Всякакви въпроси относно пералнята - тема 13

• 58 708
  • 753
  •   1
Отговори
# 345
Здравейте. В търсене на пералня (и сушилня) за нов апартамент съм. Може би искам с капацитет 9кг, но ако 8кг са достатъчни за стандартно пране + спално бельо, може да се вземе по-висок клас с по-малък капацитет. Ще ги слагам една върху друга в "мокро" помещение, където няма сифон. Първоначално си бях определил бюджет по 1500лв на уред. Според това, което четох тук, Миле са най-добрият избор, но ако изключим базовите модели, примерно WWG660 9kg струва 2400лв и още толкова ще е сушилнята. Това почти двойно надвишава предварителния бюджет и реших, че няма да е Миле и тавана ще е до 2000лв на уред. Предполагам опциите ми са между AEG и Bosch.

Не съм много запознат с различните екстри и програми. Може би ще е хубаво да има аквастоп. Какви модели бихте препоръчали между 1500 и 2000лв? Като 2000лв бих дал само ако наистина си заслужава.

# 346
Силтал изобщо не беше куче марка и правеха здрави перални,....
Това го знам сега. През 1995 г. никой не беше чувал за тази марка. Купих хладилника, защото беше голям, удобен и хубав на вид. Цената също ме устройваше. Впоследствие се оказа и качествен, но като го купувах, не знаех. Ама да не обяснявам повече за марка, която отдавна не е в обръщение и няма такива перални, и други уреди въобще.
Не беше чувала, защото в България преди 90-та година имаше предимно Перли Simple Smile .После започнаха да внасят уреди от "лошия" запад-втора употреба. Повечето на 400-500 оборота. 600 оборота си бяха лукс. Имаше много Силтал и Индезит. Бяха си върховно изживяване за онези години, а и здрави бяха-всичко им се разглобяваше. Повечето с метални казани. Уърлпул също, Конелиано, Горенье, Аристон, Шарп..ехееее Беше си цяло чудо да се сдобиеш с втора ръка уред. И после лека-полека навлязоха и новите уреди,  между които и нови Силтал. И така...

Здравейте. В търсене на пералня (и сушилня) за нов апартамент съм. Може би искам с капацитет 9кг, но ако 8кг са достатъчни за стандартно пране + спално бельо, може да се вземе по-висок клас с по-малък капацитет. Ще ги слагам една върху друга в "мокро" помещение, където няма сифон. Първоначално си бях определил бюджет по 1500лв на уред. Според това, което четох тук, Миле са най-добрият избор, но ако изключим базовите модели, примерно WWG660 9kg струва 2400лв и още толкова ще е сушилнята. Това почти двойно надвишава предварителния бюджет и реших, че няма да е Миле и тавана ще е до 2000лв на уред. Предполагам опциите ми са между AEG и Bosch.

Не съм много запознат с различните екстри и програми. Може би ще е хубаво да има аквастоп. Какви модели бихте препоръчали между 1500 и 2000лв? Като 2000лв бих дал само ако наистина си заслужава.

Предлагам да заложите на по-евтина пералня -АЕГ, БОШ за 8-9 кг и сушилня на Миле.
При пералните не гледайте толкова килограмите, а литража на барабана, защото има перални с малък литраж.
Или пък и двете да са Миле:
https://www.tehnomix.bg/peralnya-miele-wwd120-wcs-8kg
https://www.tehnomix.bg/sushilnya-miele-twc560wp-ecospeedand8kg
https://www.tehnomix.bg/sushilnya-miele-t1-twf640-wp

Сушилните винаги са били по-капризен уред от пералните и затова не правете компромис със сушилнята.

Последна редакция: чт, 14 апр 2022, 22:56 от petiaivanov

# 347
Ю-хууу, днес е бил динамичен ден в темата 🤓

И за да не съм съвсем оф-топик: jackz, petiaivanov добре те е посъветвала за Милетата, ползвам почти същия модел пералня и по-различна, но на същата марка, сушилня. Разгледай ги, помисли ги и ако ги вземеш, ти гарантирам, че ще останеш доволна.

АЕГ са си много хубава марка. Нареждам ги веднага след Миле в моята класация.

# 348
jackz, моят съвет е да се насочиш към Бош или по-базовите модели на Миле. Според мен компромис с пералнята не трябва да правиш, сушилнята по-скоро може да е по-бюджетна от двата уреда.

Последна редакция: чт, 14 апр 2022, 22:57 от deni44ka

# 349
Cool_witch.
Аз те съветвам да огледаш АЕГ с капацитет 8 кг и нагоре и минимум 1400 оборота. Машините им са страхотни. Външната ламарина е дебела, казана седи на 3 амортисьора, имат аквастоп, хубаво управление, много тихи са, имат евтини части лесен "интерфейс" и са много стабилни. За толкова години дори и на 1600 оборота не е мръдвала от мястото си.
Никога производител не е описвал какво тегло "понася двигателя"
Съветът не е към мен, но след спора за качествата на АЕГ, искам нещо да попитам.
Днес погледнах набързо една АЕГ с транспортен дефект - 8 кг. , 1400 оборота и това, което ме озадачи
беше дълбочината от 50 см. Измерих я, точно толкова, а всички други предлагани за 8 кг са с дълбочина
най-малко 60 см.
Почти съм навита да я купя, но дълбочината ме притеснява. Серия не съм гледала, беше късно и нямаше време.
Моля по-компетентни от мен да ме посъветват.

# 350
Съветът не е към мен, но след спора за качествата на АЕГ, искам нещо да попитам.
Днес погледнах набързо една АЕГ с транспортен дефект - 8 кг. , 1400 оборота и това, което ме озадачи
беше дълбочината от 50 см. Измерих я, точно толкова, а всички други предлагани за 8 кг са с дълбочина
най-малко 60 см.
Почти съм навита да я купя, но дълбочината ме притеснява. Серия не съм гледала, беше късно и нямаше време.
Да не е слим ? Помниш ли точния модел ?

Последна редакция: пт, 15 апр 2022, 00:36 от Не се сърди, човече

# 351
Cool_witch.
Аз те съветвам да огледаш АЕГ с капацитет 8 кг и нагоре и минимум 1400 оборота. Машините им са страхотни. Външната ламарина е дебела, казана седи на 3 амортисьора, имат аквастоп, хубаво управление, много тихи са, имат евтини части лесен "интерфейс" и са много стабилни. За толкова години дори и на 1600 оборота не е мръдвала от мястото си.
Никога производител не е описвал какво тегло "понася двигателя"
най-малко 60 см.
Това най-вероятно е АЕГ от 6 серия, които аз не Ви препоръчвам. В тази серия има и слим модели. АЕГ гледайте  7 серия и нагоре. Ако ми кажете модела, който сте гледала, мога кажа повече.

# 352
Благодаря  petiaivanov ,
Бихте ли ми посочили как да разпозная серията?
Аз имам слим с дълб. 38 см, а тази е 50, но все пак ме притеснява.

# 353
Благодаря  petiaivanov ,
Бихте ли ми посочили как да разпозная серията?
Аз имам слим с дълб. 38 см, а тази е 50, но все пак ме притеснява.
При пералните моделите започват с буква и число след нея :L6-6 seriq, L7 7seriq, L8, L9...
Гледате числото след буквата L (тук съм сортирала само АЕГ да видите):
https://www.tehnomix.bg/edra-byala-tehnika/peralni/peralni-s-pre … no-zarezhdane/aeg

Правилно се притеснявате. 6 серия не са много стабилни и вибрират доста тесните модели.

# 354

При пералните моделите започват с буква и число след нея :L6-6 seriq, L7 7seriq, L8, L9...
Гледате числото след буквата L (тук съм сортирала само АЕГ да видите):
https://www.tehnomix.bg/edra-byala-tehnika/peralni/peralni-s-pre … no-zarezhdane/aeg

Правилно се притеснявате. 6 серия не са много стабилни и вибрират доста тесните модели.
Още веднъж благодаря! Hug
По същия начин се ориентирах, но не бях сигурна.

# 355
  • На брега на реката
Не е точно по темата, но пак е свързано с перални и касае притежателите на Миле:
Скрит текст:
В сайта на Миле, има промоция на 3 бр. течен препарат за цветни дрехи + 1 кутия прах за бяло /излезе ми безплатна доставка/! Аз лично се възползвах, защото съм супер доволна и от двата препарата. Ще съм подсигурена за около половин година, че и повече. Пера 2-3 перални с бяло, на седмица и поне 4-5 цветни!

# 356
  • София
Не е съвсем по темата, но ползвате ли пералня и сушилня една върху друга от различни марки, изобщо възможно ли е?
Имам пералня Миле, искам да си взема и сушилня, но моя приятелка не е доволна от нейната сушилня Миле... не знам модел, но казва, че е доста шумна, а и сушенето според нея не е ок.

# 357
  • На брега на реката
При мен са една в/у друга и са Миле. Изключително доволна съм и от двете машини. Сушилнята въобще не е шумна.
Ето темата за сушилните:
https://www.bg-mamma.com/?topic=1398277.msg44619886#new

# 358
Не е точно по темата, но пак е свързано с перални и касае притежателите на Миле:
Скрит текст:
В сайта на Миле, има промоция на 3 бр. течен препарат за цветни дрехи + 1 кутия прах за бяло /излезе ми безплатна доставка/! Аз лично се възползвах, защото съм супер доволна и от двата препарата. Ще съм подсигурена за около половин година, че и повече. Пера 2-3 перални с бяло, на седмица и поне 4-5 цветни!
Скрит текст:
Много благодаря за инфото!
А какъв им е срокът на годност, защото съвсем скоро отворих нови кутии за по 100 пранета прах за цветно и бяло и не ми се ще да се заривам с препарат, с които трябва да се надпреварвам.

# 359
Това ли е? Няма цена и не виждам как може да се поръча. Беше удобно да дадете линк все пак...
https://m.miele.bg/domestic/miele-detergents-2165.htm?mat=115181 … ;name=Set_UC_+_UW

Общи условия

Активация на акаунт