Потрепване на мускулите

• 3 857
  • 27
  •   1
Отговори
# 15
  • в джунглата
При мен се оказа точно на нервна почва. Друго което ми помага като се случи е "магнум анти спазми".

# 16
Не знам, но е крайно неприятно..

# 17
Направи си изследване за дефицит на витамин Д и витамин б12. И двата недостига могат да имат такъв ефект. Ако резултатите са под средата на референтните стойности си потърси качествени добавки, не шумящи витамини от супермаркета. Специално витамин Д много бавно и трудно се възстановява.

Ако не е това - личен лекар, невролог за преглед.

Всъщност почти всеки един дефицит на витамин от групата на Б витамините може да причини такива симптоми.Примерно дефицит на Б3 на Б6 на Б9 също.

# 18
Направи си изследване за дефицит на витамин Д и витамин б12. И двата недостига могат да имат такъв ефект. Ако резултатите са под средата на референтните стойности си потърси качествени добавки, не шумящи витамини от супермаркета. Специално витамин Д много бавно и трудно се възстановява.

Ако не е това - личен лекар, невролог за преглед.

Всъщност почти всеки един дефицит на витамин от групата на Б витамините може да причини такива симптоми.Примерно дефицит на Б3 на Б6 на Б9 също.

Абсолютно вярно. Заедно с дефицит на Магнезий.

# 19
Ехо...има ли някой излязал на глава с потрепванията?Разкажете...

# 20
Гледам, че отдавна не е писано в групата.
Някой от писалите преди, дали е открил причината за потрепванията?
При мен се появиха от нищото преди около месец. Усещат се на различни места по цялото тяло (не по едно и също време).
Може сега да го усетя в прасеца, след 5 минути във врата и тн.
При мен не са продължителни. Става въпрос за 2-3 потрепвания, в рамките на 2-3 секунди.
Също се появиха като бях в период на стрес и докато взимах магнезий (по 1 таблетка Малат и 1 таблетка Л-Треонат).
Миналата седмица пуснах изследвания за Витамин Д, Магнезий, Калий и Натрий и излязоха в граници, като Витамин Д ми е повече към долната граница.
Спрях всички добавки и като че ли намаляха малко. Спрях също и кафето.
Витамини от Б групата не съм изследвала скоро.
Много моля, ако някой е правил допълнителни изследвания или трептенията са спрели, да сподели.
Много се притеснявам да не би да е нещо по-сериозно.

# 21
Витамин Д много трудно се наваксва, за да сте добре, трябва дз ви е към 100. С една таблетка Магнезий не сте направили нищо, особено, ако сте имали дефицит и депата са празни. Тя нормата е 350, само ако не сте в Дефицит. Това е Минерал, който трудно се натрупва.

# 22
Това са ми изследванията от преди няколко месеца на Витамин Д и Б12.
Магнезий взимах 2 таблеткк в продължение на 3 месеца (1 таблетка Малат и 1 таблетка Л-Треонат) и миналата седмица изследвах магнезия - беше в граници.
Въпросът е, че аз съм си в долната граница на Витамин Д от години…
Витамин Д много трудно се наваксва, за да сте добре, трябва дз ви е към 100. С една таблетка Магнезий не сте направили нищо, особено, ако сте имали дефицит и депата са празни. Тя нормата е 350, само ако не сте в Дефицит. Това е Минерал, който трудно се натрупва.

# 23
Възможно е точно този, който взимате да не го усвоявате. За бързи резултати се взима течен на спрей или софт гел капсули поне 10000 единици. 30 е много нисък резултат. За Магнезия пробвайте по 2 Ма&нерич, Ма&нерот по две, по три.

# 24
Направих си нови изследвания, в Бодимед са този път, така че референтните стойности може малко да варират.
Но всичко си изглежда абсолютно в норма..

# 25
Направих си нови изследвания, в Бодимед са този път, така че референтните стойности може малко да варират.
Случайно да сте тревожна?На мен двама невролози ми казаха,че и от тревожност се получават потрепванията.И наистина като ми е спокойно изчезват.Друг е въпросът, че ми се получиха след Ковид...

# 26
Отлични са резултатите. Вижте какви са оптималните стойности. Продължавате по метода на изключването.

# 27
Да, доста съм тревожна и ежедневието ми е много стресиращо, колкото и да се опитвам да оставам позитивна.
С две деца съм, и постоянно викам, тъй като са много палави и никак не са от послушните.
Обичам си работата, но там е също адски натоварено и има спокойно периоди и такива с много стрес, с неща, които трябва да се свършат за вчера…
Случайно да сте тревожна?На мен двама невролози ми казаха,че и от тревожност се получават потрепванията.И наистина като ми е спокойно изчезват.Друг е въпросът, че ми се получиха след Ковид...

Общи условия

Активация на акаунт