Имало едно време в Чукурова | Великолепният Век, Кьосем и други исторически сериали №24

• 28 340
  • 729
  •   1
Отговори
# 165
Заслужава си го Джеврие. Дойде и се настани и започна да командва хората, които отдавна работят в конака. Без грам срам започна да тормози Фадик. Рядко нахална и тя като Гафур. Хаминне добре я усети и прецени.
А, Гафур забрави кой беше до него, когато Сание си отиде от този свят и коя беше близка приятелка на Гюлтен. Много бързо прежали Сание и започна да се храни като вълк и с неговите си номера пак. Вместо да си вземе поука от това, каква беше Сание и как вършеше работа, той си е стария Гафур - чревоугодник и нахалник. Дано Юзюм го чуе как да държи с Фадик и Рашид и да поговори с него. Той само нея ще чуе със сърцето си. Пред Зюлейха и Лютфийе лъже и се подмазва.

# 166
Как ще обясни Мехмед по-нататък служебните елементи във вида си в Бейрут, ще го видят Фикрет и Четин, а може и Зюлейха да го види, ако с колата докарат Фикрет?
Лютвие е права да се сърди. Зюлейха няма вина, че Фикрет замина, но има вина, че не и каза.
Зюлейха май задвижи и други линии за спасяване - кмета.
Вахап е класика в жанра на разбойниците. Търси си съкровището. Празната кутия дали беше неговата, от която са изхвърлили разните неща...Ако е така, той много ще се озлоби.
Шермин каква трагикомедия е, а как играе Сибел. Скоро ще бъде големият взрив, май като земетресение очакван от други. Шермин няма да понесе подигравките. Двойката Бетюл - Чолак също е класика. Любовта е голяма сила, особено ако има любов, но тук няма.
Джевре е минала границата, това не се хареса на Зюлейха. А на мен никак не ми харесва самата Джеврие. Тя играе на най-лошите страни на Гафур, Сание правеше точно обратното. Но много бързо се приспособява. С Гафур имат нещо общо, оцеляват при всякакви условия.
Г-жата в Анкара не може да не си задава въпроси за Мехмед. Той там е Хакан, така се обръща към него и шофьорът. Добра организация.
Как се уплаши Кахтялъ, когато видя Хакан. Май каза, че нищо не е дал на Фикрет и Четин. Това дава надежда Фикрет да бъде спасен. А след това...

# 167
Дана, мислех си, че трагедията със Сание ще промени Гафур и ще стане баща за пример на Юзюм, но уви, нищо не научи. Гледаме същия мързелив, лаком, лицемерен и неблагодарен Гафур. Жалко!
Хакан се добра до Фикрет. Провери му пулса. Ще ги спаси.
Ще има и фраг.

# 168
Промяната в Гаффур не може да стане от днес за утре.
Сега Хакан като спаси брата на Демир - Фикрет, той ще му е задължен до края на живота си.

Зюлейха не искаше да тревожи Лютвие, разбирам я.
Якут, благодаря за превода! Flowers Bouquet

# 169
Гафур отдавна трябваше да се промени. Много неща се случиха, хората му прощаваха и той трябваше да се промени. А, смъртта на Сание е шок и катарзис... и той трябваше да е започнал вече с промяната, а той сякаш още повече се озлоби. Започна да се държи зле с Рашид и Фадик. Даже душеше Рашид веднъж... едва не го задуши, защото той  не искаше да му изпълнява заповедите, още преди да беше назначен като ръководител на конака. След смъртта на Сание, Гафур сякаш си "взе" поста отново и започна да се изживява като шеф - с още по-голяма злоба и арогантност.

# 170
# 171
Лучия, не знам дали Фикрет ще бъде благодарен на Мехмед до края на живота си. Но може да реши да не показват на Зюлейха това, което са открили в Бейрут. Друг ще каже истината за Мехмед.
Якут, благодаря и аз за превода! Flowers Bouquet На всички за коментарите! Flowers Bouquet Моята "техника" е такава, че не успявам да гледам и да чета едновременно. Затова чакам с нетърпение да свърши еп. и да ви прочета спокойно.
Докато пиша, ето го фрагманът. Благодаря и за него! Flowers Bouquet
"Винаги мисля за теб…" e мотото на фрагмана. Не знам на кого са думите.
Но ето, благодарност от страна на Зюлейха и пак ще има сватба. Мехмед е седнал на мястото на шеф на холдинга!!!
Но се сещам също и това, че сега Вахап ще знае, че Фикрет и Четин знаят кой е Мехмед. Да видим как ще играе Вахап. Когато Фикрет и Четин бяха в неговата горска къща и той ги изпрати в Бейрут, тогава той се закани на Фикрет, но и на Мехмед. Затова неговата роля сега ще бъде важна. Той им даде сведението, но Фикрет му е изхвърлил съкровището.

Последна редакция: чт, 03 мар 2022, 23:39 от vanja@

# 172
И аз благодаря за фрагмана и коментарите! Flowers Bouquet
Фикрет пак е погнал АКадир. Тук Фикрет и Хакан се сблъскават. Хакан все още работи с АКадир и комуникират, въпреки смъртта на Фекели и няма намерение да го издава, а Фикрет няма да приеме смъртта на Фекели да остане ненаказана, Зюлейха също. Май крият от Зюлейха. Нещо ми се счу гласът на Хакан да казва на Четин, че той иска да каже на Зюлейха. Но, може би греша. Якут ще каже:blush: Hug. Якут отново и аз благодаря за разясненията! Flowers Rose
Лека нощ! Nature Moon

# 173
Ваня, Фикрет не е казал на Зюлейха, че Мехмет е Хакан, но какво е казал, щом виждаме двете гълъбчета отново заедно.
Дана, мисля, че Вахап е отвлечен от Фикрет.

Сигурно Фикрет не е изхвърлил, а е скрил "съкровищата" на Вахап.

# 174
Лучия , благодаря за фрага. Flowers Bouquet Благодаря ви момичета за коментарите и разясненията. Flowers Bouquet
Хареса ми фрага. Даже не е толкова важно дали Фикрет ще е благодарен на Хакан, а че   са се измъкнали живи  и тримата  от ада на войната.
Хареса ми епизода. Беше интересен.
Фрага на 127- ми епизод.
Хакан: Знаеш ли обожавам нощта.
Зюлейха: Какво мислиш тогава?
Хакан: Аз винаги мисля само за теб.
Фикрет: Тоест сега този мъж ли ми спаси живота?
Акадир: А бе кой те завърза тук?
Фикрет: Аз веднъж прехвърлих сметката си с теб на Господ. Повече нямам намерение да я изпращам нагоре.
Хакан : Може да ме наричаш Хакан бей, Четин. Така или иначе разбрахте кой съм аз.
Зюлейха: На този кораб ще сключим брак, няма да кажем на никого. Ще се върнем обратно като щастливо семейство. Какво ще кажеш?
Това е от мен.

Лека нощ от мен! Nature Last Quarter Moon With Face

Последна редакция: пт, 04 мар 2022, 00:17 от yakut

# 175
Лучия, написах едно продължение на мисълта за благодарностите, но го сложих в предишния пост.
Смятам, че Вахап ще играе сега роля.
Това беше, сега отново в реалността.
Лека нощ!

# 176
Лека нощ, но аз след сериала изобщо не мога да заспя.
Фикрет е изправен от една страна - Хакан му спаси живота. Това беше и желанието на Зюлейха. От друга страна - Зюлейха искаше да разбере какво крие Хакан. Фикрет не ѝ е казал - това е благодарността му към Хакан. И тя отново е с Хакан. Фикрет иска тя да не страда, да е щастлива. Но дали ще бъде, когато някой ден тайната излезе наяве. Дотогава Фикрет ще е с камък в гърдите.

# 177
Този път инициативата за брак с Хакан идва от Зюлейха.

# 178
Здравейте момичета! Blush

Аз не съм гледала серията снощи, но днес от любопитство погледнах и сравних рейтингите.

Това е рейтингът, измерен с устройства, монтирани в домовете на представителна извадка от зрителите:

А това е рейтингът, измерен по брой зрители на кабелни телевизии и дигитални платформи:

# 179
Джулс Hug, вчерашната серия беше интересна. На мен ми хареса. имаше няколко сюжетни линии за проследяване. Хакан предприе разследване с помощта на каката от Анкара за да разкрие мъжът заложил му бомба. По пръстовите отпечатъци по разпръсналите се отломки екипа на жената от Анкара откриха че извършителят е бивш затворник на име Байрам Челик, лежал за 9 и половина години в затвора за съдействие на терористични организации. Каката предположи че зад гърба на извършителя стои друго лице поръчител, когото каза, че е работа на службите да го разследват. Тя каза  за да се разбере кой  стои зад него е необходимо да бъде намерен, доведен и разпитан и е уведомила полицията в Чукурова за залавянето на човека. Тъй като разследването по случая продължава, каката посъветва Хакан да внимава. Въпреки това Хакан сам се зае със случая и  затова накара Вахап да намери Байрам. Той отиде в селото но там видя  как Чолак отведе в гората Байрам и го застреля. Така този, който постави бомбата в колата на Хакан беше премахнат, а Вахап не каза за случилото се даже и на брат си Абдулкадир. Абдулкадир пък беше накаран от Хакан да държи под око "паризиен" Бетюл, тъй като предполагаше че двамата с Чолак подготвят някакъв удар и това ще е търга (предполагам това е търг за храни за армията - орду ихалеси). Преди това Бетюл тайно влезна в холдинга на Яман и засне документите за търга, които предаде на Чолак. После Акадир отиде в дома на Бетюл и я притисна да каже какво смята да прави Чолак с търга, но тя излъга, че нищо не знае. Тогава Акадир й каза, че както e преспала с Чолак така и може научи какви са намеренията му и ще му докладва, като преди това й напомни кой е Хакан и колко е влиятелен и силен, за разлика от Чолак, нищожен местен ага.  
В разговор между Чолак и Бетюл в ресторанта му (55: 40) се  разбра, че търга е на стойност 1 млрд 475 млн 850 000 турски лири "цена до куруша" , доставка на 4 пъти, 75 на 100 банкова гаранция, 3 на 100 дял фира, предвидена е и  гаранция за съхранение. Както каза и Бетюл, много добра оферта е направила Зюлейха, такава каквато само Яман могат да си позволят в Чукурова. Чолак похвали Бетюл за добре свършената работа. Той се изхърли като каза в началото, че може д дадат по-добра оферта,  но се замисли дали може въпреки , че е узнал с колко влиза в търга конкуренцията, дали може да участва и особено го притесни гаранцията за съхранение.
Фикрет и Четин отидоха в Бейрут за да намерят доказателства, че Мехмет К. е Хакан Г. Вахап ги изпрати при Кяхталъ, който ги заведе в антикварята на Махир и там Хабиб им даде вестник с информация за Хакан Г. и Акадир Кескин представени като големи турски бизнесмени на среща с ливански инвеститори, дошли да строят в Бейрут. Междувременно избухнаха бомби и Гражданската война след кратко затишие отново започна. В Ливан е обявено извънредно положение, границите са затворени. Зюлейха търси начин да се свърже с Фикрет и Четин. Изчерпала всички възможности, потърси Мехмет и в сервиза на Акадир като каза ако го види да му предаде, че го е търсила.
Зюлейха и Мехмет се срещнаха. Тя започна разговора с това, че за много важно нещо го е извикала и че не знае след като чуе това, което иска да му каже, дали ще иска Мехмет да я види повече, но е в беизходица и затова го е потърсила. Фикрет и Четин са в Бейрут, а тя не е успяла да се свърже с тях. Границата е затворена, забранено е преминаването през нея. Линиите са прекъснати и откакто са тръгнали няма вест за тях. Мехмет я попита защо Фикрет е отишъл в Бейрут. Зюлейха го моли да й помогне да ги намерят понеже той е работил там и има много познати и той е последната й възможност да ги открият. Ако нещо се случи с тях тя няма да си прости. Мехмет пак я попита защо Фикрет е заминал за Бейрут. Тогава тя му отговори, че е отишъл заради нея, не знаела нищо за Мехмет и дали мъжа когото обича няма да й навреди. Тогава Мехмет я попита: "Кой съм аз?Мехмет Кара ли?Хакан Гюмюшоолу ли?" Мехмет й каза, че заминаването на Фикрет за Бейрут защото Зюлейха и той побързал и отишъл, съзирайки в това чудесна възможност, защото си е помислил, че колкото по-лоши неща открие за Хакан, толкова ще е по-голяма победата му. Но не това го е наранило, а това, че директно не го е попитала (сякаш щеше да каже истината). Зюлейха казва за Мехмет"мъжа, когото обичам" и Мехмет я попита дали го обича. Тогава Зюлейха отвърна, че не я интересува кой е, заради нея Фикрет е в това положение. Тогава Мехмет каза, че отива в Бейрут като използва всичките си възможности, за да ги спаси и ще ги доведе живи и здрави. Да не се притеснява. Може да е обичала грешния, а може и да е бил верния за нея човек, и за Мехмет не е важно кой е той, но едно е сигурно, че я обича. И Хакан отиде да моли отново за помощ каката от Анкара. Каза й,че незабавно трябва да замине за Бейрут. Тя веднага го попита дали не е заради близки на Зюлейха. Каза,че докато се опитва да изкара от Ливан техни сътрудници, за Хакан отиването в Ливан е много опасно, но той настоя и тя накрая склони. После Хакан премина границата преоблечен като работник от Червения полумесец, а в Бейрут се срещна с друг човек, вече беше облечен като репортер. Отиде при Кяхталъ - човек на Вахап и разбра, че без да слушат предупрежденията, че навън е опасно, Фикрет и Четин са тръгнали към посолството. Хакан тръгна след тях и в края на серията откри ранения Фикрет.
Междувременно Зюлейха се срещна с валията, за да поиска помощ за съдействие от Анкара, за да открият Фикрет. Валията разговаря с някакъв съветник, който го увери, че ще се свърже с МВнР, а те от тяхна страна с посолството за да проверят за лица пребиваващи на територията на Ливан. Валията каза,че е направил необходимото, остава да се чака отговор от министерството.
Гафур продължава да се държи гадно с Рашид, а Джеврие с Фадик, но  Джеврие си намери белята като подслушала телефонния разговор на Зюлейха, разбрала,че Фикрет е в Ливан и без да я питат го изклюкари на Лютвие, при което Зюлейха ясно й даде да се разбере, че при следващ гаф ще си отиде от конака. А преди това Лютвие постави на място Гафур, който се държа грозно с Рашид.

Бетюл стана любовница на  Чолак. Отидоха заедно в градския клуб и то докато Шермин окуражена от Фюсун се беше се размечтала как ще се ожени за Хашмет и как ше я носи на ръце. Сцената беше много комична.  Шермин вдигна скандал как можело  Бетюл да излизала с мъж на възрастта на баща й. Тогава Хашмет си показа нрава, а Шермин само дето не му одра очите.

Извинявам се за дългия пост. Разказаното не е хронологично по серията, а съобразно това, което ми е направило най- много впечатление. Това е в общи линии.

Последна редакция: пт, 04 мар 2022, 19:31 от yakut

Общи условия

Активация на акаунт