Кандидатстване с рисуване след седми клас - тема 8

• 50 887
  • 850
  •   1
Отговори
# 690
Здравейте,

Някой знае ли миналата година колко е паднал бала на 2ро класиране или какви бройки деца са се отказали от различните специалности. Или пък ако някой има направо 2ро класиране Grinning
Благодаря

Проверих, пазя го, но е на pdf:
Затова ето, пиша:

Второ класиране НГПИ 2021: (пиша минималните балове)

Пространствен дизайн - минимална 4.35 (двама допълнени)
Рекламна графика - 4.35 (трима допълнени)
Моден дизайн - 4.00(допълнени са от 10-ти до 18-ти номер)
Силикатен дизайн - 3.90 (само едно дете е останало от първо класиране, останалите 7 са допълнени на второ)
Детски играчки 4.00 (двама допълнени)
Художествена тъкан - 3.90(седем допълнени)
Метали - 4.00 (четирима допълнени)
Дърворезба - 3.95 (двама допълнени)

Имайте предид, че на трето класиране е паднал още резултата, поне до 3.75 (има деца приети с тази оценка)
Силикатът и дърворезбата са много готини специалности (разбрах, че останалите малко им завиждали). Не се подлъгвайте по ниския бал!

А, сега виждам, че Дидева ме изпревари!

Mного благодаря за отговорите. Леко пбнадеждаващи са. Ясно, че ситуацията със сигурност няма да потвори миналата година, но поне като бегъл ориентит. Дъщеря ми е приета на първо текстил, но не това е, което иска и сега умуваме какви са шансовете й за второ. Тя иска моден дизайн.

# 691
За 2ро класиране трябва ли да подаваме документи отново? И знаете ли ако се запише детето в училище към мон, може ли да продължи да участва в класирания та за МК?

# 692
  • Sofia
Някой питаше колко са местата в НУИИ - 52
За второ класиране трябва да се подаде заявление в НГПИ онлайн.
Може да участва паралелно и в училищата към МК и към МОН.

# 693
  • Ланкър, планините Овнерог
Художествена тъкан е чудна специалност. В класа на дъщеря ми имаше 5-6 деца от тази специалност. Страшни красоти съм виждала.
Директорката преподава худ.тъкан Simple Smile

# 694
Художествена тъкан е чудна специалност. В класа на дъщеря ми имаше 5-6 деца от тази специалност. Страшни красоти съм виждала.
Директорката преподава худ.тъкан Simple Smile

Благодаря за окуражаването. Simple Smile Тя и на това ще се радва, но модата си й е мечтата.

# 695
В худ. тъкан пак има измисляне, шиене, рисуване върху тъканите. Ето дипломната работа на едната девойка от класа й
Скрит текст:

# 696
  • Sofia
Ооо, супер яко! Медузи са нали?

# 697
Ауууу това е мегаяко!

# 698
  • София
Лелее, това е страхотно! Даже ми се струва много по-яко от модата, тъй като по мое мнение дава по-голямо поле за изява на въображението.

# 699
Да, медузи. Исках да покажа нагледно, че не е просто рисуване върху тъкани, има си създаване на продукт. Играчките също е много яка специалност за деца, които могат да правят нещо с ръцете си, не само да рисуват като моята. Ето и един младеж от техния випуск специалност Детски играчки(взе награда за костюм на Комик Кон 2019)
Скрит текст:
Това на снимката е самият младеж, не играчка Simple Smile Костюмът е правен от него.

Последна редакция: пн, 04 юли 2022, 20:09 от Гита Ог

# 700
  • Sofia
Леле! Костюма е направо изумителен! Човек, ще каже че е скулптура. Много талантливи деца! Браво!

# 701
Излезли са резултатите на нуи Вн.  Над 5,00 наброих 30 човека. Т.е минималния бал тази година ще е над 5 на първо класиране (5,00 ;  5,04;
 5,08;  5,13 няма да имат шанс на първо класиране). Има много неявили се на фона на миналата година. Пак няма двойки.
https://Https://www.artschool-varna.com/pr09-2022-8-klas.html

Последна редакция: вт, 05 юли 2022, 00:24 от _re_ge

# 702
Честито на приетите деца и успех на чакащите второ класиране! Винаги има шанс. Имайте предвид, че много от децата са приети на повече от едно място и избирайки едно училище освобождават място в останалите, така че балът ще падне със сигурност, както и ще има изкачване към по-предно желание. Преди две години дъщеря ми беше приета в НГПИ и НУИ още преди изпита във фотографията, на който прецени, че няма нужда да ходи. Понеже беше приета по-първо желание в НГПИ се записа там и нито за миг не е съжалявала за направения избор. Харесва си специалността, училището, преподавателите, отношението. Днес бях на изложба, организирана от училищата по изкуства, където участва и се убедих за пореден път колко красота има в изкуството, създадено от децата в тези училища. Имаше много творби от 3-те училища към МК в София, от тези във Варна, Пловдив, Плевен, Сливен, икони от Тревненската школа и всички бяха прекрасни. Ако се колебаете дали да запишете детето в някое от тези училища или в това, което е посочило към МОН може да посетите изложбата и да се запознаете с творбите, които създават в процеса на обучението.

# 703
Вътре сме! 🎉

Излезли са резултатите на нуи Вн.  Над 5,00 наброих 30 човека. Т.е минималния бал тази година ще е над 5 на първо класиране (5,00 ;  5,04;
 5,08;  5,13 няма да имат шанс на първо класиране). Има много неявили се на фона на миналата година. Пак няма двойки.
https://Https://www.artschool-varna.com/pr09-2022-8-klas.html

Само 2-3 деца не се явиха, но имаше доста деца без медицинско свидетелство за цветоусещането. Може би са ги писали като неявили се - някак не ми се вярва да съм пропуснала, че толкова много деца не са влезли. Допуснаха ги до изпита, но им казаха някой да занесе медицинско до 12 ч. и че в противен случай няма да ги допуснат до класиране. Номер 1 например нямаше медицинско, но има оценка, така че явно са му го занесли. Но има такива, които са отпаднали заради това, че никой не е занесъл изисканото. Може и аз да съм пропуснала, но пък накрая повториха номерата на тези, които не са влезли и не бяха много. Каквото и да коментирам по темата - това са фактите. Такива, каквито са.

А балът на първо класиране наистина е висок и се радвам, че дъщеричката ми успя! Simple Smile ❤️ 🍀 🥳

Браво на детето ми и огромно благодаря на г-жа Румяна Стоянова от НЧ „Йордан Йовков – 1870 година“, гр. Добрич - приемът е факт благодарение на нейните безценни уроци! 🌷 Силно я препоръчвам! 🌟

Браво и на другите приети - все да са успешни децата и да се развиват 🍀, а на останалите успех оттук-нататък! 🍀

Последна редакция: вт, 05 юли 2022, 07:08 от Fortuna Spirit

# 704
На приетите деца от Североизтока - честито! Варненското НУИ беше смесено откъм изкуства, в смисъл - имаше и музикални паралелки. То ми е сантимент по други причини, както и Фотографското в София.
Скрит текст:
Аз, като прост инженер, мога да ви разказвам предимно за ремонти на сгради, но това не означава, че не мога да усетя духа на едно такова училище и специфичната атмосфера, която се получава като комбинация от сграда, интериор и най-вече творбите на децата и излъчването на самите тези деца, които виждаш вътре.
Успех днес на децата, които искат Фотографското!
Ние ще сме следобед. Повече ми се искаше сутринта, на по-хладно, ама това е. При подаването ме забави пустото му медицинско докато системата им го приеме - голямо било, задължително трябвало и гърба на документа. А на нас ни го издадоха нов модел - разпечатка на А4 с данни само отпред. Та водих едни технически борби и изчаквания със системата... Накрая го ресайзнах и прикачих един бял правоъгълник за гръб. Но тия процедури за съвсем малко са ни пратили в следобедната група, гледайки къде е минала разделителната линия по входящи номера. Здраве да е. И успех!

Общи условия

Активация на акаунт