Имало едно време в Чукурова | Великолепният Век, Кьосем и други исторически сериали №24

• 29 412
  • 729
  •   1
Отговори
# 585
И аз мисля, че тази Зейнеб не е онази на Хакан. Няма логика да е тя - нали като малка е била в Чукурова, а Хакан говореше за началното училище.

# 586
Продуцентите не ни дадоха описание на Зейнеп, може би нарочно. Хакан разказа историята с неговата Зейнеп като за първа любов. Останах с впечатление, че ставаше дума за времето на началното училище. Писал и е писма, а тя ги е прочела пред всички и така го е засрамила. Обаче сега си мисля нещо друго. Дали Зейнеп не е била негова любов по времето на съдружието между Демир и Хакан?  Тя изглежда доста по-млада, може тогава да е била ученичка. А историята да е била съвсем друга. Може би затова не ни дават описание на героинята, за да засилят момента на изненада при срещата. Не му вярвам на Хакан в нищо, което казва, затова ми изглежда възможно да е същата Зейнеп, за която той разказваше, но историята да е друга.
Много трудно понесох сцената с децата. Азизе не може да мисли, но чувства. Как гледаше Хакан, споменаването на Демир...Правилен въпрос: "Кой е този човек?" И двамата със Зюлейха са ми отвратителни тази вечер.
Според мен, по-добре Лютвие да не се намесва в живота на Фикрет. Веднъж вече го направи.
Гафур загази, Джеврие вече е много настоятелна.

# 587
Ваня, и аз това си помислих за Лютвие - веднъж опита и после се би по главата.
От друга страна няма време - сериалът ще свърши, та ако Фикрет ще се жени, трябва да побързат. Joy

# 588
Ясно е, че тази Зейнеп е прекарала детството си в Чукурова с родителите си.
Рано или късно щяха Хакан и Зюлейха да седнат на една маса с Хаминне, но изобщо не очаквах да го нарече Демир. Пък и с Демир визуално изобщо не си приличат. Така или иначе все някога този момент щеше да настъпи. Хакан беше избрал къща за да се настанят след свабтбата до построяване на техния конак, но Зюлейха го разубеди да останат в конака докато се построи техния, понеже с много промени ще се сблъскат Аднан и Лейля. Сега и Лютвие се изнася, което както Хакан каза е правилно решение. Той се съгласи, но аз си мисля, дали би му било удобно да спи в леглото, където Зюлейха е спала с Демир, но още като се насочи към нея е трябвало да ги помисли тези неща. Наистина много деликатна е ситуацията. Аз ако съм на негово място, добре влюбил се, но бих настояла да се изнесем от тази къща. Не е здравословно да остават в конака.

Зейнеп е завършила същата гимназия в Чукурова, където е разпределена като учител по химия. Наистина ще се окаже, че тази Зейнеп не е Зейнеп на Хакан. Когато Четин е бил на 7 години, Зейнеп е била на 10 години, така че е около възрастта на Четин. Фикрет се зае да й търси къща. Май ще стане работата.

Последна редакция: чт, 28 апр 2022, 23:27 от yakut

# 589
Да идват Зюлейха и Хакан, че да разберем дали се познават.

Фикрет май разбра плана на леля си.

Тази къща дали не е на Четин - ако я е купил, за да живеят с Гюлтен.

Последна редакция: чт, 28 апр 2022, 23:32 от LU4IQ

# 590
И аз си мисля, че къщата, в която Четин заведе Зейнеп е негова, затова й каза да не мисли за парите, а я попита само дали я харесва.
Да видим сега как телефонното обаждане ще преобърне конака с главата надолу.

# 591
Интересно, че само тези са сватбарите.

Не поканиха Лютвие, Фикрет, Четин.
Якут, преобръщането ще го видим в следващата серия. Sad

Зюлейха чака Лютвие, не би трябвало точно днес да закъснява.

Последна редакция: пт, 29 апр 2022, 00:03 от LU4IQ

# 592
Възможно е, друга да е историята със Зейнеп. Тя къде е учила след това, къде живее майка й, казаха ли. Аз не пропуснах тези моменти.
Дали ще има фраг? Thinking

# 593
Лучия, чакаха Лютвие да дойде всеки момент. Предполагам, че заедно ще дойдат с Фикрет и Четин. Може да поканят с тях да дойде и Зейнеп. Нещо много бързо я приеха.
Дана, бащата на Зейнеп е починал. Мисля тя спомена, но педполагам, че е в Истанбул. Но друго ми направи впечатление. Как Шермин и Бетюл обсъждаха Зюлейха. Шермин каза, че явно Зюлейха им прави магии на тези мъже, така си умирали по нея. Като дошла била шивачка, а Демир я направил ханъмаа  и сега пък Хакан. Бетюл пък добави, че досега била ханъмаа в Чукурова, но с брака си с Хакан става една от най-богатите жени в Турция, защото Хакан е един от най-големите износители в Турция и сега вече не могат да се мерят със Зюлейха, защото става баснословно богата. Толкова са отвратителни. Останаха на подаянията на Зюлейха и продължават да хапят ръката, която ги храни.

Последна редакция: пт, 29 апр 2022, 00:08 от yakut

# 594
Вахап е голям сладур. Има нежна душа, работата в Ливан го е съсипала, не знам как живее в кожата на "касапин".
А Чолак е готов да застреля и простата кокошка, невинна душа. Чолак е много страхлив.
Зейнеп някак напомня Мюжгян, може затова да се хареса на Фикрет. Хубаво момиче.
Стаята, която преустроиха с нови мебели за младоженците, е стаята на Хюнкяр. Сега разбирам каква е идеята на Зюлейха. Тя се извежда като дъщеря на Хюнкяр. Изцяло е скъсала с Демир, не е негова вдовица, въпреки името, изтрила го е от своето и мисленето на обществото за него, всичко от демир е заличила. Зюлейха се мисли за Яман, но не рода Яман, а Яман от младостта на Фекели, когато той така е наричал Хюнкяр. Това и е идеята. Тя тръгва с Хакан като дъщеря на Хюнкяр, която няма нищо общо с Яман и щеше да става Фекели; Зюлейха все едно току-що се е разделила  с Йълмаз, който е загинал, и продължава с Хакан.
Освен това, бракосъчетанието е предвидено да стане в конака. Това е много важно. Не се прави някъде административно, а въвежда един вид Хакан като стопанин на пространството в конака.
Общо взето под девиза: "Демир Яман умря. Да живее Хакан Гюмюшоолу!" Hands Minus1
Досега ненавиждах Хакан, сега ненавиждам и Зюлейха. Как може да хване ръката на човек, чийто приятел е убил Фекели - бащата на Йълмаз и баща/дядо на Керем Али и чийто брат е убил нейния мъж и баща на децата и!!! То даже не е и вярно, тя изобщо не се интересува от тези неща, не иска нищо да знае. А Хакан си сложи и снимка на стената, да не би да не го забележат. Как не ги е срам!
При телефонното обаждане акцентът беше върху наглата физиономия на Хакан.
Изобщо да не си правят илюзии. Този брак няма да стане.

# 595
Ваня, Зюлейха не се интересува от нищо друго... И май напразно се надяваме, че ще разбулят тайните от миналото - сценаристите не дават никакви нишани, занимават ни с прислугата. Чудя се как първото спасяване на Фикрет не беше достатъчно да остане с Хакан, а второто направо я хвърли на врата му. Ако бяха минали четири - пет години от смъртта на Демир, може би щях да повярвам в чувствата ѝ, но сега - не. Не ме убедиха сценаристите.

# 596
Ваня, и аз не намирам на правилно бракосъчетанието да се извършва в конака, нито че Хакан се настани в имението. Той трябваше да нантоява да се изнесат. Някак си е неудобно да се нанесе в дома на Демир. Чудя се и на Зюлейха. Тя изтъкна като причина, че не иска да разваля спокойствие и реда на децата, но те са малки и биха свикнали и в новата къща, щом се налага да свикнат с пъстрок. Тя трябваше да е тази, която да инициира изнасяне от конака, а не обратно. Щом се е разделила с Демир фактически и духовно, не следва и да остава в конака.
Пак ще ни оставят без фраг. Аман вече. Да дадат един фраг. Поне да се ориентираме какво ще следва.
И на мен ми стана симпатичен Вахап. Прави такива номера на Чолак, направо детски. Закани се да го подлуди и да не го остави намира докато не го види как му слагат му слагат усмирителната риза и лично той щял да го изпрати в лудница, а после щял да го замеря с фъстъци през решетката. Затова беше надписа с червената боя на стената, която доверените хора на Чолак не посмяха да кажат кой е извършителя, ами излъгаха, че ги нападнали въоръжени мъже , които си били покрили лицата си и не могли да видят нападателите. Как да кажат, че Вахап ги цапардоса и написа: "Чукукурова ще бъде гроб за Чолак!" А сцената с кокошката много ме разсмя. Joy Кой да предположи, че Чолак е такъв пъзльо. Сега интересно как Бетюл ще се домъкне отново при Чолак, след като я затвори в мазето и дни наред се гаври с нея, а след това й открадна откраднатите от Зюлейха пари. Бетюл не спря да реве как Акадир я изоставил и как щяла да чака Чолак да пукне, та да му вземе парите. Ако знае, че от тази "трънка заек няма да излезе", но от истината ще я заболи много. Joy
Благодаря ви, че гледахме заедно! Flowers Bouquet
Лека нощ! Nature Moon

Последна редакция: пт, 29 апр 2022, 00:35 от yakut

# 597
Якут, благодаря за превода! Flowers Tulip Flowers Tulip Flowers Tulip
Вече трета седмица не дават фрагман след серията. Остават седем епизода и изобщо не е ясно какво ще покажат в тях.

# 598
Якут, благодаря за преводите. Green Heart
На всички за коментарите. Purple Heart
Сега двамата са точно двойката от филма: те искат да завладеят Яман. Хакан иска това като своето отмъщение. А Зюлейха, защото тя завърши в своя полза договорката си с Хюнкяр от сватбата, обаче Демир я победи с любовта си. Нейното отмъщение е към Демир, тя сега се доказва, че е по-силна в любовта. А ние видяхме как в началните епизоди тя страда за Демир. Сега тя търси форма, убеждава себе си защо прави това с Хакан.  
На мен сега ми липсва нейното първо писмо до Йълмаз, ама как да кажа на Четин да го извади от сандъка на Гюлтен. Разбира се, че ще се разкрият нещата, които са нужни, за да се откаже Зюлейха от Хакан. Брак за двамата обезсмисля целия сериал. Това, разбира се, е моето мнение. Но аз вярвам, че нещата ще се разкрият. Вижте как играе Ибрахим: той е напрегнат и се вижда, че се страхува какво ще стане в последния момент. Защото знае, че има  нещо, което няма да му позволи да се ожени за Зюлейха.
Щом няма фрагман и от мен:
Лека нощ! Nature Star2

# 599
Еее, без фраг! Не ги е срам! Angry Какво толкова се "стискат".
Ваня,
Цитат
Зейнеп някак напомня Мюжгян, може затова да се хареса на Фикрет. Хубаво момиче.
Точно това щях да пиша и аз. Много напонмя на Мюжгян и физически и като държание.
Благодаря и аз за коментарите и на Якуп за превода - Blue Heart! Flowers Hibiscus
Лека нощ и от мен! Nature Moon
п.п.
Цитат
Нейното отмъщение е към Демир, тя сега се доказва, че е по-силна в любовта. А ние видяхме как в началните епизоди тя страда за Демир. Сега тя търси форма, убеждава себе си защо прави това с Хакан.  
Ваня, защо Зюлейха да отмъщава на Демир? Thinking Нали прости и продължиха напред...
Тя страдаше за Демир, но мина време. Още преди да дойдат онези двете с историята на Хюлия, тя гледаше особенно Хакан, водеше го по градините, даваше му листа да мирише от ръцете й. Зюлейха флиртуваше и когато Фикрет я "хвана в крачка" тя започна с истерии за Демир. Все още не мога да си обясня поведението й, но за съжаление не мисля, че е убеждаване или някаква защитна реакция или механизъм за справяне. Мина вече доста време. Мисля си, че тя просто е такъв тип човек - приема загубата и продължава напред. Мисля, че е свикнала от малка със загубите и е изработила начин в себе си да се държи за живота и да гледа напред в желанието си да е щастлива. Помня и какво каза на Демир след убийството на Хюнкяр - нещо от рода, че 40 дни след загубата на близък палиш свещ и със всяка свещ се научаваш да живееш с болката и да я приемаш. Както вече писах, тя е различна от Фекели и Севда. Просто различен тип човек, в която няма нищо лошо, напротив. Thinking

Последна редакция: пт, 29 апр 2022, 00:47 от dana78

Общи условия

Активация на акаунт