Всякакви въпроси относно пералнята - тема 13

• 62 866
  • 753
  •   2
Отговори
# 120
  • Козлодуй
delpel, Не сме отключили със смазката, отключихме с ласо след това смазахме но не знаем дали е подействало Simple Smile
petiaivanov, благодаря за линковете Simple Smile

# 121
Здравейте,
От известно време имам проблем с дрехите. Проблема се забелязва още след първото пране. Мъжки пуловери, чорапи, детски памучни клинчета излизат всякаш са избелеи, захабени и като че ли самите власинки настърчат повече от нормалното. Черни пуловери излизат по крайщата все едно събират някаква мизерия и избеляват.

Пералнята е Миле, една от най-високия им клас. Известно време около година бяхме с техния препарат с 2-те фази TwinDose. Мислехме, че той има нещо общо.
След това сменяхме различни прахове. Трудно е да се каже къде е проблема. Дрехите си ги перем на 30градуса деликатно.
Разделяме пуловере, блузки, дънки. Всичко се пере отделно.Вече нямам представа какво да правя. Не мисля, че пералнята има някакъв проблем.

# 122
Кои препарати за пране използвате сега?
Недоумявам защо перете на деликатно като то е  за има-няма три килограма дрехи и пералнята съответно се настройва да пере толкова?!

И още нещо да питам: дънките защо не перете на програма за дънки, а пуловерите на програма за пуловери с препарат за плетива?
Казвате имате "най-висок клас" пералня!_ ама защо потрошихте толкова пари за нея, като не ѝ използвате възможностите?! То все едно Беко сте си взели, както я използвате. Използвайте и други програми с други градуси. Това на 30 градуса...скоро така ще я вмиришете, че ще се чудите от къде ви е дошло.

Последна редакция: ср, 09 мар 2022, 14:52 от petiaivanov

# 123
Наистина дрехите избеляват, при мен и хавлиите изтъняват.
Общо взето веднъж годишно купувам нов комплект хавлии, скъпи и дебели.
Вярно е че аз ги пера през 2 дни, но все пак откакто съм с Miele този хавлиен феновен ми се случва вече 3 години.
Иначе само черни панталони са ми изсветлявали с времето, но за тях го смятам за нормално. Други проблеми съм нямал.
Пера главно на памук на 40 и 60 градуса с опция KurZ винаги.

# 124
И аз съм с Миле и за 101 път ще кажа, че пера памук (95% от текстила вкъщи) на 60 градуса. Нито ми избеляват цветовете, нито ми изтъняват кърпите.
Всичкото пране суша в сушилня.

# 125
Ако переш и сушиш хавлиите 3-4 пъти седмично ще започнат хаха.

# 126
Ако переш и сушиш хавлиите 3-4 пъти седмично ще започнат хаха.
Ами през 2-3 дена пера хавлиените кърпи за баня, а тези за ръце - всеки ден.

# 127
Купувам само дебели, български кърпи на Панагюрище от видовете, които са 450 или 600 гр. на кв. метър. Имат и разни от ишлемета на разни марки. Имам, обаче, доста и ги сменям на ден-два. Две перални на седмица се събират. Нищо не е изтъняло, но някои са изсветлели. Това е.

# 128
Явно моите ги преексплоатирам, но имам 2 мои приятелки с перални и сушилни samsung и AEG  и те също забелязват изтъняване и избеляване на хавлиите с времето.

# 129
Имам тъмно сиви кърпи за баня /български от Панагюрище/ , най-високата серия . Сменям ги два пъти на седмица.
Повечето пъти ги пера на 90С с предпране , прах с избелители и добавка за избелване и дезинфекция . Леко са избелели , за разлика от няколко кърпи на Юск , който за 2 месеца избеляха до неузнаваемост .
От Лидл също бях взела две кърпи на някакви разпродажби , също не са лоши .

# 130
Явно моите ги преексплоатирам, но имам 2 мои приятелки с перални и сушилни samsung и AEG  и те също забелязват изтъняване и избеляване на хавлиите с времето.
Сигурно така правиш. Аз подхождам с кърпите като с чинийте и съдомиялната. Гледам да има повече, че да не се перат толкова често, но си има значение и качеството на кърпата.

# 131
Здравейте момичета, от 6-7г. имам пералния на Бош, днес вече се предаде, изписа една грешка F57 и след проверка от моя страна в интернет се оказа че най-вероятно проблема е в платката или инверторния мотор. Факт е че и барабана се завърта доста трудно, та стигнах до извода че ще си купувам нова пералния и то максимално бързо щото вкъщи с тия две госпожици ... се пере на поразия.

Не съм фенка на родните ни магазини и все си търся техника 2ра употреба или с нарушена опаковка и тн. Имам си доста добри уреди вече от един магазин, но сега ми изпадна едно сименсче IQ 890 8кг, някой да има отзиви за тази марка, преди години когато си взимахме Боша, пак се колебаех между него и един Сименс, но избрах Бош.

# 132
Сиеменс е общо-взето по-високия клас на Бош за всеки аналогичен между двете марки модел.
Предполагам е аналогичен на Ексклузив модел при Бош.
Хубавото ѝ е, че температурата се регулира през 10 градуса на програмата за памук (от 20-90градуса)

Последна редакция: чт, 10 мар 2022, 18:38 от petiaivanov

# 133
Всички перални Мiele ли са с панти на вратата в дясно?

# 134
Всички перални Мiele ли са с панти на вратата в дясно?

Май да или поне Новите модели.

Общи условия

Активация на акаунт