Всякакви въпроси относно пералнята - тема 13

• 58 759
  • 753
  •   1
Отговори
# 390
  • София
Здравейте, моля някой от по-запознатите потребители да вземе отношение по въпроса ми, защото покупката е спешна.

С оглед на наличното пространство под кухненския плот  (55 см) се колебая между трите варианта:

https://www.technomarket.bg/peralni/samsung-ww90t754dbx-s7-09183565

https://www.technopolis.bg/bg/Peralni/Peralnya-HAIER-HW90-B14959U-1-S/p/680128

https://www.technopolis.bg/bg/Peralni/Peralnya-BOSCH-WAN24291BY/p/683996

# 391
  • Велики Преслав
Аз съм за Хаиера, мога да дам по-обосновано мнение ако желаете.
Иначе, специално този Бош ми се вижда малко изостанал спрямо другите

# 392
  • София
Аз съм за Хаиера, мога да дам по-обосновано мнение ако желаете.
Иначе, специално този Бош ми се вижда малко изостанал спрямо другите

Благодаря за отговора Simple Smile  Да, ще ми е полезно по-обосновано мнение за Хайера, спрямо Самсунг, на който симпатизирам, може би заради по-известната марка и Ад уош функцията.
А и Бош в какво отношение е по-изостанал - заради липсата на повече програми ли?

# 393
  • Велики Преслав
Липса на Боша отвсякъде.
Хаиер се представят повече от добре.
Не съм прочел нито едно лошо мнение за тях.
Монтирал съм няколко. Много удобни за ползване, перат страхотно, много са тихи и стабилни. Имат доста богат набор от функции и са направени така, че програмата да се манипулира лесно.

# 394
  • София
Липса на Боша отвсякъде.
Хаиер се представят повече от добре.
Не съм прочел нито едно лошо мнение за тях.
Монтирал съм няколко. Много удобни за ползване, перат страхотно, много са тихи и стабилни. Имат доста богат набор от функции и са направени така, че програмата да се манипулира лесно.

Ок, благодаря отново. Ще отида на място, ще погледна Хаиер и Самсунг и ще избера. Явно този Бош отпада..

# 395
отново съм аз, но този път след разговор с мебелист... който ми казва, че няма как да стане свободна пералня да стане зад вратичка и под плот, а също така и нямало как да се ползва чекмеджето за препарат.
Харесах си AEG 7ма серия( по препоръки тук), но ако може да кажете за резерва друга пералня, която би се хванала в шкаф 62см(широк) и 60см(дълбок), и да няма притеснение за тръби отзад и чекмедже(което не ми е много голям проблем да не позлвам и да пера с капсули или да слагам прах при дрехите)

# 396
СменИ си "мебелиста".

# 397

Не е задължително. не знаем точно какво е казал и при какви условия важи това мнение. А е факт, че много перални (да не кажа повечето с голям капацитет) не могат да се монтират скрито в стандартен шкаф под плот.
Иначе ако отначало се проектират шкафовете всичко може, разбира се.

# 398

Не е задължително. не знаем точно какво е казал и при какви условия важи това мнение. А е факт, че много перални (да не кажа повечето с голям капацитет) не могат да се монтират скрито в стандартен шкаф под плот.
Знаем, знаем. Сега се прави цялото жилище.... Много предложения ѝ бяха дадени, както в тази така и в другите теми за домакинска техника.

Последна редакция: ср, 20 апр 2022, 18:23 от petiaivanov

# 399

Знаем, знаем. Сега се прави цялото жилище.

Да де, ама не сме били там Wink Имам опит с "развален телефон" - не знаем какво е поискано, какво е казано, как ни се преразказва...  И затова не смея да съдя мебелиста. Още повече има резон да не може, ако е поискан стандартен шкаф.

# 400
  • при него
Моите са в шкаф, във коридора, вярно няма плот върху пералнята. Плота ли е проблема? Питам само... може би Алесанас да обясни по-конкретно, какво е изтъкнато като проблем.
На нас по време на ремонта, също за много неща ни казваха "не може"... но търсихме варианти и се намериха решения.

# 401
Моите са в шкаф, във коридора, вярно няма плот върху пералнята. Плота ли е проблема? Питам само... може би Алесанас да обясни по-конкретно, какво е изтъкнато като проблем.
На нас по време на ремонта, също за много неща ни казваха "не може"... но търсихме варианти и се намериха решения.

Потенциален проблем е височината - плотовете се слагат на 80-90 см горната повърхнина. Комбито на АЕГ например не влиза.
Друг проблем е слагането на препарати - даже да влезе пералнята, при някои се иска много място за сипване на нещата в чекмеджето.
И май най-сериозният проблем е дълбочината - стандартният плот е само 60 см и леко надстърча над вратичката на шкафа.  Значи полезният обем на шкафа е -2 см заради надстърчането, още два см за вратичката и станаха 56. Отделно отзад трябва да може да минава маркучът.

Ето размерите на АЕГ 7 серия:

Размери ВxШxД в мм: 847x597x551
Максимална дълбочина (мм): 575

Последна редакция: чт, 21 апр 2022, 12:17 от Черна станция

# 402
Да не говорим, че вратичката на този шкаф може да е с различни панти.....
Маркучът на пералнята не надстърча от габаритните размери. Горният капак си има борд, който осигурява отстоянието от стената.
Размер 575 и подходящи панти, ще реши проблема.

# 403
  • при него
Добре, разбирам. Моята пералня е висока 89 см, плота в кухнята и той е на 89 см, този вариант при нас не е стоял, но евентуално бих могла, ако бях в ситуацията на Алесанас: да я натикам в кухнята и да повдигна още малко плота, да избера друг модел, друга марка.... В смисъл разсъждавам си просто, дали е само да кажем конструктивен проблем, който би могъл да се реши чрез други компромиси или не се препоръчва и по други причини? Дълбочината в кухнята е 60 см, изобщо по принцип ли няма по-дълбоки плотове? Или може би единствения избор на потребителката е от тези по-тесните перални? Имах преди такава Самсунг, служи ми вярно 7-8 години. Сега съм с АЕГ.

# 404
Да не говорим, че вратичката на този шкаф може да е с различни панти.....
Маркучът на пералнята не надстърча от габаритните размери. Горният капак си има борд, който осигурява отстоянието от стената.
Размер 575 и подходящи панти, ще реши проблема.

Да, ама не знаем къде са изводите за канал и кранчето за чиста вода. Ако не са в съседния шкаф - зле. И изобщо - не можем ей така да преценим. Иначе всичко може.

Общи условия

Активация на акаунт