Всякакви въпроси относно пералнята - тема 13

• 58 693
  • 753
  •   2
Отговори
# 360
  • На брега на реката
Ето го линка:
https://shop.miele.bg/konsumativi/11347710.html

Джорджа, не мога сега да видя но ако ме подсетиш в неделя , ще погледна!

# 361
emy_emy, напълно възможно е да сложиш различна марка сушилня върху пералня, но:
1. измери размерите на капака на пералнята (само частта която е равна, без заоблянията по краищата).
2. ако можеш се осведоми за размерите между крачетата на сушилнята (можеш сама да си го измериш в някой магазин).
3. Другият вариант е мериш капака на пералнята и след това гледаш от техническите спецификации размерите на сушилнята. Там се дават габаритите, а крачетата ще са малко по-навътре (значи по-малко разстояние)
4. ако имаш съмнения, че ще пасне така, то трябва да се ориентираш към свързващ кит, обаче ...продават едни универсални, които никак не са универсални ! Та трябва да се внимава.

И след всичко, което изписах, знам, че не ти помагам особено, но в края на краищата трябва да се гледа пералнята да не е с някаква намалена дълбочина. За ширина са горе-долу еднакви повечето.

На първата снимка са различни марките, а на втората е вариант за поставяне, като този вариант може при нужда  да се сведе просто до един П-образен шкаф над пералнята. Сега, снимките са само за идеята, защото гледам не са оставили отстояния за сушилнята и е направо затиската в шкафа, а пък пералнята е добре да стъпи на пода (шкафът да няма дъно):
Скрит текст:

Допускаш ли варианта, че твоята приятелка нещо не борави добре със сушилнята и не ѝ е разучила настройките?

Последна редакция: пт, 15 апр 2022, 09:03 от petiaivanov

# 362
  • София
petiaivanov, много благодаря, точно за този кит се чудих...дали е задължителен. Имам чувството, че при центрофуга ще се клати сушилнята.
Пералнята е налична и е с нормални размери. Вторият вариант напълно ме устройва, но не е ли по-добре пералнята да е директно върху пода?

# 363
emy_emy, аз редактирах малко горе точно по този въпрос. Точно . По-стабилна ще е дирекно на пода, а и ако някой ден нещо потече, шкафът няма да се съсипе, пералнята ще е по-лесна за вадене. Само трябва да се предвидят по 3-4 пръста отстояния за сушилнята, ако ще са в шкаф-колона. Ако ще има врата и сушилнята ше работи със затворена врата на шкафа, то трябва да му сложите вентилационна решетка, та да смуче въздух машината. Ако ще държиш врата на шкафа отворена по време на работа, то решетката може да се спести.

# 364
  • София
petiaivanov, много благодаря, точно за този кит се чудих...дали е задължителен. Имам чувството, че при центрофуга ще се клати сушилнята.
Пералнята е налична и е с нормални размери. Вторият вариант напълно ме устройва, но не е ли по-добре пералнята да е директно върху пода?

Преди да ги поставя в шкаф, моите Милета бяха едно върху друго. Просто сложихме сушилнята да стъпи върху пералнята -  без кит, без нищо. Дори и по този начин си работят идеално и нищо не се клати. Пералните и сушилните на Миле са изключително тежки и много стабилни. Искат само твърд под.

Сега съм ги сложила в шкаф, подобно на втората снимка, но пералнята ми е директно на пода. Този вариант е добър, стига подът да е твърд. Имам познати, които берат ядове с пералнята, защото подът им е ламинат с подложка от фибран. В такива случаи е по-добре пералнята да стъпи на дъното на шкафа, както е на снимката.

Китът изобщо не е задължителен, но може да е много удобен, ако е с изтеглящ се плот.

Последна редакция: пт, 15 апр 2022, 10:17 от VilhelminaP

# 365

Не е задължителен кита, щом пералнята е със стандартни размери. Ако уредите са нивелирани добре, няма да се клатят, не се притеснявай. Пералнята е добре да бъде поставена директно върху пода, да.

# 366
Аз още не съм си избрала пералня.
Искам да попитам нещо за MIELE WCA030 WCS Active - къде е истината?
В описанието й в Техномикс пише: Материал на казана GlaronK
В описанието на Miele Center Max (магазините в моловете) пише: Противотежести от чугун      Казан от неръждаема стомана
В miele.bg - GlaronK
В мола е намалена на 1400, хвалиха ми я консултантите много, но това е нормално - тя им е за продаване.

В общи линии в главата ми неубедително започнаха да се прокрадват мисли за Miele WWD120 WCS 8kg  . В мола ми казаха, че могат да ми направят отстъпка, но колко - не знаят (аз пък се чудя като не знаят как ще я направят тази отстъпка). Много са ми 1900 лв Sad И 1400 са ми много, но бих ги обмислила.
То моето стана "хем ми се иска, хем не ми стиска"

Това пък съвсем ме озадачава - WSA033 WCS Active - 1200 лв

Последна редакция: нд, 17 апр 2022, 10:27 от cool_witch

# 367
Бих се доверила на инфото от официалния сайт на Miele. В моловете са Miele Center Max, които се оказа, че не са баш официалните Miele, така че по-добре се обърни към официалните.

# 368
Аз още не съм си избрала пералня.
Искам да попитам нещо за MIELE WCA030 WCS Active - къде е истината?
В описанието й в Техномикс пише: Материал на казана GlaronK
В описанието на Miele Center Max (магазините в моловете) пише: Противотежести от чугун      Казан от неръждаема стомана
В miele.bg - GlaronK
В мола е намалена на 1400, хвалиха ми я консултантите много, но това е нормално - тя им е за продаване.

В общи линии в главата ми неубедително започнаха да се прокрадват мисли за Miele WWD120 WCS 8kg  . В мола ми казаха, че могат да ми направят отстъпка, но колко - не знаят (аз пък се чудя като не знаят как ще я направят тази отстъпка). Много са ми 1900 лв Sad И 1400 са ми много, но бих ги обмислила.
То моето стана "хем ми се иска, хем не ми стиска"

Това пък съвсем ме озадачава - WSA033 WCS Active - 1200 лв
cool_witch,  от ПМ на miele с капацитет 1-7 кг има и с казан Edelstahl. Проверете добре информацията от продавача,но показаната от вас е Active
И преди са предлагани на БГ пазар. Ето една с казан Edelstahl на немски пазар.
https://www.mediamarkt.de/de/product/_miele-wca-030-wcs-active-2655846.html

Последна редакция: нд, 17 апр 2022, 11:10 от niljaniljo

# 369
Вчера, по друг повод, бях в магазин на Техномаркет и я видях тази https://www.technomarket.bg/peralni/miele-wca-030-wcs-09188004
Спрях се, за да я разгледам от любопитство. Ох, ми хич не ми хареса. Липсва усещането за масивност и качество, дава вид на “еднодневка”. Няма нищо общо с 8 кг представители на марката.

Miele WWD120 WCS 8kg  . В мола ми казаха, че могат да ми направят отстъпка, но колко - не знаят.
Препоръчвам ти тази. Пообиколи, опитай да си издействаш отстъпка.

# 370
Вчера, по друг повод, бях в магазин на Техномаркет и я видях тази https://www.technomarket.bg/peralni/miele-wca-030-wcs-09188004
Спрях се, за да я разгледам от любопитство. Ох, ми хич не ми хареса. Липсва усещането за масивност и качество, дава вид на “еднодневка”. Няма нищо общо с 8 кг представители на марката.

Miele WWD120 WCS 8kg  . В мола ми казаха, че могат да ми направят отстъпка, но колко - не знаят.
Препоръчвам ти тази. Пообиколи, опитай да си издействаш отстъпка.

Да тези новите нямат нищо общо с предишните базови модели, които си бяха  с металните казани, много евтинеят и вратата и панела за управлеието също.

# 371
Пак ходих, в друг мол Grinning
Видях разликите - 8 кг ще е, ако е Miele.
Да не очаквам отстъпка повече от 3-5%, утре ще водя преговори. Но нямам много надежди.
Нищо де, поне AEG и Bosch имат отстъпки в момента и изборът е голям Simple Smile

# 372
  • София
Здравейте, в петък нашата пералня се скапа и сега се налага да купуваме нова.
Понеже се случва да пера двойни юргани и одеала предпочитам да взема такава с по-голям капацитет за пране, но не знам кое би било подходящо 8, 9 или 10 кг?
Бюджета ми е около 1500-2000 лв. Искам естествено нещо качествено и да пере добре. Някъде четох, че новите модели перяли почти без вода, което не ми допада като опция, защото то без вода става ли нещо..
Бихте ли ми препоръчали модел, марка? И според вас по Великден дали пак ще има добри намаления?

# 373
Разликите при WCA030 WCS Active Classic и WWD120 WCS 8kg са в килограмите и енерг. клас. Програми и дисплей/в жълт цвят/ са еднакви. И двете са с казан - стомана.
При всяко положение са по-добър избор от AEG и BOSCH

Последна редакция: нд, 17 апр 2022, 19:04 от niljaniljo

# 374
Разликата в барабаните като обем на пералните Miele за 7кг и 8кг е никаква, само за 9кг са малко по-големи. Имал съм и 3те варианта.
Така че гледайте да е поне модел с металния казан.

Общи условия

Активация на акаунт