Кандидатстване с рисуване след седми клас - тема 8

• 50 799
  • 850
  •   1
Отговори
# 270
Дидева, благодаря!
Alina si, потвърждението пристига на мейла на детето.

# 271
Да и аз така си помислих. На нейния имейл е. Simple Smile

# 272
  • София
Здравейте, къде мога да намеря информация за изпита за способности? Дъщеря ми се готви само за изпитите в училищата към МК, а на 21.06 е на изпит и няма представа какви са изискванията.

Подадох заявления за кандидатстване за Изящното и фотографията. И за двете имам входящ номер.

Благодаря предварително за съдействието и успех на всички!

Водих дъщеря ми на нещо като курс към едно от училищата към МОН и мога да дам изискванията (по памет) за цветната задача:
- композицията трябва да е симетрично разположена на листа, т.е от всички страни трябва да е на еднакво разстояние от краищата на листа. Там ги учиха как да си построят с линия и молив решетката от 8 квадратчета, които трябва да запълнят впоследствие
- в заданието за изпита дават темата - например природа, фауна, флора и т.н - трябва да си измислят мотива и да го нарисуват в най-горното ляво квадратче
- пак в заданието е дадено какво да се прави с измисления мотив - да се завърти (ротация), огледален образ, транслация и т.н. Това е определящо как ще бъдат запълнени останалите 7 квадратчета
- задават гамата, в която трябва да е оцветен мотивът - студена, топла, контрастна, преливаща се и т.н.
Ако всички по-горе изброени изисквания са изпълнени без грешка се получават 100 т
Дано успях да го обясня разбираемо Blush
Успех на всички деца на изпитите! Flowers Sunflower

# 273
На страницата на всяко конкретно училище има изисквания за изпита. Някъде има натюрморт на 3 предмета с черен материал - молив, въглен и т. н., на бял фон. Разгледайте страницата на конкретните училища и там ще са описани изискванията за самия изпит. При всички положения изискват симетрично разполагане на фигурите, правилна пропорция, реалистична форма. Успех на всички!

# 274
  • София
Здравейте, дами, някой дали има идея каква ще е темата в 144 у-ще?
Няма нищо на сайта им(или поне аз не намерих) и не отговарят на телефоните…

# 275
Здравейте, дами, някой дали има идея каква ще е темата в 144 у-ще?
Няма нищо на сайта им(или поне аз не намерих) и не отговарят на телефоните…
Нали изпита е утре? Не би трябвало да могат кажат темата предварително, тегли се като вариант в деня. Е, ако има вътрешен човек и изтече.
Ама то е все едно да пуснат задачите по математика предния ден.
Част от оценката е и самата композиция на рисунката и това как детето е решило да интерпретира темата. Ако се даде предварително, няма да е много ясно кой точно се оценява, детето или предодавателя или друг, който му е казал по тази тема направи това и това и така и така.

Последна редакция: пн, 20 юни 2022, 10:44 от MianaNia

# 276
Не мога да кача нито един файл за кандидатстването в Св. Лука. Някой успя ли да подаде заявление?

# 277
  • Sofia
В сайта на Св. Лука не е активен формуляра за кандидатстване. Поне при мен е така. Някой друг със същият проблем?

# 278
Редактирам се. Успях..

Последна редакция: пн, 20 юни 2022, 11:15 от alina_si

# 279
Обаждах се в училището и казаха, че натоварването е голямо, но получават заявления. Да имам търпение... На мен ми е активна формата, но не се качват документите.

# 280
  • Sofia
Пробвайте отново. При мен излезе. Не знам дали останалото е ок ( качване на файлове, изпращане), защото трябва да изчакам дъщеря ми да се прибере от училище, за да си подреди желанията. Да не оплескам нещо и да има драма. 😁

# 281
Успех на всички деца на изпита утре!
Нека им е леко и да се забавляват истински. Нали рисуването преди всичко трябва да им носи удоволствие.

# 282
Редактирам се. Успях..
В какъв формат са ти файловете? Моите ги отхвърля сървъра, а пробвам с jpg и pdf.

# 283
На дъщеря ми от школата по математика дадоха справочник за 2022. Инфото за баловете е на базата от миналата година.
51 СУ за 1 класиране 406.5 за момчета и момичета за специалност Компютърна графика. Може да проверите в сайта на 51 СУ за схемата на балообразуване.

Да, но това дава обща представа за бала, а не конкретно за резултатите от изпитите по рисуване. Интересно ми е, дали има статистика, колко деца се явяват годишно на този изпит и примерно, колко от тях имат максимален резултат (100 т.). Такава статистика излиза за НВО БЕЛ и за НВО Мат., но за изпитите по способности не откривам.

Точно! За училищата към МОН лесно, а тези към МК не намирам никъде с каква минимална оценка са приемали на класиранията. На втора страница има за св. Лука. Някой има ли такава статистика за Гимназията по полиграфия и фотография? Горе-долу си знам възможностите на детето. И така като не знам с какви оценки са приемали ми е много напрегнато. Поне някаква минимална идея да имам има ли изобщо шанс.

# 284

Общи условия

Активация на акаунт