Малки трикове за по-ниски сметки

• 21 017
  • 343
  •   1
Отговори
# 180
  • Варна
Всеки литър вода е от значение, но някои хора нямат акъл да го проумеят. За сапуните има сууупер много рецепти за домашно приготвяне с най-различни масла. На който му е интересно, мисля че и в този форум имаше специална тема за това.

# 181
Когато се къпя искам да ми е кеф и обичам силна струя вода, от това няма да пестя. Но не мога да се насапунсисам хубаво докато тази вода се лее отгоре ми. И какво ми остава - водата да се лее, а аз да се сместя някъде настрани или да спра водата и да си се сапунисвам спокойно. Ми хем е еко, хем удобно така.

# 182
Нали сте наясно за кръговрата на водата? Тя не потъва в ядрото на земята след като отиде в канала... Ок, по-икономично е, но в в никакъв случай не е по еко да си спираш водата докато се къпеш.

# 183
Нали сте наясно за кръговрата на водата? Тя не потъва в ядрото на земята след като отиде в канала... Ок, по-икономично е, но в в никакъв случай не е по еко да си спираш водата докато се къпеш.

Да, обаче градовете растат, а източниците на вода не, даже намаляват заради суша, напояване,. замърсяване и прочее. Та въпреки този кръговрат водата става дефицитна.

# 184
  • Варна
И по-скъпа. Водата, която изтича в канала и от там отива в морето, за да може да се превърне отново в питейна, трябва да се пречисти с обратна осмоза, което е скъпо и не без загуби.

# 185
Освен това изхвърлих икономичния душ и си сложих един такъв, който се опитва да ме размаже в пода с дебит и струи.
Какъв модел е новия, че искам да изхвърля икономичния и ме е страх да не попадна пак на такъв. С икономичен стоя мноого по-дълго време под душа, за да отмия шампоана.

# 186
Хансгрое, с термостатен смесител. С квадратна пита и много дълга тръба (специално търсихме такъв). Но не помня модела точно. Иначе е Кромета, но има различни конфигурации. Ето една например:

https://baniamechta.com/dush-sistema-termostat-hansgrohe-crometta-e240-27271000/

# 187
Хансгрое, с термостатен смесител. С квадратна пита и много дълга тръба (специално търсихме такъв). Но не помня модела точно. Иначе е Кромета, но има различни конфигурации. Ето една например:

https://baniamechta.com/dush-sistema-termostat-hansgrohe-crometta-e240-27271000/
+1
Ние сме със същия - Кромета 220 или 240 (не помня точно).

Редактирам се - 240 е нашият. Сега погледнах, че 220 е с кръгла пита, а 240 - с квадратна.

# 188
Не знам какви трикове ще прилагаме, но при нас - Пловдив, водата вече е по 5лв./м3.Flushed

# 189
Водата е нищожна част от сметките.. Точно това ми е последната драма на мен.
Ток и парно са много по-голямо перо. 1 кубик ако спестя тоя месец 5 лв, с тях и без тях все тая.

# 190
Deva, от кога е това увеличение? Много драстично, за съжаление и тока ще поскъпне доста!

# 191
Ами днес платих, Natt,  толкова е вече. Sad

# 192
  • Велики Преслав
Сега виждам тази тема, всичко хубаво, само във въведението, не съм съгласен с частта за пералнята. Няма как винаги да се пуска пълна (поне при мен).
Моята е 10 килограма. Няма как на програма за ежедневно пране 59 минути, да я напълня. Първо, там пълни 1/2 от водата нужна за 10 кг, ама то и програмата си е дадена за 4 кг пране.
Второ плакне 2 пъти. Крайно недостатъчно за 10 кг.
Ако се говори, че не трябва да се пуска с малко пране на стандартна програма съм съгласен.
Ч.С- ти не забеляза ли малка икономия откакто ползваш термосмесителна батерия? Аз малко усетих.

# 193
Нямаме течащо казанче. Имаме човек, който не спира водата, когато се къпе/мие ръце/мие чинии. Миялна нямаме. Пералнята се пуска пълна винаги.

И икономична струя имаме, и летен дъжд и още няколко функции на струята Simple Smile. И трапезна вода си купуваме. А по темата- когато купуваме ел.уреди  винаги гледам консумацията на ел.енергия и енергийният клас.

И аз така ги избирам. По консумация на енергия.
Миялната машина се оказа едно много спестовно средство у нас и на ток, и на вода.
За жалост влязох в 21в. ( купихме съдомиялна) миналата година Grinning
От както я ползваме сметката за вода падна с 6/7 лв , тока и той се задържа на миналогодишните стойности,нвъпреки увеличенията. Но пък подменихме и някой електроуреди, така че нямам точна представа кое с колко е помогнало.
Плътните пердета обаче ме изумиха тази зима. Сложих плътни пердета от типа блекаут. Ами в големите студове вдигат температурата в стаята с поне 1°/1.5°. Та това за мен е трик за задържане на топлото в стаята.

# 194
  • в сърцата на децата <3
Троен стъклопакет и външни щори са (за мен) топ комбинацията да не бяга топло от къщата през нощта зимния сезон. Но завесите са далеч по-малка инвестиция

Общи условия

Активация на акаунт