Много суха коса!

• 5 026
  • 26
  •   1
Отговори
# 15
BlushАз съм много доволна от кристалите на UNA, косата ми става супер мека и разресването е без проблем.Blush Това са кристалите: https://profesionalnakozmetika.com/profecionalni-krictali-una-si … -na-kocata-150-ml
Също така доста често си правя домашни маски за коса, обожавам ги, отразяват се страхотно на косата ми. Приятелка ми препоръча тази страница в Youtube https://www.youtube.com/channel/UCg5_5RsrI0RYuGcrMGXMGUg
Качват доста интересни и полезни видеа за косата.Heart Eyes

Откъде могат да се купят тези кристали?

# 16
BlushАз съм много доволна от кристалите на UNA, косата ми става супер мека и разресването е без проблем.Blush Това са кристалите: https://profesionalnakozmetika.com/profecionalni-krictali-una-si … -na-kocata-150-ml
Също така доста често си правя домашни маски за коса, обожавам ги, отразяват се страхотно на косата ми. Приятелка ми препоръча тази страница в Youtube https://www.youtube.com/channel/UCg5_5RsrI0RYuGcrMGXMGUg
Качват доста интересни и полезни видеа за косата.Heart Eyes

Откъде могат да се купят тези кристали?
Аз ги купувам от магазини "ЗАРА", имат и ампули и други неща на UNA.

# 17
Моля препоръчайте ми нещо за много суха коса в домашни условия. Едвам я сресвам, чувствам я супер тежка и безформена.
Препоръчвам ти сама да си направиш хидратиращ спрей, както направих аз и си реших проблема. Не давам вече един куп пари за готов, който е 100-150мл и свършва за миг. Този който си направих е със основа дестилирана вода, чист пантенол, алое вера, хиалуронова киселина, глицерин, течен кератин(чист) , натурален консервант(който да ми даде по-дълъг срок на годност) и 2-3 капки лавандулова вода за свеж аромат и това е. ♥️ Ползвам го от 2 месеца и ефекта е уау🤩🤩 Мека на допир коса, с блясък, и супер супер хидратирана и "жива".

# 18
Моля препоръчайте ми нещо за много суха коса в домашни условия. Едвам я сресвам, чувствам я супер тежка и безформена.
Препоръчвам ти сама да си направиш хидратиращ спрей, както направих аз и си реших проблема. Не давам вече един куп пари за готов, който е 100-150мл и свършва за миг. Този който си направих е със основа дестилирана вода, чист пантенол, алое вера, хиалуронова киселина, глицерин, течен кератин(чист) , натурален консервант(който да ми даде по-дълъг срок на годност) и 2-3 капки лавандулова вода за свеж аромат и това е. ♥️ Ползвам го от 2 месеца и ефекта е уау🤩🤩 Мека на допир коса, с блясък, и супер супер хидратирана и "жива".
Откъде ги купуваге тези всички изброени съставки?

# 19
  • София
Аз съм много доволна от синята терапия Gliss 7 Seconds Aqua Revive - ескпресно възстановяване за суха и нормална коса. Още при измиването на маската, косата се усеща разплетена и мека. Има добри отзиви и за черната от същата серия, но още не съм пробвала. След това нанасям масло за коса или крема на Olioseta all in one и косата става нежна, гладка, лъскава, подхранена.
Домашните маски също са много добър вариант, но мен лично ме мързи и не ми се занимава.
Хареса ми рецептата за хидратиращия спрей в домашни условия на Габриела1996. Звучи много добре, а и състава е добър.

# 20
Аз съм много доволна от синята терапия Gliss 7 Seconds Aqua Revive - ескпресно възстановяване за суха и нормална коса. Още при измиването на маската, косата се усеща разплетена и мека. Има добри отзиви и за черната от същата серия, но още не съм пробвала. След това нанасям масло за коса или крема на Olioseta all in one и косата става нежна, гладка, лъскава, подхранена.
Домашните маски също са много добър вариант, но мен лично ме мързи и не ми се занимава.
Хареса ми рецептата за хидратиращия спрей в домашни условия на Габриела1996. Звучи много добре, а и състава е добър.
Благодаря за препоръчаните продукти. Ще опитам. Бях забравила за тази серия за разплитане на косата на Gliss. Моята коса е много къса, пада много и се заплита толкова много, че не мога да се среша след изсешаване със сешоар, въпреки че изполдвам балсам на Dove за оцветена коса.
OLIOSETA ALL IN ONE Мултифункционален бутиков крем за коса 200 мл.- този препарат го няма в Лили вече.
Решила съм да си купя някакъв продукт за термозащита на косата. Изглежда, че при сушенето на косата със сешоар за 10 минути, я увреждам с горещината на сешоара, и още повече започва да пада косата.

# 21
  • София
Анонимен_7, термозащитата е задължителна, както и по-щадяща температура на сешоара или пресата. Може би и подхранваща маска преди измиването на косата. Когато имам повече време, мажа цялата коса с кокосово олио и така си стоя няколко часа, после измивам. Ефекта е страхотен- мека и лъскава. Преди измиване ползвам също и Стимуланта на Икаров като втривам в корените и оставям да действа пак няколко часа. Редувам ги през седмица -две. Аз също се боря с косопад от стрес, хормони, сезонен такъв. За стимулиране на растежа на нова коса приемам и хранителни добавки, като най-голям резултат виждам от това. Отдавна го купувам от немския амазон, защото там цената е най-добра. Една опаковка от 365 таблетки ми стига за цяла година и цената е около 15 евро. (За справка в български сайтове го намирам на двойна цена).

# 22
Откъде ги купуваге тези всички изброени съставки?

https://www.zoya.bg/   От тук! Купи си по 1шишенце от всичко(хиалуроновата к-на и алоето са на гел), ще имаш поне за 2 год.да не кажа и повече да си разбъркваш спрей. И НЕ КУПУВАЙ дрогерийните  или професионалните продукти, защото едните нищо не правят, освен да ти изсушат още толкова косата, защото са бъкани със силикони,  а другите са толкова скъпи,че докато се усетиш и свършват. Аз нямам 100+ лева за нещо което използвам ежедневно,а понякога и 2пъти дневно. Направи каквото ти казах, и ще те чакам после да се похвалиш каква е станала косата ти! ☺️♥️ Съвета е към всички дългокоски със сухи косички🫶 п.с Забравих да спомена, за ойлинг рутината- ЗАДЪЛЖИТЕЛНА Е! Моята е веднъж седмично, защото тогава си мия косата(нямам мазна коса и веднъж седмично ми е достатъчно). Маслата,които използвам са натурални студено пресовани,без примеси. Използвам абсолютно всички,които съществуват на пазара и стават за коса( само че не смесвам повече от 2-3 накуп)Така редувам тази седмица ползвам примерно жожоба, арган,макадамия. Другата седмица коноп, амла, гроздови семки, после кокосово,авокадо и репей и т.н. Също стимуланта на Икаров и маската на Кокосолис използвам. Като лийв ин използвам Милкшейк сметаната, тя също има хидратиращо действие и след това ЗАДЪЛЖИТЕЛНО запечатваме с 1-2 капки базово масло- арган например. ВИНАГИ КОГАТО НАНАСЯМЕ ХИДРАТИРАЩ ПРОДУКТ, включително и спрея който споменах, трябва ДА ЗАПЕЧАТАМЕ влагата с 1-2 капки масло...Общо взето ако искаме да имаме здрава дълга хубава коса трябват ежедневни грижи. Завиждам на момичетата с дълги коси, които им е генетично заложено да са с дълги здрави коси🥺 Останалите като мен трябва да се трудят всеки ден 🫣 Успех на Авторката и на всички дами в борбата със сухата коса ♥️

Последна редакция: сб, 22 ное 2025, 14:36 от Габриела1996

# 23
  • София
Здравейте.Заинтригувахте ме и реших да си направя такъв спрей и аз.Имам няколко въпроса.
Колко количеството дестилирана вода използвате?
На мокра или суха коса се пръска?
Пантенола от Зоя.бг в купийка(48 лв.) или има  и друг? Намерих само скъпия.

# 24
Здравейте.Заинтригувахте ме и реших да си направя такъв спрей и аз.Имам няколко въпроса.
Колко количеството дестилирана вода използвате?
На мокра или суха коса се пръска?
Пантенола от Зоя.бг в купийка(48 лв.) или има  и друг? Намерих само скъпия.
 Започвам да отговарям на въпросите. Спрея е за ежедневна употреба както на мокра- така и на суха коса(ако я усетя по суха и 2пъти дневно пръскам). Пантенола го купих от Лили Дрогери и беше 13-15лв(не съм сигурна за точната цена,защото пазарувах и други неща, но макс 15лв беше).
Пропорцията която ще дам е за 200мл бутилка с пулверизатор а именно:
•160мл дестилирана вода
•2мл Глицерин(това е 1/2 чаена лъжичка)
•5мл Алое вера гел (1ч.л)
•1мл Хиалуронова к-на (1/3 ч.л)
•5мл Пантенол В5- (1 ч.л)
•2мл Хидролизиран кератин(1/2 ч.л)
•1.2мл Натурален консервант Cosgard 0,6% (1/3 ч.л)
• по желание няколко капки лавандулова вода за свеж аромат и 3-4 капки арганово масло

П.с  След напръскване слагайте някакво лийв ин кремче(не е задължително да е от професионалните и скъпи, а ако нямате може да се пропусне)НО 2-3 капки базово масло за да запечатате влагата е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО!
Това е пантенола: 8лв

Последна редакция: пн, 08 дек 2025, 14:52 от Габриела1996

# 25
  • София
 Започвам да отговарям на въпросите.
Благодаря.Ще го направя,само да стигна до Зоя.бг

# 26

Трябва да разбереш дали й липства хидратация или протеин.
Най-важното, косата боядисвана ли е или пък изрусявана?

Да, когато е дехидратирана косата, продуктите за суха/изтощена/увредена коса не помагат. Да се пробва с хидратиращи шампоан, балсам/маска, нищо че обикновено не пише, че са за суха коса.

Общи условия

Активация на акаунт