Всякакви въпроси относно пералнята - тема 13

• 60 578
  • 753
  •   1
Отговори
# 210
Пера на кратка програма на 40С. Пералнята е втора употреба и е настроена по този начин. Нямам инструкции за употреба и не разбирам немски.
Ето тук има инструкции на английски език. Пералнята има много хубави функции и настройки. Използвай ги.
Сега най-важното е да почистиш пералнята, в противен случай положението ще става още по-миризливо.
Слагаш една лъжица прах(не течен) на празна пералня и пускаш да пере на възможно най-високата температура.
След това, може и на другия ден, повтаряш процедурата, за да се измият всички нечистотии. Винаги след пране да стои полуотворена и с отворено чекмедже, та да влиза въздух вътре.
Пускай такъв почистващ цикъл веднъж в месеца.
Не използваш течни препарати и омекотители известно време.
Замърсяванията и миризмите са се получили от постоянното пране на ниска температура и вероятно течни препарати и омекотители.
Пералнята ти има и настройки с колко вода да пере. Най-добре е да настроиш на максимална степен. На страници 33-36 са тези настройки.
На страници 37-41 е описано как да се почиства пералнята.
https://www.xn--80adah2aybmok5f.bg/miele/w-989-i-wps/%D1%80%D1%8 … 5%D0%BB%D1%8F?p=3

# 211
  • Асеновград
Благодаря на отзовалите се и за полезните съвети. До сега не съм пускала празна пералня. Имам calgon под ръка, дали ще се се получи?

# 212
Благодаря на отзовалите се и за полезните съвети. До сега не съм пускала празна пералня. Имам calgon под ръка, дали ще се се получи?
Не.
Сложи прах за бяло, за да почисти. Калгонът е с друго предназначение.

# 213
  • Deutschland/HE
А тези препарати за почистване на пералня, които продават в ДМ, пускат на промоция в Лидл, вършат ли работа?

П.С. Примерен е препаратът, този ми излезе първи при търсенето.

# 214
А тези препарати за почистване на пералня, които продават в ДМ, пускат на промоция в Лидл, вършат ли работа?

П.С. Примерен е препаратът, този ми излезе първи при търсенето.
Не особено. Стават за текуща поддръжка,, но ако пералнята не е  вмирисана.

# 215
  • Deutschland/HE
Благодаря!

# 216
За мръсни перални или таблетка за почистване на съдомиялна или тези:
2 дози е и се използва веднъж годишно (тежка артилерия е):
https://hg-bulgaria.com/bg/product/magazin/55-1/5587115770192971

5 дози за обезмирисяване:
https://hg-bulgaria.com/bg/product/magazin/55-1/187115772581151

# 217
  • София
petiaivanov, това първото може ли да се ползва за профилактика, без да има проблем с пералнята. Каза, че било тежката артилерия.

# 218
petiaivanov, това първото може ли да се ползва за профилактика, без да има проблем с пералнята. Каза, че било тежката артилерия.
Може, аз го ползвам, но само веднъж в годината - не се притеснявай за пералнята, то ще я почисти добре. Силен препарат е и не е нужна честата му употреба. Прахообразно е и в кутията има 2 дози.
За текуща поддръжка аз използвам другия препарат 3-4 пъти годишно, а отделно всеки месец я пускам празна, с малко прах на 90 градуса.
Абе не се втелясвам, нито броя дни и т.н., но гледам да я поддържам регулярно.

Ще ти кажа каъв ред съм си хванала за почистването на пералнята: имам и кана Брита и горе-долу на 4-5 седмици ѝ сменям филтъра. Та като правя тази операция, пускам и пералнята да се чисти и така не забравям  Simple Smile  Логически връзки-какво да сеправи ! Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 219
На всеки два пъти светване на индикаторите за сол и гланц на миялната - пускам пералнята с прах или препарат да се чисти .

# 220
WinkSweat SmileАбе смарт предперални устройства сме! За какво ли ни слагат тия сензори и индикатори на уредите, само пара да трошим....  Sweat Smile

# 221
  • Плевен/Германия
Здравейте на всички!
Имам един въпрос и се надявам да можете да ми помогнете.
 Искам да изпера пухена завивка в пералнята. Пералнята е Миле weg675wps. Но за съжаление няма специална програма пух. Каква програма ползвате вие?
(Завивката е 200см/200см, 100%пух)
Благодаря предварително.

# 222
  • Велики Преслав
Памук 1000 оборота 40 градуса с по-малко прах, че си пени.

# 223
Здравейте на всички!
Имам един въпрос и се надявам да можете да ми помогнете.
 Искам да изпера пухена завивка в пералнята. Пералнята е Миле weg675wps. Но за съжаление няма специална програма пух. Каква програма ползвате вие?
(Завивката е 200см/200см, 100%пух)
Благодаря предварително.
pflegeleicht 60C

# 224
  • Плевен/Германия
Памук 1000 оборота 40 градуса с по-малко прах, че си пени.
Много благодаря! Аз имам уж специален прах за пране на пух, ще ползвам него.

Blueberry, а оборотите на центрофугата  да ги намаля ли или да ги оставя 1200, максималните за тази програма?

Последна редакция: сб, 26 мар 2022, 20:29 от dessi75

Общи условия

Активация на акаунт