Всякакви въпроси относно пералнята - тема 13

• 60 448
  • 753
  •   1
Отговори
# 315
  • Козлодуй
https://www.technomarket.bg/peralni/samsung-ww90t554dax-s7-09184411 аз харесвам тази пералня и ми се иска да сменя моята щом казвате че е стара с това изчакване на отключването сега не може да се отключи съвсем и се налага всеки път да я отключваме с въженце Simple Smile Та моля за мнение дали е хубава? Simple Smile
Най-вече дали пере хубаво Simple Smile Пералнята ми в момента е само на 6 години и отказа Simple Smile

# 316
  • оттам, откъдето започва България
За целия ми съзнателен живот, в който съм ползвала 5 автоматични перални, никога не съм ги изоставяла аз, а съм чакала всяка от тях да даде максимума от себе си.
По-напред бях писала, че настоящата ми пералня - AEG, е подарък от децата ми. Предната, световно неизвестна - Hoover, с транспортен дефект, ни служи вярно 9 години и я и продадохме на други хора, тъй като работеше. Да, тресеше и се местеше при центрофуга, но пък беше желязна. Сега AEG-то, ако не ти хареса кг, не иска да центрофугира. Много са капризни тези перални с повече електроника. Worried

# 317
5 години съм била с пералня , с проблемно центрофугиране , веднъж пък като тръгне , тресе като луда .
Със сегашната , вече 2 години се родих - тиха , не тегли хиляда пъти и не се тресе.

# 318
Моето АЕГ (комби) стои като бетонен постамент. И никога не е отказвало да центрофугитра.

# 319
Потвърждавам за комбито. Освен нея, никога никоя пералня, за 30 години опит, не ми е отказвала центрофуга.

# 320
  • Бургас
Майка ми е с АЕГ, не знам коя серия, но ако е малко претоварена не центрофугира. Трябва да извади извади част от прането и тогава тръгва.

# 321
Monik_g, не те съветвам да взимаш АЕГ, имала съм точно сегашната им серия с тази визия и ужасно намачкват, съсипват и захабяват дрехите само за няколко пранета. Назад в темата съм писала, както и други потребители, имаше и снимки.
Мога да ти кажа, че Самсунг си перат отлично, имам опит с няколко перални на Самсунг, като имам една вкъщи и това, което пишат потребители, без да имат пряк опит с марката, че не перат добре не е вярно! Със стабилността  и центрофугата няма проблем, не е мръднала и трепнала, като цяло много добре балансирани перални са Самсунг. Друг плюс на Самсунг е, че сравнявайки ги с АЕГ на центрофуга са доста по-тихи. Аег на високите обороти са много шумни.
В момента също съм пред избор на пералня за друго жилище и най-вероятно ще взема тази Samsung WW90T554DAW/S7 , на тази цена за пералня от този клас е супер предложение. Друго към което съм се насочила е Бош.

Аз отчитам това като +, че платките са заляти със смола, тъй като не прониква влага и не се скапват елементите, а ако се повреди платката, няма значение дали е залята или не, ремонта все ще е скъп и почти винаги се налага замяна с нова, ако е извънгаранционна, понеже е нерентабилно да се купува нова платка.

Бих казала, че не Сасмунг, а сегашните Аег (които се произвеждат от Електролукс, понеже АЕГ са фалирали) са боклуци, дори под класа на Беко. Беко поне не скапва и захабява толкова дрехите.

Относно AddWash-а, да отключва веднага, като към края на прането, когато вече и да добавиш нещо няма да се изпере хубаво, не се отваря, което е много добре измислено. Това му е хубавото. При някои други перални с опция пауза и добавяне, след паузиране отварят веднага, при други се чака да се отключи вратата.

pvacheva, този Самсунг е същия, като този, който съм харесала, разликата е че е черен. Много добър модел. В момента в емаг е на по-ниска цена - https://www.emag.bg/peralnja-samsung-9-kg-1400-ob-min-klas-a-add … -s7/pd/D9RCK2MBM/. Аз имам още време да се почудя, но както казах, най-вероятно ще взема същата, но бяла. Ако не ти е спешно можеш да изчакаш намаленията за Великден, може да я пуснат на още по-добра цена.

Последна редакция: чт, 14 апр 2022, 11:38 от deni44ka

# 322
Моята не отказва да центрофугира - нито старата, нито новата. Новата може на по-ниски обороти от зададените да ги центрофугира, ако не успее да си ги намести и може 5 минути да ги намества, но не се отказва.

# 323
  • Козлодуй
На мен не ми е спешно изобщо защото на моята пералня само отключването не работи и сме много далеч от всякакви сервизи та не зная дали ще дойдат и защото искам по-голяма пералня затова съм се насочила към Самсунга - искам да е инокс защото в кухнята и хладилника и печката и микровълновата са ми инокс та затова я харесвам и на визия - искам максимално модерна визия но още го мисля за сега Simple Smile

# 324
Това с ключалката е дребен и лесно отстраним на място проблем. Каква е пералнята? Ако е в гаранция направете рекламация, ако не е, не вярвам да ви откажат от който и да е сервиз. Ако сте по-далеч най-много да искат някакви пари за транспорт, за да дойдат на адрес, трябва да питате конкретния сервиз какви са им условията. Иначе самата ключалка е от порядъка на 20-30лв. и за труд г/д още толкова ще искат.

# 325
Самата ключалка вече я коментирахме отдавна и на потребителката ѝ бяха дадени линкове от къде може да си купи/поръча.

# 326
  • Pazardjik
На мен не ми е спешно изобщо защото на моята пералня само отключването не работи и сме много далеч от всякакви сервизи та не зная дали ще дойдат и защото искам по-голяма пералня затова съм се насочила към Самсунга - искам да е инокс защото в кухнята и хладилника и печката и микровълновата са ми инокс та затова я харесвам и на визия - искам максимално модерна визия но още го мисля за сега Simple Smile
Аз си взех такъв или подобен Самсунг 9кг/иноксов.Супер доволна съм от качеството на изпиране,опции и др.И аз по тези причини я взех трябваше да е голяма и да не е бяла.Не съжалявам с покупката си доплатих за още 3 год.застраховка,та общо 5год.

# 327

Аз отчитам това като +, че платките са заляти със смола, тъй като не прониква влага и не се скапват елементите, а ако се повреди платката, няма значение дали е залята или не, ремонта все ще е скъп и почти винаги се налага замяна с нова, ако е извънгаранционна, понеже е нерентабилно да се купува нова платка.

Бих казала, че не Сасмунг, а сегашните Аег (които се произвеждат от Електролукс, понеже АЕГ са фалирали) са боклуци, дори под класа на Беко. Беко поне не скапва и захабява толкова дрехите.

Ами на Миеле платките не са заляти със смола и пак  не им прониква влага,  и елементите им не се скапват.Така е и с АЕГ, така е и със Сименс/Бош............
Заливането със смола влошава топлинните режими на работа на елементите.
Ремонта на платка далеч не винаги предполага нова.Напротив - азбучна истина е че в 50% от случаите на повреда при всякакъв вид електроника се поврежда импулсното захранване, дори при компютрите е така.
А ремонт на импулсно не би трябвало да надхвърля 150лв.Чиповете и набора на елементите за смяна в импулсно не струват повече от 10-15лв.

# 328
badr, знам, че платките подлежат на ремонт. Друг е въпросът, че е много трудно да намериш кадърен техник да я поправи качествено. А и си е разправия и губене на време. За мен не е рентабилно да дам 150-200лв. за ремонт на платка или за нова такава, предпочитам да си купя нов уред в такава ситуация.

# 329
  • Велики Преслав
Ами понякога ремонта е 30 лв.
Случвало се е да е и 10

Общи условия

Активация на акаунт