Всякакви въпроси относно пералнята - тема 13

• 63 158
  • 753
  •   2
Отговори
# 165
Второто Миеле е мострен уред, то си и пише и за това е намалено.
И, да не са прали с нея ? Отстъпката е повече от хубава.

# 166
Второто Миеле е мострен уред, то си и пише и за това е намалено.
И, да не са прали с нея ? Отстъпката е повече от хубава.
Аз лично съм предубедена към мострени уреди, главно заради възможни външни забележки. Но факт - отстъпката е много добра.

# 167
  • София
Оооо, като си купувах сушилнята с дефекти, направо ги питах нямат ли някоя съвсем грозна, но добра машинка Grinning В самостоятелно помещение хич не ми пука има ли драскотина или липсва ли едната щипка на капачето за еди-кое-си Simple Smile

# 168
Здравейте, бихте ли ми препоръчали комбинирана пералня със сушилня-бих искала да се вместя около 1500лв, или ако не може да събере в сумата читав модел, само пералня.

# 169
Здравейте, бихте ли ми препоръчали комбинирана пералня със сушилня-бих искала да се вместя около 1500лв, или ако не може да събере в сумата читав модел, само пералня.
Има отделна тема за комбинирани уреди. Попитай там.

# 170
Благодаря, изчетох последната тема за комбинирана пералня, видях препоръчваните модели.
Но мъжът ми е скептичен към комбинираните уреди Thinking още се лутам и се връщам към тази тема.

# 171
Благодаря, изчетох последната тема за комбинирана пералня, видях препоръчваните модели.
Но мъжът ми е скептичен към комбинираните уреди Thinking още се лутам и се връщам към тази тема.
С право човекът е скептичен. Много по-добре е уредите да са два отделни.

# 172
Може и да е по-добре, не съм имала отделни, но ако човек няма място комбито е супер решение. Моята първа сушилня е комби с пералня и нямам никакви оплаквания за сега (четвърта година). Иначе ако имах грамадно мокро щях да сложа два уреда. А и е доста по-евтино с комбито.

# 173
  • София
Не познавам човек, който е пробвал два отделни уреда и да е казал, че комбито си заслужава повече Simple Smile Но ако изборът е да нямаш сушилня или да имаш комби уред - винаги второто! Моите уреди струваха 1500 лв двата, без да имам претенции, че ще харесат на разбиращите Simple Smile Но вършат работа за моите нужди, със сигурност.

# 174
Не познавам човек, който е пробвал два отделни уреда и да е казал, че комбито си заслужава повече Simple Smile Но ако изборът е да нямаш сушилня или да имаш комби уред - винаги второто! Моите уреди струваха 1500 лв двата, без да имам претенции, че ще харесат на разбиращите Simple Smile Но вършат работа за моите нужди, със сигурност.
Да ти кажа зависи си и от какво ще переш. Аз имам и двата варианта уреди- и комби, и отделни. Например, с огромното комби ми е много по- лесно за спално бельо и кърпи- зареждам чаршафите или кърпите, пускам и излизам. Като се върна хем  изпрано, хем сухо.
С дрехите ми е все едно, защото винаги ги вадя след пране, даже и в комбито да са. Все има нещо, което или не става за сушилня, или е много по-тънко, или пък по-дебело от останалите неща.
Иначе огромен плюс на отделните уреди е по-малката амортизация в сравнение с комбито и това, че можеш да пуснеш втора пералня докато първата се суши.
Моето комби е голямо и за втора пералня трудно става дума в един ден, ама ако комбито е с малък капацитет, сигурно ще си е зор.
От към изразходване на енергия, не съм забелязала особена разлика.

Само пералня, но до каква сума?

# 175
Сумата е около 1500 лв, като няма да търсим комбо, остават за пералня.
Чета старите теми /от 11-та насам/, но имам още за четене.
Вчера обиколихме големите магазини за техника при нас.
Тази  https://www.technomarket.bg/peralni/miele-wwd660-wcs-tdos-8kg-09183496 ,  е с метален казан и барабан /сигурно не използвам точните термини/ и е произведена в Германия, но няма да ползвам възможностите за дозиране на течни препарати, които се зареждат отдолу, и в този смисъл не ми е необходима екстра и е над бюджета ни.
Тази не е с метален казан и е произведена в Полша https://www.technomarket.bg/peralni/miele-wca-030-wcs-09188004
Но, ако ще е по-базов модел, дали да не е https://shop.miele.bg/nachalo/peralnya-wsa033-wcs-active-i-kapsu … kotitel-aqua.html, заради по-добрата цена, която е до днес? И след време пак да мислим за сушилня в хола /нямаме друго място/
По Великден дали няма да има по-добри цени, за да изчакам https://www.technomarket.bg/peralni/miele-wwd-120-wcs-8kg-09177252 ?

# 176
Ralnik, ето една, която е без тундос, 8 кг, метален казан.
https://www.tehnomix.bg/peralnya-miele-wwd120-wcs-8kg

# 177
Аз сушилня в хола не бих си сложила. Ако това ми е алтернативата си вземам комбо и никой не може да ме разколебае.

# 178
Miele са като Chanel 😃, не намаляват цените. Или само на най-базовия модел, или с 50 лв, не повече.

# 179
  • Велики Преслав
Отдавна не съм писал в тази тема, за това идвам да хвърля едно ревю 🙂

Става на въпрос за новия модел на Finlux
 FXT8 120T
Това за сега е най-евтината машина с автодозатор.
Първи добри впечетления.
Машината е с отваряем казан, доста солидна кръстачка и дебила ос. Барабана е направен от сравнително дебела стомана. Инверторния мотор е с хубаво управление. Доста мощен спрямо например Аристон.

Автодозатора сравнително стабилно направен. Мен ми хареса ел връзката с него. 

Управлението направено сносно. Оборотите се регулират през 200, има доста опции за дозирате на препарата, както и авто доза, според теглото.
Сровнително доста опции за температура.
Програмите са приемливи на време.

Минуси

Първия и най-голям е 1200 оборота.
Втория теглото. Тежи 70 кг, въпреки че не е малко. Надявам се да няма проблеми с вибрации, самия казан е балансиран добре с тежестите.

Общи условия

Активация на акаунт