Искам да ви попитам – как се справяте с чупливата или къдравата си коса?
Моята коса като дете беше права, ама наистина права. После с пубертета започна да се накъдря, но не по онзи красив начин… а да бухва и да се издува ужасно. Косата ми е гъста, заплита се много лесно и с годините се мъча как да я укротя.
Ползвам шампоани и балсами за къдрава коса, пяна, дифузер – какво ли не съм пробвала. Резултатите обаче не са това, което очаквам. Когато е мокра, къдриците изглеждат добре, но след като изсъхне, се изправя и става огромна – направо като ръмнал бойлер 🤯
Пяната я прави на твърди клечки, пробвала съм различни начини с дифузера – пак бухва. Сешоар не ползвам често, спя на сатенени калъфки, не я реша, освен преди баня. И пак нищо… Долната част на косата (близо до скалпа) изобщо не е толкова къдрава като останалата и стои странно. Пробвала съм и да я реша след баня – още по-зле става, изправя се.
Имам ген за къдрава коса – баща ми е бил с къдрици, но и неговата с годините се е раздула като моята.
Просто вече съм отчаяна. Знам, че може би няма да имам перфектните, стегнати къдрици, но поне да мога да ги оформя така, че да изглеждат добре и да не хвърчи всичко като глухарче. Ако някоя от вас се е сблъсквала с такъв тип коса и е намерила начин да я укроти – моля ви, споделете.
Препоръчайте ми продукти, методи, трикове, как точно ги ползвате – всичко ще ми е от полза. 🙏
Благодаря предварително!
Не бива да е твърда /само в началото докато изсъхне напълно/ и не бива да седи мазна или като мокра.