Имало едно време в Чукурова | Великолепният Век, Кьосем и други исторически сериали №24

• 28 342
  • 729
  •   1
Отговори
# 180
Привет!
Якут, много благодаря за подробния разказ! Flowers Bouquet
Групата ПЕРЕВОД ТУРЕЦКИХ СЕРИАЛОВ е спряла платения превод с озв. онлайн на Чукурова и затова няма превод на серията от снощи, също и йозет, и фрагман.
Засега другата група продължава с платения превод със суб, но са една серия назад - до 125 вкл., спряха да качват снимки и да превеждат йозети, а фрагмани превеждат на следващия ден.
Ето за еп. 127

https://vk.com/cukurova_mavi?w=wall-135783830_192113

Та оставаме само на българския превод, на ГТ и на твоята помощ.
Джулс, Flowers Hibiscus
Всички сериали понижават рейтинги в последно време.

Лейла вече тича

Ибрахим със сина си, пее с радиото - не зная кой снима, в края на първото клипче се чува "евет" и прекъсна на средата на следващата дума. На второто вече са в дома им в Истанбул.

https://www.instagram.com/p/Car6x6pg_VY/

https://www.instagram.com/p/CasAs6zFVmd/

Бейза Animal Cat2 на Ергюн

Последна редакция: сб, 05 мар 2022, 01:03 от LU4IQ

# 181
Лучия, качения клип от Ибрахим Ч. с малкия Али се чува песента на Зюлфю Ливанели "Такава е нашата любов"  (Böyledir Bizim Sevdamız). Ибрахим я пя в  новогодишното предаване за 2021 г. на музикалния формат "O ses Türkiye" по Tv8. Там той разказа, че дядо му е бил музикант- изпълнител на уд (традиционен струнен музикален инструмент от типа на лютнята, характерен за Средна Азия, Анадола и Близкия Изток). Но не уточни от коя страна дядо- от бащината арабската или от майчината, тази изселила се от Солун. Дядото е свирел зад гърба  на известния певец Зеки Мюрен. В рода му има много музиканти и изпълнители. Майка му имала прекрасен глас и пеела много песни  от стила "санаат". Имал желание някога майка му да участва в този формат.  Каза  отрано, като дете бил зад кулисите на сцената, но за пръв път каза че пее пред публика. Избра си според мен доста сложна за изпълнение песен. В журито бяха Беяз бей шоумена, Ебру Гюндеш, Аджун Ълъджалъ, Мурат Боз и певицата Хадисе.  Понеже отчетоха сложността на песента и Беяз се пошегува, че  "Избраното от него жури е неговата съдба"  - нещо като шега със сериала, в който участваше тогава "Домът, в който си роден е твоята съдба". После каза, че много харесва песните на Ебру Гюндеш и изказа почитанията си (значи обича и арабеск).

Ето линк: https://www.youtube.com/watch?v=MWF80aJ7PXA&t=339s

# 182
yakut Flowers Hibiscus
Благодаря ти много за дългия и подробен преразказ, наистина съм впечатлена, че помниш толкова детайли!
Така като чета, серията ми се струва доста интересна и е странно, че рейтингът е по-нисък от миналата седмица. Но може би заради военните действия в Украйна хората следят с напрежение лошите новини от там и нямат голямо настроение за филми и сериали, кой знае!Безобразие е случващото се в 21 век!

LU4IQ Flowers Hibiscus
Това детенце би трябвало да е в детско столче, а не в ръцете на шофьора, по принцип, но явно радостта на таткото е толкова голяма, че не иска да го пуска от ръцете си 🙂

Последна редакция: пт, 04 мар 2022, 21:44 от Juls1

# 183
Момичета, много съм трогната от милите думи към мен. Hug Преди години си спомням как ми хареса един индийски сериал "Пътеки към щастието", който го излъчиха по българската телевизия и как като свършиха сериите с български дублаж и гледах сериите напред на хинди като анимационно филмче по Картун Нетуърк, но и четях и си превеждах йозетите на  сериите от английски език. Joy После изгледах и други филми с актьорите изиграли двете главни роли в сериала по същия начин, защото ми хареса химията между двамата. Та така. Знам какво е сега, тутакси и веднага да искаш да знаеш какво става и на момента да разбираш действието. В момента и за преводачите на турски сериали в руски сайтове е може би сложна ситуацията, предвид изтеклата информация, че  в Русия са спрели достъпа до социалните мрежи. Кой знае какво става и там! А за мен е удоволствие първо да общувам с вас. Превеждането ми се превърна в приятно занимание, с което тренирам слуха си и си обогатявам езика. А и най-хубавото е, че споделям  онова, което гледам и ми прави впечатление. Blush
Джулс, и на мен ми се стори, че вчерашната серия беше доста интересна. Не знам, всеки може да изкаже различно мнение от моето. Но 126-ти епизод ми хареса повече от 125-ти, а предния имаше по-висок рейтинг. Например направи ми впечатление и за "Момичето на прозореца" също е с по-нисък рейтинг от предния епизод. Понеже от любопитство надникнах да видя и там са раздвижили действието. В Чукурова също взе да става все по-интересно. тъкмо вече започнаха да ни разкриват образа на Хакан, враговете също се раздвижиха. Не знам какво им става на турските зрители. Може би и новините от събитията свързани  войната в Украйна, която с тревога е следена от цял свят наистина измества интереса от филмите. Може има и доза леко отдръпване заради кавгата между Ибрахим и Фуркан. Не знам. Но такива са цифрите от традиционното отчитане, докато по новия начин ясно се вижда, че Чукурова е на 2-ро място, а след него е "Момичето на прозореца".

# 184
Якут, благодаря за песента! Чувала съм я, но не се сещам къде. На когото му се пее, все някога пропява и на сцена Smile
Радвам се, че ти харесва да превеждаш. Натоварващо е да гледаш, да пишеш и някои от знаещите езика си спестяват усилието да превеждат онлайн. Никой не очаква пълен превод, достатъчно е основното накратко.
Няма серия на Чукурова, която да не е интересна. Сега прислугата е в намален състав - няма я линията Гюлтен - Четин, Сание контактуваше с много герои, докато Джеврие засега е само в конака и изкараха на преден план Гаффур с Рашит. Гаффур беше смешен с Демир и аудиторията ги хареса като двойка. С Юзюм също е интересен, но с Рашит е досадно, не е смешно.
Путин е спрял фейсбук и ТТ в Русия, а Вк засега е жив. Може на преводачката нещо да се е случило.

Джулс, не коментирах нищо, но шофиране с една ръка, а в другата детето е доста опасна ситуация. Редактирах предния си пост, защото прочетох в ТТ, че са в дома им в Истанбул. Сигурно в събота Ибрахим няма снимки.

"В очакване на пролетта"

Последна редакция: сб, 05 мар 2022, 01:56 от LU4IQ

# 185
Здравейте! Animal Bee
Якут, благодаря за превода на фрагмана! Flowers Bouquet Освен на всичко друго. Прочетох го още в четвъртък късно през нощта, изненада ме с репликата на Зюлейха, която не излиза от главата ми досега. Как добре ни разбираш незнаещите турски!
Джулс, Лучия, благодаря за информациите! Flowers Bouquet

Сарачоолу за „Имало едно време в Чукурова“ в туитър, което има общо и с рейтингите:
 „127. Bölümüyle ekranda olacak, daha önce 125 bölüm Karagül çekmiştim. Kısmetse rekorumu egale ediyorum. İki tane 125 bölüm toplamda 8 yıl yapıyor. Hayatımın 8 yılı Adana-Gaziantep-Şanlıurfa hattında geçmiş, daha da devam. Hayırlısı olsun, ne diyelim?“
(Ще бъде на екрана със своя 127-ми епизод, заснех 125 епизода на Карагюл преди. С късмет изравнявам рекорда си. Два 125 епизода правят общо 8 години. 8 години от живота ми преминаха по линията Адана-Газиантеп-Шанлиурфа и продължава. Успех, какво да кажем? ГТ)
Поздравления за този успех! Hands Wave

И сега Зюлейха:
„На този кораб ще сключим брак, няма да кажем на никого. Ще се върнем обратно като щастливо семейство. Какво ще кажеш?“

Репликата издава на първо място страх нещо да не попречи и този път на брака. Зюлейха се люшка между чувствата и разума, но всеки път, когато се отвори възможност за любовта, тя бърза към нея. Случаят е такъв, ясно е, че след Бейрут никой нищо не е казал. Какво точно е разбрал Мехмед: знае ли той за сбирката от вестници на Вахап, предполагам – не; тогава той мисли вероятно, че са разбрали само това, че той е Хакан Г, защото така там се обръщат хората към него. Ако не знае за вестниците, той няма да знае и цялото съдържание на информацията; ние знаем, че тя разкрива един друг Хакан Г., който отначало е с Абдулкадир в бизнесотношения, такива, с каквито те дойдоха в Чукурова; не знаем какво Четин му е отговорил; може би Мехмед ще продължи да чака бързото разкритие от службата в Анкара. Но има промяна и тя е в това, че сега вече Фикрет не само предполага, а ще знае, че Мехмед е Хакан и Хакан ще знае това. Разликата е в това, че сега остава на съвестта на Мехмед да каже той сам на Зюлейха кой е. Фикрет мълчи по етични причини в знак на благодарност за спасението си, но сега Мехмед е притиснат от това, че Фикрет знае истината за него, но не я казва на Зюлейха. Преди Мехмед лъжеше Зюлейха кой е той, но сега Фикрет и Четин знаят, че той я лъже, а Мехмед знае, че те знаят. Ще видим как ще постъпи.

Документите за миналото сега са вече два: снимката и вестника. Вахап, който е най-долното ниво в съдружието Мехмед – Абдулкадир – Вахап, сега играе важна роля за двамата важни в Чукурова: както за Мехмед, така и за Чолак – знае къде той погреба убит от него човек. Това е интересно обръщане на ролите, които те играят в „тялото“, защото може да промени плановете на „главите“.

Другият въпрос е: защо в морето? От една страна, защото там никой няма да очаква, че ще се оженят, няма кой да донесе новини в последната минута, а и те на никого няма да кажат за намеренията си. Освен, ако съвестта на Мехмед не издържи и в последния момент той сам не разкрие истината за себе си, това е една възможност. Или не се намеси съдбата.

Самото море обаче също задава интересни размисли. На брега са снимани две от най-хубавите сцени, в които се разказва за две различни любовни истории, в които главната героиня е една. Пейзажът на брега е богат на смисъл, той е естествен декор, който „говори“ без думи в зависимост от това кога се включва една сцена, снимана там, какво е съдържанието и...Бреговата линия дели сушата от морето: възможност да се представя начало или край; брегът е граница, преминаването на която изразява преход в друго качество; от гледна точка на основния разказ за Чукурова, която е преди всичко земя, излизането в открито море е отдалечаване, бягство, „свобода“ от Чукурова...земята държи човек здраво, но пред него погледът вижда хоризонта, който вдъхновява с бъдеще и възможности, които на брега са само мечти, а там изглеждат достижими.

Зюлейха и Мехмед, началото на любовта. Любовта е божествен дар, двамата са избраници,  които получават този дар едновременно, оттук нататък съдбата на любовта зависи от самите тях. Тази сцена показва точно такава взаимна любов и точно в тази първа фаза на опиянение, лудост, светлина, безкрайна енергия...Те са но коне, те не ходят по земята, двамата летят, с такава лекота плуват и рибите в морето, земята е, която държи човек здраво. В това еуфорично щастие се прокрадват бъдещите проблемните места на връзката, но те сега не стигат до героите. Показват ни ги с пълна сила в сцената от последния еп. – също снимана на брега, в която Зюлейха ще каже на Мехмед, че не знае нищо за него. Финалът на тази сцена стиска за гърлото със самота и безнадеждност при раздялата. Двете сцени са в пълен контраст. Желанието за брак на кораб в морето, освен практичните страни, разбирам и като такова силно желание да прескочат „брега“ в любовта, за да я спасят. Това е част от бягството на Зюлейха от Чукурова, което тя винаги е искала – преди с Йълмаз, сега с Мехмед, но краката и вече са много свързани със земята на Чукурова и това бягство е предварително обречено. Тя знае това, тя не бяга от Чукурова, но това, което не може да направи с краката, тя иска да направи с „кораба в морето“ за любовта: да избяга от „Чукурава“ за любовта. Защото проблемите за любовта с Мехмед са проблеми, идващи от Чукурова, от стари и нови негови отношения. 

112 еп., след 4.55: Зюлейха и Мехмед.
https://vk.com/topic-113691288_39247801?offset=100&z=video24 … 8ec5716a6446e71cd

126 еп., след 1.12: Зюлейха и Мехмед.
https://www.youtube.com/watch?v=i0gEmSZe9jc

Вместо двата коня - две коли; любовта е притеснена от въпросите без отговори; за да живее, на любовта и трябва не само декор, но и свобода вътре в човека. „Не знам нищо за теб, Мехмед.“

Напълно различна е историята на любовта на Зюлейха с Демир. В нея само той е получил божествения дар, с който успя да доведе Зюлейха до брега, който за тях е не начало, а достигнато постижение  - именно тук за тях сега любовта е вече взаимна. За разлика от любовта с Мехмед, която пламна почти веднага, любовта на Демир измина дълъг и труден път, докато се стигна до взаимна любов. Едното е дар, а другото – постижение, за което Демир вложи много качества и усилия.
Двамата вървят с боси крака по брега: силен знак за свързаност със земята. Демир не само привлече Зюлейха с чувства към себе си, но и към земята на Чукурова – това е основна характеристика на неговата роля, на  неделимост между двете. Тук той и предлага да отидат веднага пак във Венеция – т.е. в морето, но тя иска да направят това с децата, когато пораснат. Това е друга характеристика на тяхната любовна връзка: тя преминава през децата. След бурни преживявания на този етап тяхната любов носи спокойствие, сигурност и удовлетворение – общо взето всичко, което Зюлейха изгуби с Демир. Зюлейха: „Най-важното е, че сме заедно, няма значение къде.“ Демир: „Обичайки те извърших много грехове, Зюлейха. Но сега виждам само любов в очите ти. И това ми стига.“

89 еп., след 1.25. Анталия, Зюлейха и Демир.
https://vk.com/topic-113691288_39247801?offset=80&z=video-11 … 15338514d75fc4469

Интересен е този разказ за различната любов на Зюлейха с Демир и с Мехмед, правен на границата между земята и морето. Ще видим как ще завършат двете истории; и двете са още в развитие.

# 186
Добро утро!Щастлива нова седмица! Flowers Hibiscus Yum

Бюлент Полат ще става баща за втори път!

Бюлент е баща на момиченце. Този път актьорът и съпругата му очакват момченце...

В соц.мрежи се говори за неофициално потвърдено от продуцента,напущане на сериала от Ибрахим Челиккол! Disappointed Relieved

Последна редакция: пн, 07 мар 2022, 18:59 от Lati-g

# 187
Здравейте! Animal Bee
Лати, хубава новина за Бюлент и семейство! Flowers Four Leaf Clover

„Имало едно време в Чукурова“ 126 еп., бг. суб.
https://vk.com/club113691288?w=wall-113691288_207075
https://ok.ru/video/3254123956932
https://archive.org/details/126_20220307
С благодарност за превода и субтитрите! Flowers Bouquet Green Heart

# 188
Привет!
Благодаря на екипа за преведения еп. 126 и за субтитрите Flowers Bouquet, за всичко споделено! Flowers Bouquet
Днес от сета - Илайда и Еркан споделиха клипчета от едно и също място.
"Един обикновен ден в Чукурова"

https://www.instagram.com/p/CazOgYSA6IO/

От сета в събота; втората снимка - от Полен, е от днес

--------------

Фрагман 2 за еп. 127

“İyi olan kazansın! - "Нека добрият победи!”

https://www.instagram.com/p/Ca0DZncqxpe/

Лютвие намери вестника, който арабите дадоха на Фикрет.

Последна редакция: пн, 07 мар 2022, 21:11 от LU4IQ

# 189
Привет на групата! Animal Bee

Имаме 2-ри фраг със заглавие: "Съмнението убива любовта!" А в ТТ е: "Нека по-добрият спечели!"

Хашмет: Добър вечер господа и госпожо!
Зюлейха: Нека по-добрият спечели!
Хакан: Аз само се изплаших и все още се плаша и толкова.
Зюлейха: Защо се плашиш?
Хакан: Съмнението убива любовта, Зюлейха!
Фикрет: Казах ли ти да стоиш далеч от Зюлейха? Не ти ли казах бе? Не ти ли казах?
Лютвие: Как така? Мехмет Кара Хакан Гюмюшоолу ли е? Боже!

https://www.youtube.com/watch?v=WUV0wINT1oc

Ха сега де! В предния фраг Зюлейха предлага на Хакан тайно да се оженят на кораб и да се завърнат като щастливо семейство, в този  научава истината и пак Лютвие да й каже. Дали Хакан, който в предната серия в разговор с Акадир каза, че човек не трябва да лъже любимата си, не е решил да й се разкрие, тъй като и Фикрет и Четин вече зная, а най-вече Бетюл, която не се знае още каква гадост още може да ми сервира? Дано Хакан и Зюлейха да са взели мерки за търга, че удара ще бъде много жесток.
Такааа. Тайни не останаха. А какво ли ще правят до края на сезона? Дано не вземат да го финализират по-рано. Сакън! Grinning

Честит 8-ми март, момичета! Бъдете здрави, винаги усмихнати и много обичани.  Hug

Последна редакция: вт, 08 мар 2022, 08:10 от yakut

# 190
Честит празник, момичета! Nature Sunny
Желая ви един прекрасен ден!

Blue Heart
Yellow Heart

Лучия, благодаря за фрагмана! Flowers Bouquet
Якут – за превода и коментара! Flowers Bouquet
Мехмед се бори със себе си. Чакаше Абдулкадир да му помогне, но той няма интерес от това; след Бейрут тревогата на Мехмед расте, но той не намира сили да каже истината на Зюлейха, страх го е, че ще я загуби. И двамата се държат здраво за любовта, но съмненията в Зюлейха, както и нарастващият натиск в съвестта на Мехмед – и при двамата все още в равновесие с любовта, подриват щастието им. Вътрешната борба между двете настроения е показана чрез прокрадването на черно-бели кадри на фона на цветния фрагман; имаше такива и в първия фрагман.

В скоба: мисля си, че в някакъв последен момент,  Мехмед може да постъпи неочаквано: да направи нещо, с което да отхвърли, да заличи причината за идването им в Чукурова – отмъщението, а така да остане само любовта между тях: напр. да припише на Зюлейха богатството си и така да се превърне от присвояващ като отмъщаващ на Демир, в даващ..., не знам какво точно, може да е нещо съвсем друго, но нещо, с което да изчисти първата част. Това променя начина, по който ще стои Зюлейха спрямо Мехмед: при отмъщението тя е част от него, а във втория няма отмъщение, а има само любов. Но трябва първо да се изясни миналото им с Демир и Зюлейха да примири по някакъв начин двамата в това минало. От вестника истината няма да се разкрие докрай, има още път, той минава през разкриване на миналото с Демир.

Изглежда Зюлейха и Мехмед са спечелили търга, Мехмед е купил сладкиши.
Дали Бетюл не е предала и новия си покровител Чолак? Grinning

# 191
Здравейте Flowers Hibiscus
Благодаря за всичко споделено! Благодаря за превода на серията! Flowers Bouquet
Честит празник, мили дами! Бъдете здрави, щастливи, силни, обичани! Flowers Tulip
Честито на семейството на Бюлент! Най-хубавото нещо! Живи и здрави!
Дали Фикрет е причаквал Вахап в конака или го вижда случайно? Бетюл вече е разкрита и Зюлейхазнае, че тя действа и с АКадир (надали той би направил услугата д малкия конак за всеки), а сега с Чолак. Дано Яман спечелят търга.
Хубав ден и от мен!
Flowers Four Leaf Clover
Blue Heart
Yellow Heart

# 192
Празникът свърши докато се дотътря до тук, но пък и какъв ли празник в работен ден Flushed
Да сте живи и здрави и дано светът скоро да се омиротвори! Hands Pray

Цветя, протестни митинги, маси с почерпка - само няколко щриха от празника в Турция.

https://www.instagram.com/p/Ca2lI8sFo1M/

"Така в Джихангир почетоха нашите нещастни жени, убити от мъжко насилие."

https://www.instagram.com/p/Ca2l4yIoWJxe9yd3YkIQgsfWkQpwjORHEIH4k80/

А oт общината в Козан отменили излъчването на филма "Берген" в киносалоните. Там сега живее убиецът на певицата - Халис Сербест.

https://www.instagram.com/p/CauDxjMqi2e/

Клипчето от Мурат С. е отпреди два дни, от сета.

https://www.instagram.com/p/CawVgq_OL6f/

# 193
Привет! Flowers Hibiscus

Имаме вече и йозет.

Хакан спасява живота на Фикрет
Хакан, който успява да закара Фикрет до болницата, по пътя в разговор между  Фикрет и Четин разбира, че са научили истинската му самоличност. Зюлейха притеснена очаква новини от Хакан и Фикрет.  Хакан е притеснен от Фикрет, който е узнал тайната му.
Фикрет не разкрива тайната на Хакан
След завръщането на Фикрет жив и здрав,  първо Зюлейха, после и останалите в конака  се радват. Фикрет казвайки, че е не е открил  информация относно Хакан Г. , не разкрива  тайната на Хакан и обяснява, че е задължен на Мехмет Кара.
Решението за брак на Зюлейха и Хакан
Зюлейха, която взема решение относно Хакан, разговаря с Хакан и взема решение  да се оженят възможно най-скоро.  Зюлейха намира 15-дневен морски тур на Европа,  планува да се оженят в открито море, като вземат заедно и децата с тях. Хакан е много щастлив от този план, но има своите  опасения относно качването на кораба, който ще  отплава след  два дни.

https://www.atv.com.tr/bir-zamanlar-cukurova/127-bolum-1-fragman/izle

# 194
Здравейте! Animal Bee
Якут, благодаря за озета и превода! Flowers Bouquet
Днес ще отменим Лучия, Flowers Bouquet
снимки за 127 еп.:

Спечелването на търга и промяната в обстановката правят Зюлейха вече силна, време е да стане и свободна. Съмнявам се, че Бетюл е издала Чолак, той не се доверяваше и не уважаваше нито сина си, нито любимата си и едва ли е казал на Бетюл с каква сума ще участва. По-скоро Вахап е издал Чолак за убийството – може би е казал на Фикрет, за да спаси себе си от срама и съкровището си. Неслучайно ни показаха как взе координатите на мястото на закопаването на трупа. Даже ми се струва, че Чолак може да го арестуват по време на търга и той изобщо да не участва.

Зюлейха достигна кулминацията: Мехмед се е разположил на мястото на Демир в холдинга, а тя му дава всичко това, което беше тяхно с Демир: пътуване с децата с кораб по море. Как ли ще се почувства Зюлейха, когато разбере ситуацията, в която се намира! Във фраг.2 децата са облечени като за път, тя самата е в подходящи дрехи и явно тръгват на въпросното пътуване. Как ще реагира на вестника, може и да не я спре. Мехмед има колебание: дали съвестта го мъчи или има някакви сигнали от Анкара? Г-жата му каза, че разследването на човека с взрива е нейна работа, но ако е дошла информация от полицията и е разбрала, че атентатът е не по линия на работата на Мехмед, а по лична линия, може и тя да се е намесила по някакъв начин.Заниманията на Мехмед в Чукурова не може да не са събудили съмнения в нея. Сега неизвестното е дали ще се откажат от пътуването или някаква изненада ще ги чака на кораба. Вече е време за снимката. А после - за Шади и прокурора.

Общи условия

Активация на акаунт