Малки трикове за по-ниски сметки

• 21 145
  • 343
  •   1
Отговори
# 150
  • Варна
Как пестят време? На мен никакво време не ми пестят, като трябва да избера между 15 вида ориз примерно... Опашки на каси също... Огромен асортимент (над 15000 продукта са в един Кауфланд), който те тика към поне 10 импулсивни покупки отделно от списъка и също отнемат време. А да видиш това, а да видиш онова... 

# 151
Човек с времето си харесва определени стоки, не е нужно всеки път да избираш между 15-20 вида.
Примерно, ползвам Ариел. Не чакам да ми свърши кутията и тогава да ида в магазина и да се лутам между 20 вида прах, а си го следя кога е на промоция и си го купувам.
Така с всички необходими продукти.

# 152
  • в сърцата на децата <3
И аз като Дева - харесала съм си конкретни неща, знам къде стоят. Влизам, по същество, каса/самообслужване и излизам. Мнооооого рядко обикалям и се шматкам из магазина, при това се случва ако имам време и желание. Импулсивни покупки може да се каже, че нямам. Влизам със списък, в който дори съм си сметнала ориентировъчно крайната сума и дори да заменя един продукт с друг, то тотала е почти същия. Примерно перилен препарат - ползвам Ариел, Персил или Омо. Който е на промоция. Ориз ядем само Жасмин на Метро шеф, масло - италианско на Метро или ирландско от Кф/Лидл. И така... Дразня се като вляза в нашите магазини и няма нищо от нещата, които купувам. Чудя се, оглеждам и пак в 99% от случаите не ми харесва продукта, а съм дала значително повече спрямо цената на този, който взимам по принцип.

# 153
Как пестят време? На мен никакво време не ми пестят, като трябва да избера между 15 вида ориз примерно... Опашки на каси също... Огромен асортимент (над 15000 продукта са в един Кауфланд), който те тика към поне 10 импулсивни покупки отделно от списъка и също отнемат време. А да видиш това, а да видиш онова... 
Аз не гледам излишности. 15 вида ориз пък никак няма да му се чудя кой - за нас това е рядко употребяван продукт, взимам някакъв на промоция и толкоз. Изобщо не му се занимавам.
За обичайни стоки не обичам да експериментирам, докато производителя не се позамае да си развали продукта.. Но не очаквам чудеса, особено ако са пуснали промо - тогава и рецептата се барва, и суровините, и качеството със сигурност.
А да им познавам целия асортимент на веригите, за съжаление, ми е малка част от работата... така че щъ не щъ знам какво къде има. И най-вече какво да не взимам Simple Smile Simple Smile

Ако пратя някое от децата за нещо конкретно и го няма - със сигурност ще се шматкат из магазина дали-или кое друго подобно да вземат и накрая ще ми се обадят Simple Smile Аз нямам такива проблеми с избора..
Култура на пазаруване се изгражда и надгражда.

# 154
Изобщо не избирам от 15 вида ориз - купуваме само Жасмин на Крина и от време на време бланширан. Както е казала Дева с времето и спрямо вкусовете ни купуваме определени продукти и марки, които не са ни разочаровали. Винаги ходя със списък, е случва се да купим и нещо друго, което ни хареса, но човещинка Simple Smile !
Човек има нужда и от удоволствие Simple Smile!

# 155
Увеличение на газа, водата и топлофикация от този месец.

# 156
В старото ни жилище се отказахме от услугите на Топлофикация и сложихме климатици висок клас, сметката ни беше на половина по ниска.

# 157
Парно и газ не ползваме.
Водата я коментирах подробно. Колкото, толкова.

# 158
В старото ни жилище се отказахме от услугите на Топлофикация и сложихме климатици висок клас, сметката ни беше на половина по ниска.
Ние обратно Simple Smile Няколко години бяхме без радитори в сграда с ТЕЦ. Освен, че ми беше студено, синът ми постоянно кашляше.
Сложихме радиатори, навсякъде е топло, никой не кашля и сметките за мен са ок. Средногодишно ток 50-60 лв / месец, през сезона парно+топла вода около 120 лв (според месеца). Общо ток, парно и топла вода - 180 макс 200 лв / 100 кв, 4 човека, север-юг, изолации + вътрешен апартамент.
ММ и децата могат и без парно, това можем да го нулираме дори, защото температурите само на тръби не падат под 18-20 градуса. Аз не мога, много ми е студено и държа около 25. Те ходят голи и боси съответно из нас Simple Smile Simple Smile

# 159
Сумата, която плащате е супер ниска, при нас парното е доста по скъпо. Ако ползват всички е добре, но има ли 4-5 домакинства, които крадат и останалите им плащат сметките, е кофти. В новото ни жилище сме пак на климатици, ми тази зима най високата сметка, която съм платила е 130лв за предният месец.

# 160
Сумата, която плащате е супер ниска, при нас парното е доста по скъпо. Ако ползват всички е добре, но има ли 4-5 домакинства, които крадат и останалите им плащат сметките, е кофти. В новото ни жилище сме пак на климатици, ми тази зима най високата сметка, която съм платила е 130лв за предният месец.
15 апартамента сме в кооперацията, 1-2 са необитаеми или чат-пат под наем, но си плащат таксите целогодишно. Останалите всички ползват.
Предполагам това с кражбите важи за големите блокове, тук не знам как може да стане.. отделно сме с дистанционни топломери и си плащаме реално всеки месец, няма изравнителни приключения.

# 161
ТЕЦ-ът си е благинка, а за вредите от климатиците има много писано в нета.

# 162
Голяма благодат е ТЕЦ-а, стига да се ползва от всички и да няма кражби.
За  съжаление ние отдавна приключихме.
И аз мразя климатици, но няма друг начин.

# 163
Незнам какви са вредите от климатиците при ежегодно извършвана профилактика, освен драстично по ниските сметки. И бебе съм гледала и никога не е имало каквито и да е проблеми Simple Smile. Както казва сина ми винаги сме в зоната на комфорта!

# 164
Аз не ги харесвам като цяло. Предпочитам топлината на конвектор.
За охлаждане пък изобщо не ги понасям, веднага ме удря в кръста.
Но за сметките са ОК, да. Най-икономично е.

Общи условия

Активация на акаунт