Кандидатстване с рисуване след седми клас - тема 8

• 50 872
  • 850
  •   1
Отговори
# 255
  • Sofia
На дъщеря ми от школата по математика дадоха справочник за 2022. Инфото за баловете е на базата от миналата година.
51 СУ за 1 класиране 406.5 за момчета и момичета за специалност Компютърна графика. Може да проверите в сайта на 51 СУ за схемата на балообразуване.

# 256
На дъщеря ми от школата по математика дадоха справочник за 2022. Инфото за баловете е на базата от миналата година.
51 СУ за 1 класиране 406.5 за момчета и момичета за специалност Компютърна графика. Може да проверите в сайта на 51 СУ за схемата на балообразуване.

Да, но това дава обща представа за бала, а не конкретно за резултатите от изпитите по рисуване. Интересно ми е, дали има статистика, колко деца се явяват годишно на този изпит и примерно, колко от тях имат максимален резултат (100 т.). Такава статистика излиза за НВО БЕЛ и за НВО Мат., но за изпитите по способности не откривам.

# 257
  • Sofia
Те са взаимно свързани и се гледат общо, защото кандидатстването е на база сбор на всички заедно. Както резултатите от НВО, така и тези за проверка на способностите, излизат на 28 юни. Училищата не оповестяват резултатите специално за проверка на способностите, а само бала, който е нужен за да бъде прието детето.
Според мен се фокусирайте върху оценките от НВО и диплома,те ще натежат в балообразуването.

# 258
Здравейте! Има ли къде да се провери миналата година какъв е бил минималния бал с който са приемали в училищата към Министерство на културата?

Вижте   стр. 2 на тази тема. Там има минималните балове на предпоследните класирания. Последното 3-то класиране не е било публикувно в сайтовете на училищата към МК

# 259
Редактирано.
От днес 16.06. започва приема на документи в НУИИ.
От 17.06. в НПГПФ
От  20.06. в НГПИ.

До час, два връщат отговор.

Кога се очаква да се получи обратен мейл с входящ номер и да сме сигурни, че подаването е осъществено?

Миналата година от НГПИ връщаха официален формуляр с входящ номер, от НУИИ просто един обикновен мейл, в който пишеше номера, под който кандидатът е записан. Може да отнеме известно време, защото едновременно много хора подават документи.

По повод статистика с оценките от изпита за способности - миналата година нямаше такава. Имаше много максимални или почти максимални оценки, така че класирането наистина зависи от резултатите от НВО.

# 260
  • Sofia
Благодаря!
Да, получих го в рамките на час.
Аз редактирах питането ми, защото междувременно ми изпратиха точно този мейл с входящ номер.
Благодаря за отговора!

# 261
Виждам, че Фотографското още не е отворило формата за кандидатстване, макар да са посочили, че срокът е от днес. Така ли е, или аз нещо не се справям?

# 262
https://www.npgpf.bg/priem-2022-2023/
Отворена е, аз подадох документи.

# 263
Да, но това дава обща представа за бала, а не конкретно за резултатите от изпитите по рисуване. Интересно ми е, дали има статистика, колко деца се явяват годишно на този изпит и примерно, колко от тях имат максимален резултат (100 т.). Такава статистика излиза за НВО БЕЛ и за НВО Мат., но за изпитите по способности не откривам.
Не знам да има за този изпит статистика с точките, но на сайта на 51 още стоят резултатите от миналата година. Това дава картина на явилите се там деца, ако погледнете и на другите училища, в които има такъв изпит - 3 СУ,144 и др., не са много на брой, може да направите едно сравнение. Специално за 51 имаше според мен едно около една четвърт много високи точки, но имаше и с 20т. Но все пак само проверката по ИИ не дава яснота за бала за прием, тъй като взимат и другите НВО  по Бел и мат.

# 264
Хм, като гледам рисунката, която от Фотографското са постнали, явно като критерии за изпита, ме побиват тръпки. Такава прецизност,  сякаш робот е рисувал тази постановка, а не човек. Стерилно е някак..., и подтискащо с перфекционизма си Simple Smile

# 265
Здравейте, къде мога да намеря информация за изпита за способности? Дъщеря ми се готви само за изпитите в училищата към МК, а на 21.06 е на изпит и няма представа какви са изискванията.

Подадох заявления за кандидатстване за Изящното и фотографията. И за двете имам входящ номер.

Благодаря предварително за съдействието и успех на всички!

Последна редакция: пт, 17 юни 2022, 14:58 от roniboni

# 266
Здравейте, къде мога да намеря информация за изпита за способности? Дъщеря ми се готви само за изпитите в училищата към МК, а на 21.06 е на изпит и няма представа какви са изискванията.

Подадох заявления за кандидатстване за Изящното и фотографията. И за двете имам входящ номер.

Благодаря предварително за съдействието и успех на всички!

И аз търсих, но има малко информация. Може да избира между фигурална композиция по дадена тема(Например цирк, дъжд, в парка..), цветна задача с геометрични фигури, като пак има условие, например огледална композиция, повтарящи се елементи в кръг  и т.н. или скулптура.

И аз имам входящ номер от изящното, но от фотографското все още не.

# 267
https://www.mon.bg/upload/29476/pril1-UIP-IIZK-7kl-31012022.pdf
Учебно-изпитна програма за проверка на способностите по изобразително изкуство за прием на ученици в 8. клас по държавния план-прием

# 268
Здравейте, къде мога да намеря информация за изпита за способности?

Ето още нещо полезно, което ми попадна.
https://riodobrich.ucoz.org/2017/pravila_i_kriterii_za_ocenjavane_ii..pdf

# 269
Това е малко старичко. Актуалното оценяване е в учебно-изпитната програма, към която дадох линк.

Общи условия

Активация на акаунт