Специфичен въпрос отностно бременност

• 2 292
  • 19
  •   1
Отговори
# 15
И пак не казвате какъв проблем са открили.
Защо да е под упойка?
Ние не сме специалисти, че по една ехографска снимка, да кажем дали има проблем.
Дайте резултатите от БХС, кажете лекарите какви притеснения имат.

# 16
  • Terra incognita
Никой специслист не може да ви каже дали има проблем само по една ехографкса снимка. Правят се специфични замервания и се следят определени маркери.

# 17
Няма ли друг документ към тази снимка? Какво е това премахване с контракции? Както са ви писали, само по снимка не става да ви се каже. Наистина нухалната гънка изглежда удебелена, трябва някъде да пише колко мм е, плюс други показатели. За хорион и амнио мисля, че е рано като седмица, а да е упоена - защо би била? Не се прави без причина. Изчакайте, успокойте се, доколкото е възможно.

# 18
  • Sofia
Най-вероятно са правили тъй наречената ранна фетална морфология към БХС.
Премахване с контракции - може би има предвид нещо като медикаментозен аборт.

Нормално чак сега да е открит проблем, просто защото преди 11гс само се следи дали бебето нараства и дали има глава, ръце, крака и т. н.

Но от 11гс бебето вече е достатъчно голямо, за да бъде огледано детайлно за маркери на някои синдроми.

Ние тук не сме лекари и не можем да поставяне диагнози или да откриваме аномалии само по една снимка. Имайте също така предвид, че тази снимка е само част от оглеждането на бебето. Според мен дори лекари биха се затруднили да поставят диагноза само от една снимка, без самите те да огледат бебето.

Ако обаче споделите какво е опасението/заключението на лекарите, тези от нас, които са имали сходен на вашия опит биха могли да споделят при тях как са протекли нещата. И биха могли да Ви дадат повече насоки.

В 11гс, не е рано за хирионбиопсия. Точното време е.
Но ми е странно, защо говорят за аборт, без да са препоръчали инвазивна процедура, която да потвърди диагнозата им.

И аз Ви съветвам да се успокоите. И по възможност преди да пристъпват към махане на бебето да се консултирате с някой добър специалист по фетална морфология.

Надявам се, че вече не е под упойка, защото вече извършват аборта...

Последна редакция: сб, 19 фев 2022, 00:27 от Brin de muguet

# 19
По-странна и неадекватно поднесена тема отдавна не бях срещала тук. Няма как някой да коментира нещо само по една снимка. Всичко било наред, ама вече не е наред. Съмнение за Даун ли са имали лекарите или за друга хромозомна аномалия? И какво е това премахване с контракции? Явно е последвал аборт, щом се говори за упойка. Късмет следващия път и в 10-та седмица направете пренатален тест.

Общи условия

Активация на акаунт