Всякакви въпроси относно пералнята - тема 13

• 58 709
  • 753
  •   1
Отговори
# 330
  • Козлодуй
Да благодаря за линковете още се колебая как да постъпя защото за една ключалка ако решат да ми поискат 100 лева за път я те ще го направят - предпочитам да обновя уреда докато имам възможност Simple Smile

# 331
Да благодаря за линковете още се колебая как да постъпя защото за една ключалка ако решат да ми поискат 100 лева за път я те ще го направят - предпочитам да обновя уреда докато имам възможност Simple Smile
Мисля, че правилно разсъждаваш, особено ако искаш и можеш да си обновиш уреда с по-хубав. Вярно, че ключалката е евтина, но ако ще ти излиза през носа да организираш смяната ѝ и ще си докарваш само главоболия, то защо пък да не се зарадваш на новичък уред!?

# 332
Да видим дали съм разбрала след изчитане на темата:
-Марките са Samsung, Bosch, AEG с едно на ум. ТАКА ЛИ Е?
- Изобщо не разбрах какво да гледам като технически характеристики
МОЛЯ да не ми се дразните - трябва да сменя ВСИЧКИ електроуреди и вече не знам какво съм гледала и какво да гледам.
Пералнята ми е най-най-най-важния уред, обаче я избирам по марка, гаранция и външен вид.
Кажете ми с прости думи какво да гледам. Моля!

Последна редакция: чт, 14 апр 2022, 20:45 от cool_witch

# 333
Кажи си бюджета за конкретния уред, за да може да ти предложат най-добрия възможен модел за тези пари.

# 334
Ами... Да кажем, че Miele и здравия ми разум не са на една честота. Не знам... 1000? Неоправдани са ми 2000. Моята никому неизвестна Siltal ми служи вярно 22 години. Искам да е здрава. Не искам изгъзици, които даже няма да прочета за какво са.
А бе полудявам с тия електроуреди

# 335
Само ще ти кажа, че днешните перални не са като едно време. Някога на приятел за сватбата баща му им подари пералня. Отивам в тях и той ми я показва, а аз: каква е тая куча марка Siltal? След месец два си купихме хладилник, те са у нас и той: а, ми той хладилникът ти същата куча марка като нашата пералня! 😆 Посмяхме се. Хладилникът беше купен през 1995 г. Тази година вече го разкарахме, защото отдавна ни трябва по-голям, а и този не беше малък. Работещ го подарихме. Та марката се оказа желязна, но сега не е същото.
Тук ще ти помогнат с добри съвети според бюджета и нуждите ти.

# 336
Благодаря, Азалия!
С попреминала панико-истерия, да покажа какво гледам:
Бош - серия 4. Серии 6+ са за 9-10 кг пране, което смятам за излишно. Не разпознавам различни характеристики
Самсунг с капацитет 7-8 кг
Това, разбира се, не обхваща всички възможности, но са достатъчно много
Обаче! Коя от всички? Гледам си. В магазините хвалят всички - те са им за продаване.  
Ще оценя всеки съвет.

# 337
Да видим дали съм разбрала след изчитане на темата:
-Марките са Siemens, Bosch, AEG с едно на ум. ТАКА ЛИ Е?
- Изобщо не разбрах какво да гледам като технически характеристики
МОЛЯ да не ми се дразните - трябва да сменя ВСИЧКИ електроуреди и вече не знам какво съм гледала и какво да гледам.
Пералнята ми е най-най-най-важния уред, обаче я избирам по марка, гаранция и външен вид.
Кажете ми с прости думи какво да гледам. Моля!

Съветвам те да изключиш АЕГ от списъка. Съсипват дрехите, мудни са и много се "чудят", от там и програмите са по-дълги, и са много шумни при високите обороти на центрофуга.
За бюджета ти от 1000лв. можеш да вземеш чудесен уред.

Ето две много добри предложения:

https://www.emag.bg/peralnja-samsung-9-kg-1400-ob-min-klas-a-add … -s7/pd/DFRCK2MBM/

https://www.emag.bg/peralnja-bosch-9-kg-1400-ob-min-klas-s-ecosi … 0by/pd/D3J772MBM/

Редактирам се:
cool_witch, писали сме едновременно. Защо те притеснява по-големия капацитет? В по-голям барабан можеш да переш и много и малко, също и да переш обемисти неща като завивки. Освен това много често пералните за 7, 8 и 9кг. са с еднакъв литраж и обем барабани. С кг. производителите обозначават какво натоварване може да понесе конструктивно уреда и двигателя му, а не вместимостта/обема на барабана.

Последна редакция: чт, 14 апр 2022, 21:08 от deni44ka

# 338
  • Велики Преслав
Cool_witch.
Аз те съветвам да огледаш АЕГ с капацитет 8 кг и нагоре и минимум 1400 оборота. Машините им са страхотни. Външната ламарина е дебела, казана седи на 3 амортисьора, имат аквастоп, хубаво управление, много тихи са, имат евтини части лесен "интерфейс" и са много стабилни. За толкова години дори и на 1600 оборота не е мръдвала от мястото си.
Никога производител не е описвал какво тегло "понася двигателя"

Последна редакция: чт, 14 апр 2022, 21:02 от Васил Василев

# 339
Единствения модел на Бош ,който харесвам е Bosch WAU28R60. Всички други според мен са дървени и грозни боклуци .
 АЕГ харесвам много повече.

# 340
  • Велики Преслав
Blueberru, извинявай, добронамерено ти казвам. На мене и този Бош ми е грозен. Има едни немски модели по-хубави.

# 341
Аз на тоя BOSCH съм му сърдита от миналото лято откакто не можах да го подкарам! 😆 Оказа се по-умен от мен 😁

# 342
Blueberru, извинявай, добронамерено ти казвам. На мене и този Бош ми е грозен. Има едни немски модели по-хубави.

Даа, и цената им е "по-хубава" на тях. В случая съм предложила добри модели, включващи се в бюджета.
За мен визията на този Бош си е много добра.

# 343
Благодаря, Азалия!
С попреминала панико-истерия, да покажа какво гледам:
Бош - серия 4. Серии 6+ са за 9-10 кг пране, което смятам за излишно. Не разпознавам различни характеристики
Самсунг с капацитет 7-8 кг
Това, разбира се, не обхваща всички възможности, но са достатъчно много
Обаче! Коя от всички? Гледам си. В магазините хвалят всички - те са им за продаване.  
Ще оценя всеки съвет.
Силтал изобщо не беше куче марка и правеха здрави перални, както и много други марки, които в момента правят уреди с предимно ниско качество. Ако наистина сте използвала 22 години само една пералня, то ще останете изненадана от новите. Много изненадана-перат по много различен начин, нагаждат се според прането, имат неотваряеми казани в 95%  от случаите, което ще рече, че ако се счупи лагер, то по-добре нова пералня. Скъпи са. Добрите са скъпи. Според мен всичко под около 900 лв е пари за тоя дето духа. Просто няма като едновремешните перални - сега всичко е нежно Simple Smile   Предвид казаното  до тук и това , че искате здрава пералня (доколкото е разтегливо това понятие) то заложете на по-читави модели дори и това да надвиши бюджета.
АЕГ имат страхотни модели от 7 серия и нагоре. Оставете фобията на онази потребителка настрана.
Моите предложения:
https://www.tehnomix.bg/peralnya-aeg-l7-fbe68s
https://www.tehnomix.bg/peralnya-bosch-wau28t61by
https://www.tehnomix.bg/peralnya-bosch-wau28t62by

https://zora.bg/product/l7fec41s-1
https://zora.bg/product/l7fne48s

# 344
Силтал изобщо не беше куче марка и правеха здрави перални,....
Това го знам сега. През 1995 г. никой не беше чувал за тази марка. Купих хладилника, защото беше голям, удобен и хубав на вид. Цената също ме устройваше. Впоследствие се оказа и качествен, но като го купувах, не знаех. Ама да не обяснявам повече за марка, която отдавна не е в обръщение и няма такива перални, и други уреди въобще.

Общи условия

Активация на акаунт