?

# 253
  • Sofia
Здравейте! Има ли къде да се провери миналата година какъв е бил минималния бал с който са приемали в училищата към Министерство на културата?
По спомен е оценка, не е като в училищата към МОН. Имаше много двойки миналата година.

# 254
А за изпитът по способности, има ли статистика, колко деца се явяват през годините и как са резултатите? Изобщо, в сравнение с НВО, за тези изпити не намирам почти никаква официална информация, освен по форумите.

Общи условия

Активация на акаунт