Защо българинът мисли единствено за себе си?

• 21 366
  • 417
  •   1
Отговори
# 75
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Тъпо е да ти пробутват в училище тоя скапан патриотичен брътвеж колко сме велики, когато това няма нищо общо с реалността. Удря те като шок как хората не ни понасят. Днес нищо не сме дали на света,  не ни знаят ни историята, нито къде се намираме на картата, имаме лоша слава- на тясно скроени измамници и тарикати. Добре е да си помислим защо е така и да променим нещата, като започнем от себе си.
Единствените, които искрено ни се радват са турците, ама ние тях традиционно и ей тъй на инат ги мразим

Малки крачки- да не си хвърляме боклука на улицата, вербалния и душевен боклук по хората, да спазваме правилата, за да ни е удобно и приятно да живеем заедно, да не мамим и прецакваме роднини и съседи и винаги да сме склонни да отстъпим.

Кой ти гледа акцент, когато още на ниво CV те отрязват

# 76
Не фрау, не че акцента им пречи да намират работа. Но не работа, която биха желали. И ти прескочи предходния ми пост - добро образование в родната ти (източноевр.) страна не гарантира непременно работа по специалността.
Накратко, откъдето и да си дошъл, или в новата държава пак трябва да учиш, да омекотиш акцента, да търсиш дълго и упорито, или ще си на нискоквалифицирана работа.
Като говорим за акцент - във Франция, бях на някакъв празник на града, навалица...зад мен двама французи говореха с явно италианка, с много силен акцент. Любезни, галантни...
Тръгват си, и ги слушам зад гърба си - единият казва "симпатичен акцент", а другият изнервено промърмори "ама ако слушаш дълго ти лази по нервите".

Последна редакция: нд, 20 фев 2022, 14:48 от pepa57

# 77
Не фрау, не че акцента им пречи да намират работа. Но не работа, която биха желали. И ти прескочи предходния ми пост - добро образование в родната ти (източноевр.) страна не гарантира непременно работа по специалността.
Накратко, откъдето и да си дошъл, или в новата държава пак трябва да учиш, да омекотиш акцента, да търсиш дълго и упорито, или ще си на нискоквалифицирана работа.

Не е вярно това, което пишете.
Живея в емигрантска държава, където много хора говорят с акцент и това не е пречка за намиране на висококвалифицирана работа. Да не говорим, че много имигранти говорят и пишат на английски много по-грамотно отколкото родени тук, на които езика не им е роден.

Българите са като хората от останалия свят. Проблемът е в липсата на вътрешна дисциплина у много българи, а това е резултат от липсата на отговорност. Има закони, но не се спазват. Съществува мисленето, че законите са за другите, а не за нас. Ако имаш връзки, може да се измъкнеш дори от наказателна отговорност, а за “дребни” неща, като спиране на пешеходна пътека, хвърляне на отпадъците в коша, в последно време носене на маски там, където е задължително - какво да говорим!? Оттам се развива и чувство за безнаказаност. Тези, които спазват правилата (разбира се, че има и много такива), се квалифицират като наивници.

Аз отдавна не живея в България и нямам контакт с много българи, но поне от този форум съм с повече от добри впечатления за съвременните български жени. Не виждам някаква особена разлика с познатите ми образовани и успешно реализирани небългарки.
Според мен проблема не е в хората, а в държавата. Тя просто липсва в много аспекти.

# 78
Прочела съм ти и предния пост, не го оспорвам. Не мисля, че акцентът е причина, много кандидати за работа не знаят добър местен език. Често и това не пречи, ако работата е непривлекателна и никой не иска да я работи.

# 79
Естествено ,че никой никъде не харесва гастарбайтери.
Отиват незнаещи език,съгласни на всякаква работа,често работещи на черно,без образование,без професия-чистачки,общи работници,болногледачи.работещи на полето.Тоест вършещи черната работа при унизителни условия и заплащане...която местните отказват да вършат.
Ние тук как гледаме на чистачките-ами аз също имам съседи,които даже не поздравяват чистачката.
Как гледате вие на общия работник,на боклукчията?На ромите?
С уважение гледам - тези хора са гръбнакът на развитите икономики, вършат неизбежната работа на най-ниското стъпало, която - ти сама си го казала - никой "бял" не иска да върши. Справка - Великобритания след Брекзит, не могат и г*за да си избършат сами.

У нас най-видимите проблеми са няколко - законите имат силно пожелателен характер, образованието е лошо, генофондът е застаряващ, бедни сме (като за ЕС, в световен мащаб не особено). Иначе не сме лоши хора, макар и мнозина да са намусени. Спомням си особено през 90-те с какъв шок ме гледаха навсякъде, че се усмихвам - сега е някак по-нормално. Със сигурност има положително развитие в много аспекти оттогава, само в един няма - демографията, а тя е от решаващо значение за бъдещето.

Виролан,
индийският субконтинент се нарича така по геоложки причини, не защото искат да ги изкарат някакъв унтерменш. Той не е част от Лавразия, както останалата част от Азия (и Европа), а се е откъснал от Гондвана и това е свързано с коренно различната му биогеография.

# 80
  • Най-красивата страна
Тъпо е да ти пробутват в училище тоя скапан патриотичен брътвеж колко сме велики, когато това няма нищо общо с реалността. Удря те като шок как хората не ни понасят. Днес нищо не сме дали на света,  не ни знаят ни историята, нито къде се намираме на картата, имаме лоша слава- на тясно скроени измамници и тарикати. Добре е да си помислим защо е така и да променим нещата, като започнем от себе си.
Единствените, които искрено ни се радват са турците, ама ние тях традиционно и ей тъй на инат ги мразим

Малки крачки- да не си хвърляме боклука на улицата, вербалния и душевен боклук по хората, да спазваме правилата, за да ни е удобно и приятно да живеем заедно, да не мамим и прецакваме роднини и съседи и винаги да сме склонни да отстъпим.

Кой ти гледа акцент, когато още на ниво CV те отрязват

Затова,че някой не знае къде се намира България на картата-
Имах колежка от Африка,,която не знаеше къде е България.Това го приех за нормално.
Но когато хазайката ми германка ми каза,че не знаела къде точно е България си помислих,че тази жена няма никаква обща култура.
Защото да не знаеш държавите на континента на който живееш е точно липса на обща култура.

За отношението
Мащехата ми,която е чистокръвна германка ми е разказвала как се отнасяли англичаните към нея,намеквали и за Хитлер,за еврейте....
Тя самата пък има отрицателно мнение за мюсюлманите въпреки,че нищо не са и направили.
За нея,ако носиш забрадка си втора ръка човек.Разбира се това тя никога няма да го каже пред чужди хора и навън е винаги любезна и усмихната....лицемерие...а за италианците казва,че са невъзпитани селяндури.И се чуди защо ги харесвам...
Германците също се имат за най-великата държава в Европа.
Но в същото време гледат с лошо око на чужденци,които оплюват собствената си държава.

# 81
Кой и къде мрази турците?
Иначе за умнокрасивите е ясно, ако може да пренапишем историята, да махнем Ботев и Левски, видят ли народна носия и хоро се изприщват, и Ганьо за тях е еманация на българина, на всяка крачка се гнусят от него. Добре, че са само няколко процента от българите.

# 82
Иначе за умнокрасивите е ясно, ако може да пренапишем историята, да махнем Ботев и Левски, видят ли народна носия и хоро се изприщват, и Ганьо за тях е еманация на българина, на всяка крачка се гнусят от него.
Глупости.

# 83
Иначе за умнокрасивите е ясно, ако може да пренапишем историята, да махнем Ботев и Левски, видят ли народна носия и хоро се изприщват, и Ганьо за тях е еманация на българина, на всяка крачка се гнусят от него.
Глупости.
Разпозна ли се?

# 84
Не мисля, че има такива хора в България, освен в бълнуванията на патриотарите. Иначе съм the proverbial жълтопаветник, да.

# 85
Но когато хазайката ми германка ми каза,че не знаела къде точно е България
Това не може да е нормално, особено след приемането на България в ЕС. С други хора случвало ли ти се е?

# 86
Нормално е. Познавам хора на възраст, уж образовани, бъркат Будапещ/Букурещ, граници и изобщо много бели географски петна.

# 87
  • Най-красивата страна
Но когато хазайката ми германка ми каза,че не знаела къде точно е България
Това не може да е нормално, особено след приемането на България в ЕС. С други хора случвало ли ти се е?

Да,случвало се е.
Семейство шведи.Не знаеха точно къде е България.Бъркаха ни с Румъния.,,Ааа,България,до Унгария беше нали...,,
За Северна Македония изобщо не бяха чували и двамата.
И ме гледаха така,всякаш аз съм измислила комунизма.

Хора без обща култура и елементарни знания има навсякъде.У нас също.

# 88
  • Другата България
Хм. /почесващ се някъде емотикон/.
Значи, хора, които до вчера по другите теми пишеха буквално клетви за други хора, и ги обвиняваха във всички беди на света само защото не са се ваксинирали, тук сочат с пръст другите, защото си изливали "моралния и душевен" боклук някъде, върху някого?
И трябвало да се променяТ?
Ево е манталитет....Sunglasses

# 89
Не мисля, че има такива хора в България, освен в бълнуванията на патриотарите. Иначе съм the proverbial жълтопаветник, да.
О, има достатъчно, всеки е срещал такива, живеещи в розов балон. Особено интересни са при сблъсък с реалността. Един такъв ми обясняваше как Ганьо бил расист, на другия ден ми се оплаква, че в съседния му апартамент се нанесли цигани.

Общи условия

Активация на акаунт