Защо българинът мисли единствено за себе си?

• 21 462
  • 417
  •   1
Отговори
# 165
Предпочитам да мия прозорци (особено в празна къща и все пак прозорци, които са чистени периодично), отколкото да разглобявам и пренасям мебели и изобщо да се ровя в нечии вещи.

# 166
Вие сериозно ли това за прозорците?! Joy Остава да кажете и че ги миете по старовремски с вестници...Laughing

# 167
Невена, не знам как е във Франция, но тук като ти праснат сметката 2500 франка за носенето на мебели, вярвам, че ще ти е за последен път.
Тоест половин месечна заплата, или?

# 168
Вие сериозно ли това за прозорците?! Joy Остава да кажете и че ги миете по старовремски с вестници...Laughing
Не знам и не ме интересува кой как ги мие, но ако някой ми  предложи да му измия прозорците, ще реша, че се майтапи.

# 169
  • Paris, France

Не ги мием с вестници. Стъклата може да ги измие и робот и съвсем прилично. Вече обясних в предишен пост, че агенциите, които дават под наем/продават жилища ги изискват в определен вид, което в Англия включваше махане на всякакъв видим котлен камък от бани, тоалетни, кухня, кухненски уреди, измиване и/или боядисване на стени и тавани, на пода, измиване на дограмата на прозорците. Ако прозорците са на оживено място, дограмата може да е мазна и жълто-черна. Мие се с обезмаслител за дограма и парочистачка.

Не е сложно, не е тежко и е голяма помощ за хора, които трябва да опаковат, местят, разопаковат и подреждат на ново място.

Докато не се изчисти апартаментът не може да се предаде обратно и тече наем. Ако ще се продава, трябва време и кандидат-купувачите да започват да го оглеждат.

Местенето изморява и психически, дори и да отиваме в по-просторно жилище, в по-желан град или квартал. И с всяко местене става все по-зле. Първите години се местеха на всеки 3 месеца и изобщо не ме бъркаше. Следващото местене, от малко жилище с една спалня и кухня 1.20м на 1.20м беше трудничко. В началото имах 2 куфара, после 3, 4 и това е. След 2 годдини имах 2 куфара с книги, 3, 4 итн. Нямате си представа колко неща събираме през годините! 

Мъжът ми дойде в Лондон с пълен багажник и задна седалка. На връщане, след 3 години и 3 коли нямаше да стигнат, та с пикап и кола почти стана работата 😻. Оставих 4 куфара у приятели и още един мъкнах в БГ.

# 170
Не знам за другите нации как е, но от егоизма на българина съм се отвратила вече тотално. Дребни сметки, далавери, егоцентризъм, страшна злоба и какво ли още не. Съвсем отговорно заявявам, че почти не съм срещала нормален човек в последно време. Повечето имат някакви психически отклонения. Гледаш го уж изглежда нормално, изведнъж избухне, почне да вдига скандали, да изисква и всички са му длъжни, ще избоде очите на всеки, за да стане на неговото. За съжаление не просто мислят само за себе си, а непрекъснато мислят как да прецакат другите и да навредят с нещо. Ония, които слагат смеещо се човече под статии за умрели от Ковид и от войната в Украйна са съответно дъното. Обяснение защо това се случва нямам. Сигурно робството, комунизма, лошо детство, не знам още какво. Аз почвам да си мисля, че е просто някакъв лош ген.

# 171
  • Пловдив
Няма свестни и нормални, бягай оттука, докато е време, какво чакаш? Бисер като тебе сред свинете няма кой да го оцени.

# 172
Аз ги мия много сложно. 1 път годишно. Първо със сапун, плакнене и финиш с Уиндекс, с кухненска хартия на руло, не с вестници. Да, съвсем съм сериозна. Трите етажа ги оправям за 1 уикенд. Бившият ми мъж често ми казваше, че го заболява главата само като ме гледа. Laughing

# 173
  • Пловдив
Аз па ги мия с кухненска хартия, но съвсем просто. Пръскам и бърша. Даже не знам кво е Уиндекс.

# 174
  • Paris, France
И аз с кухненска хартия, но и кашон стари тениски, хавлии. Стъклата не ме бъркат. Дограмата е трудна. Само в хола имаме 14 стъкла за миене и 3 порти с по 2 врати всяка. Дограма мия веднъж...... на 2 години напоследък. Добре, че повечето стаи, хола, трапезарията са към балкон, та да не се протягам много! За кухнята и едната спалня помага ММ. Ръцете ми са къси и ме е страх да не падна 🥳. На ММ ръцете са като на урангутан и като се протегне измива горната част на дограмата с няколко движения.

Равена, а от външната страна не става ли с маркуч? От третия етаж почваш, нали? 🤩.

Магдена, унисекс е нещо, което става и за двата пола и това го знаеш, сигурна съм. Равена пише за Уиндекс, което е препарат със спирт и киселина за чистене на стъкло.

# 175
Никога не съм мила прозорци на приятели при изнасяне.

Последна редакция: пт, 18 мар 2022, 14:35 от Анонимен

# 176
  • Пловдив
И аз пишех за Уиндекс, телефонът ме поправи.

# 177
Аз па ги мия с кухненска хартия, но съвсем просто. Пръскам и бърша. Даже не знам кво е Уиндекс.
Това, с което пръскаш. Едно такова синьо. При нас такава му е търговската марка, при вас може би е нещо различно. Simple Smile
Равена, а от външната страна не става ли с маркуч? От третия етаж почваш, нали? 🤩.
Да разбира се. С маркуч на по-ниските етажи, щото ме мързи. Инак не е нужно много да се присягаш, защото отваряемите кила се завъртат на 90 градуса точно по средата, така че можеш да бръкнеш и от двете страни.

Последна редакция: чт, 17 мар 2022, 20:27 от Ravenna

# 178
Само не разбрах как миенето на прозорци се вписва в темата.

# 179
  • Пловдив
Това за Анна беше яко. За Нигер и другото не знам как го е измислил, но за Анна е добро. Sunglasses

Общи условия

Активация на акаунт