Малки трикове за по-ниски сметки

• 20 979
  • 343
  •   1
Отговори
# 255
  • Варна
Те и бойлерите гърмят, пораженията са далеч по-големи от сарми по тавана, но всички ги имаме в добовете си. Това за мен не е довод.

# 256
  • Варна
Да бе сигурно Grinning. От съдомиялната не се отказвам посмъртно. Дори и двама си я пълним без проблем за една вечеря,а за уикендите ако се свъртим в къщи да не говорим. Нищо не плакна. Със салфетка забърсвам едрите отпадъци и мушкам в машината.
За микровълновата -купете си свястна посуда. Не всички чинии са подходящи.
Тенджера под налягане - ако не готвите не ви трябва,но лично аз телешки гулаш без нея отказвам да готвя.

# 257
Има и малки съдомиялни.
Аз имам Бош кубче и съм изключително доволна. Пускам я всяка вечер, понякога се налага и два пъти на ден.
Не събирам съдове с дни.
Но пък и вкъщи се готви, храним се предимно вкъщи, та все има какво да се пъхне в съдомиялната.
Не само измива много по-добре, отколкото на ръка (водата ни е много варовита и винаги остават следи по чашите), но и пести вода. Предполагам и ток, но това няма как да го засека.

За тенджерата под налягане – човек трябва да знае как да я ползва. Т.е. да си чете упътването.
Отделно че има модели, които просто няма как да гръмнат. Аз имам такава, много стара. Когато ми се прокъса уплътнението на капака, намерих абсолютно същата втора употреба и си я взех. Свикнала съм ѝ, а и на новите им нямам доверие.

Микровълнова и аз нямам – не ми е нужна просто. За едните пуканки не си заслужава да се чудя и нея къде да слагам. Simple Smile

# 258
  • София /Абсурдистан
Не бих се отказала от съдомиялната за нищо на света. Имам я от години, в къщи сме трима и върши работа супер. Пускам я всяка вечер, от средните модели е, води се за 9 комплекта. От както имам съдомиялна нямам алергични екземи по ръцете. Микровълновата също си я ползвам активно. Тенджера под налягане в момента нямам, но ползвам мултикукъри,  два броя имам, планирам есента да си купя трети, но  херметик. Хич и няма да слугувам да мия чинии на ръка и да губя време за глупости, след като има уреди за целта.

# 259
С миялната като с пералнята - ако трябва на ръка едно по едно, да се затопли вода отделно примерно в бойлер, ами не излиза сметката, по-добре в машината наведнъж - и откъм ток, и откъм вода. Освен че миялната не е проблем и да се стартира когато е нощната тарифа, там не е като в пералнята да трябва след края на цикъла да се извадят веднага нещата. С нашата нощна дето половината година започва от 11ч вечерта, това е по-трудно приложимо за пералня. Завиждам на приятели в друга държава, където по-ниската тарифа е от 7 до 7 и реално си я ползват активно за всякакви такива дейности. Има време и за пералня, и за сушилня от 7 докато си легнат.
На мен ми помага и еърфраер вместо фурната да ползвам, често приготвям малки количества храна и разходът на енергия за фурната е супер неоправдан, освен че става по-бързо във фраера.

# 260
  • в сърцата на децата <3
natka, настройвай пералнята да изпере преди края на нощната. До колкото помня е 23/6 или от 22/5. Лятото е от 23 до 6, от 6 до 7-8 не се вмирисват (поне моите). Иначе ако е плюс сушилня пускам още към 00 часа и докато извърти и изсуши - станало 6

# 261
  • София /Абсурдистан
Пералнята вдига шум и през нощта като е тихо, много се чува и пречи. Аз пускам само през деня.

# 262
natka, настройвай пералнята да изпере преди края на нощната. До колкото помня е 23/6 или от 22/5. Лятото е от 23 до 6, от 6 до 7-8 не се вмирисват (поне моите). Иначе ако е плюс сушилня пускам още към 00 часа и докато извърти и изсуши - станало 6
Ако ставаш рано си е приложимо наистина, при моя график става много време и всичко ще е освен това и яко намачкано, отиде ми икономията ако трябва и сума време да ги гладя после Grinning Преди време като съм била на друг график с ранно ставане, го правех това с отложения старт и простирах докато стане готово кафето. Сушилня нямам лично аз, при теб явно е комбиниран уред и няма местене от едното в другото. Коментирах сушилнята по повод на това че при нас вечер след 11 става късно дори само за пералня, камо ли за пералня и след нея сушилня, докато при тях започва от 7 и не е проблем дори и двете да са (там не простират по тераси).
За шума на някои им пречи, на други не, там вече всеки си знае.

# 263
  • в сърцата на децата <3
Пералнята вдига шум и през нощта като е тихо, много се чува и пречи. Аз пускам само през деня.
Мисля, че зависи от доста фактори - шумов клас на уреда, дали е панел жилището, дали има изолации... На нашата бяхме сложили допълнителни гумени подложки на крачетата и единствения шум е от мотора (малко по-шумно от хладилник). Нито съседи са се оплаквали, нито ние сме чували техните, а сме коментирали и те също пускаха вечер. Но за графика natka е права - не знам защо по дефолт смятам, че всички стават рано като мен 😂

# 264
Оо, няма шанс да стана рано да пускам пералня! Но вечер късно да я пусна, да, случва се! Просто не ставам рано и въобще не ми е минавало през акъла. Попринцип пускам повече денем, но понякога се залисвам в работа и се е случвало да забравя. Сещам се по никое време.

Старата пералня ни беше шумна, новата не е. Почти не се чува.

# 265
Микровълнова и фритюрник са моите уреди нон грата.
Миялната е удобство, но не за сам, или за двама. Тенджера под налягане имаме, ползва се рядко, но си е плюс.
От пералня няма да спестя Бог знае колко,  затова не я пускам нощем. Не работя  на стандартно раб. време и не ми е удобно.

# 266
Майка ми е сама. Най-използваните й уреди са херметическа тенджера, микровълнова и съдомиялна 😁

# 267
Съдомиялната не си я давам за нищо на света. И когато се случи да остана сама вкъщи, пак я ползвам, просто пускам по-рядко. Ако не е съвсем пълна, ползвам най-късата програма.  Стандартен размер е, една купа за салата, една тенджерка, каната за кафе и малко чинии - и долният етаж е пълен.

Аз не можах да свикна с тенджерата под налягане, имам я отдавна и така си стои в шкафа. Може ли да се мие в миялна капака? Може би и затова не я ползвам, само като си представя как ще я мия после Rolling Eyes
Ще се повреди ли дюзата на капака, ако я мия в миялна? На тефал е моята, но май съм изхвърлила упътването.

# 268
  • в сърцата на децата <3
И моята е Тефал, мия го в съдомиялната, просто след това пускам вода през дюзите за да съм сигурна, че не е останало късче храна, което да се спече и да запуши. Просто с пръст бутам да се отвори и минавам на струята, нищо повече.

# 269
От както взех фраер,включвам фурна и котлон рядко.Обмислям и с мултикукър да се сдобия,за да ги включвам още по-рядко.При мен фурната е голямо перо,преди през ден я включвах.
През годините доста неща сме пробвали с бойлера.За сега най-ефективно(при нас) се оказа,да се спира бойлера,преди последното къпане,даже лятото и по-рано.Включваме го после на нощна тарифа.Така имаме едно загряване на нощна, вместо на дневна.

Общи условия

Активация на акаунт