Защо българинът мисли единствено за себе си?

• 21 430
  • 417
  •   1
Отговори
# 135
Израел го броим за Европа по политически причини.
Конкретно за футбол и други спортове - просто държавите там отказват да играят с израелските отбори. Отделно е това, за което писа Невена - има държави, в които с израелски паспорт или ако видят виза за Израел, никога няма да влезеш. А на техните собствени паспорти пише "не важи за окупираните палестински територии" (т.е. за Израел).

# 136
А защо само българина да мисли само за себе си? Нима другите народи не мислят за себе си също?
Eстествено, че да. Обаче покрай това проявяват и забележимо повече загриженост за "чуждото".

Пази боже от загрижеността на чуждите народи, ако ще е такава като към Украйна.
Сигурна съм, че украинците не искат ничии грижи, просто да ги оставят на мира.

# 137
Ефибуш, очаквах някакъв сложен отговор с много чужди думички, а то виж колко просто било, на думи, де. Отделно, мисля, че изграждане на национални ценности и самочувствие (комплексите си ги имаме), няма да ни навредят. Моля не ме вкарвайте в спор за национализъм, патриотизъм и подобни.

Че в Иран не са араби знаем, нали?

Мис, другите народи и нации се раздават за ближния си, някои пък ги раздават.

# 138
  • Пловдив
Не, за пръв път чуваме, че в Иран не са араби, как е възможно! Wink
Съвсем ясно се каза за Иран и отделно за арабските държави в Азия, нали знаем, че има такива около Израел? Simple Smile

# 139
Не си чула, защото не могат да се класират Grin те не могат да играят в Азия. Ако израелец иде в Иран му вземат гражданството... пък и арабите ще ги разкъсат.
Тук чета за Израел, Иран и араби. Ами, подвеждащо е.

# 140
  • Пловдив
Беше в контекста на участието на Израел в европейските първенства - Иран не е единствената или главната причина, оттам и за арабите. Но да, човек понякога си мисли, че се е изразил ясно, понеже той си се разбира, а то се оказва, че не е ясен за всички. Wink

# 141
Как си представяте израелският национален отбор по футбол да играе с арабските отбори? Те ще се хванат за гушите!

# 142
Как си представяте израелският национален отбор по футбол да играе с арабските отбори? Те ще се хванат за гушите!

Между всички близки родственици е така.
Най-смешно е когато евреите обвиняват арабите в антисемитизъм, след като и двете племена са семити по етнос.

В смисъла на темата - по-добре, че българина гледа само себе си, поне е надмогнал родово-племенните вражди. Е, не всеки българин де.
Но по-интелигентните поне.

# 143
В смисъла на темата - по-добре, че българина гледа само себе си, поне е надмогнал родово-племенните вражди.
Изключая случаите когато стане дума за Македония Satisfied

# 144
Какво по-добро доказателство, че къпания македонец е чист българин?
И той гледа само себе си, плаща си бг паспорт и духва гастербайтер по европата.

# 145
Тук не съм съгласна. Българите сме хора, които откликват помагат ... докато не ни завлекат я с пари или не ни направят мръсно... отново българи. И точно тогава първите дето помагат и са отзивчиви пускат кепенците. От много години съм в Германия всичката помия и гадост ми беше стоварена точно от сънародници.
Помагала съм много с какво ли не, с преводи, ходене по институции  и т.н. после ме захвърлиха когато намериха някоя с "по-добро владеене на езика" от мен. А колко пари назаем съм давала... и как съм треперила дали ще ми ги върнат.
После... ааауу ама тя станала много лоша.
Спрях да говоря, спрях да се обаждам изобщо всичко спрях и започнах да общувам само с местни. Не, не съжалявам.

# 146
  • Paris, France
Много хора са ме завличали с пари в чужбина, но никога българин, а съм давала огромни, за времето си, суми на не особено близки българи. За мене българите са точни хора.

На една българка бях предложила да си сложи багажа докато намери квартира и бях дала ключ, а тя се нанесе и се сърдеше, че искам да се изнася в събота и неделя, защото идва мъжа ми. Същата, когато и казах, че дядо ми е починал ме попита "А нещо друго, нещо по-интересно?". Обаче това с нанасянето като предложа място за багаж го е правила и французойка, та не зависи от етноса.

Когато съм споменавала, че трябва да се местя, винаги ми е предлагана помощ,от опаковане до намиране на нова квартира. Някой писа, че македонци и албанци му разглобяване и сглобяваме мебелите, а българите се скарали. И аз да бях, и аз нямаше да ида. Моите мебели са ги местели фирми за местене на багаж. И през ума не ми минава да искам от познати такова нещо. Има си граници.

# 147
Много хора са ме завличали с пари в чужбина, но никога българин, а съм давала огромни, за времето си, суми на не особено близки българи. За мене българите са точни хора.

На една българка бях предложила да си сложи багажа докато намери квартира и бях дала ключ, а тя се нанесе и се сърдеше, че искам да се изнася в събота и неделя, защото идва мъжа ми. Същата, когато и казах, че дядо ми е починал ме попита "А нещо друго, нещо по-интересно?". Обаче това с нанасянето като предложа място за багаж го е правила и французойка, та не зависи от етноса.

Когато съм споменавала, че трябва да се местя, винаги ми е предлагана помощ,от опаковане до намиране на нова квартира. Някой писа, че македонци и албанци му разглобяване и сглобяваме мебелите, а българите се скарали. И аз да бях, и аз нямаше да ида. Моите мебели са ги местели фирми за местене на багаж. И през ума не ми минава да искам от познати такова нещо. Има си граници.

Viens chez moi, j`habite chez une copine...

https://www.allocine.fr/film/fichefilm_gen_cfilm=15704.html

# 148
  • Швейцария
Невена, не знам как е във Франция, но тук като ти праснат сметката 2500 франка за носенето на мебели, вярвам, че ще ти е за последен път. Или пък си много богата. В Швейцария е нормално това да се прави с помощ от приятели и българите това много добре го знаем. Ходили сме да носим мебели на кой ли не. После се прави парти за помагачите. Ядене, пиене и е много забавно. Даже в културата на швейцарците е да не си купуват дори кашоните, те се предават от приятел на приятел.

# 149
Миналата година, предложих на един (уж)приятел (българин в чужбина) да му помогна с преместването. 😆
Каза ми, че нямало нужда, но с  прозорците след това, съм могла да му помогна като ги изчистя. 😂😂Идиот'Ен !

Общи условия

Активация на акаунт