На море в Турция - тема 73

• 75 005
  • 755
  •   1
Отговори
# 375
  • Пловдив
Издирвам коя агенция има чартър за Анталия за 1ви май. Проверих тези, за които се сетих, но не.

Здравейте,
ние ще летим на 01.05. за Анталия. Запазили сме чрез Турс клуб. Още не знам с коя компания ще летим и от колко часа.
Турс клуб нямат самолети.Програмите  самолетните са на Тез Тур и Онекс.Може да видите полетите там.В кой хотел сте толкова рано?

Последна редакция: чт, 14 апр 2022, 18:41 от slavei4e

# 376
  • Plovdiv
Здравейте! За първи път се каним да отидем на почивка в Турция това лято. Мислим за Бордрум, някой хубав олинклузив с хубава храна и плаж. Къде търсите оферти и как си правите резервации? Препоръчайте ми туроператор. През букинг надеждно ли е? Не ми се поемат излишни рискове, затова ще съм благодарна за насоки.

# 377
  • Beyond the Frontiers
Издирвам коя агенция има чартър за Анталия за 1ви май. Проверих тези, за които се сетих, но не.

Здравейте,
ние ще летим на 01.05. за Анталия. Запазили сме чрез Турс клуб. Още не знам с коя компания ще летим и от колко часа.
Турс клуб нямат самолети.Програмите  самолетните са на Тез Тур и Онекс.Може да видите полетите там.В кой хотел сте толкова рано?
Вече имат и техни със самолет. Обаче не знам, кои дати са техни, кои на някой друг...
На 1.05 Тез тур имат полет.

# 378
  • Русе
Здравейте! За първи път се каним да отидем на почивка в Турция това лято. Мислим за Бордрум, някой хубав олинклузив с хубава храна и плаж. Къде търсите оферти и как си правите резервации? Препоръчайте ми туроператор. През букинг надеждно ли е? Не ми се поемат излишни рискове, затова ще съм благодарна за насоки.
През Букинг е по-скъпо. Като за начало "хвани" няколко агенции, разгледай какво предлагат, сравни цените..
Най-спряганите са Турс клуб, Ориент, Версо травъл, Албена холидейз. Може и в Емералд да погледнеш, макар, че има оплаквания напоследък от тях.
В Трипадвайзър можеш да разгледаш реални снимки от туристи.

# 379
Определено не съм съгласна за Букинг. Много зависи какъв е хотелът и какво се предлага като опции. Добре е да се провери на няколко места.

# 380
След като си "загубих" около 2-3 дни да взема решение за нашата почивка - на база нашите 15-ина почивки в Турция, но до преди 2 г., гледайки цени, но по-важно четейки отзиви в различните сайтове - Трип, Букинг, Топ Хотелс, от 8-9  хотела успях да ги намаля до 3+3. Последните 3 са заради цените, имаме и други планове за пътувания през лятото /ако ни е писано/, така че, една разлика от 500+лв. не е малка. Но, това си е наш проблем, де. Освен това заради пандемията отзивите в посочените сайтове не са много, а тези от края на 21 и началото на 22-ра са за зимен сезон. Вярно е, че никой от нас няма "кристална топка", за да предскаже какво би било през летния сезон, но в 2 от хотелите не сме били, знам местоположението им, но нищо друго.

Ние сме възрастна двойка, искаме стандарт+ лукс, малко, но разнообразна храна, вносен алкохол, добро обслужване и не особено голяма територия /това -относително/. За момента съм се спряла на следните 3 хотела:

1. Ханаду резорт - Белек, не сме били в него, доста добри отзиви от 2021 от руснаците. Но, в нашите форуми не съм чела отзиви за него.
2. Гюрал Премиер - знам, че е много добър за деца, има добри отзиви, моят турагент ми го препоръчва, но не съм наясно с едни стаи, които ги водят swim up. В нашите сайтове ги описват като 2-етажни къщички със стаи и изход към басейна. При "руснаците" чета само за "Премиум апартаменти", които тук са доста скъпи, а и на мен не ми трябва апартамент. Освен това има и къщички тип "Бунгало", както и основна сграда - при такава голяма територия кое би било по-добре да избера, както и не мога да разбера разстоянието до плажа, защото ние сме любители на морето, басейните са между другото.
3. Титаник beach в Лара - били сме в него преди години, хареса ни. По принцип плюсовете са по-малката територия и близостта до основната "търговска" улица - тя е по-скоро за разходка след вечеря, за да ни се "услади" някой и друг коктейл преди сън /шегичка/.

За 1-те два, ако някой е почивал там и има впечатления, дори и преди пандемията, ще бъда благодарна за отговор.

Другите 3, за които се колебая са:
1. Суено Голф Белек - чела съм отзивите и на Роже, знам и за достъпа до Суено Лъкшъри, но тези 400 м. до плажа..... /сигурно се ползват голф колички или някакъв вид шатъл/, но просто ми се иска нещо по-лежерно, т.е. мързелива почивка - хотел - плаж /книжка/ - хотел. И да, след цял ден лежане на плажа - някаква разходка, но сред улици с живот, Южният парк, тук с кучето всеки ден, ми дава доста природа /пак шегичка/.
2. Белис делукс - за него почти нищо не знам, освен че не е много евтин.
3. И любимият ми "Папилон Зюгма"  - Белек, били сме преди 6-7 години, беше страхотен и може би, особено след реновация /ако не се лъжа/ си е все същия, но 5000 лв...... Струва ми се малко екстравагантен избор за такава цена -  какво толкова може да е променено, освен малко реновация и пандемията, разбира се. /В интерес на истината и "Барут Химера" - Сиде е на подобна цена, за него определено мога да кажа, че е малко надценен - поне сега, но е доста добър хотел, ако някой иска да го посети/.

Доста дълъг ми стана поста, но всеки който е минал през фазата "избиране на хотел", надявам се да ме извини. А ако получа някакви мнения и съвети - огромно благодаря! LOL

Горещо ви препоръчвам Selectum Luxury- Belek. Повече информация може да ви даде Роже. По негова препоръка ние тази година през юни, ще сме там живот и здраве. Препоръчвам ви и също Роялите в Лара. Миналата седмица бях в Роял Сегинус за пореден път. Още от сега е на ниво. И в двата хотела предлагат вносен алкохол и то на ниво. А Селектума предлагат даже и уиски на 18 години. Успех в търсенето!

# 381
С карта е най-добре, но дондурма или от някой пазар да купиш боклучка едва ли ще можеш да си вземеш с карта. Другото което знам, че прави нашего брата тарикат булгаристанеца е да си купи евро и да ги обърне там в лири. Правят го сякаш ще обменя милиони та гледа да му е далавера. Ще спести 3 лв и ще си оправи финансовото положение. За третото което също е далавера било с карта Револют, ама понеже нямам и не съм се интересувал.

Хахааааааа Simple Smile Simple Smile Велик си ти, Валерко! Имаш от мен едно гюбек ракъсъ:sweat_smile:

# 382
Някой наемал ли е бебешка количка, като е бил на почивка в хотел в Турция?
Някаква ориентировъчна цена?

# 383
  • Германия
Безплатно от хотела съм ползвала. Sueno Side и Sirene Belek. Не съм плащала нищо, но често няма свободни.

# 384
С карта е най-добре, но дондурма или от някой пазар да купиш боклучка едва ли ще можеш да си вземеш с карта. Другото което знам, че прави нашего брата тарикат булгаристанеца е да си купи евро и да ги обърне там в лири. Правят го сякаш ще обменя милиони та гледа да му е далавера. Ще спести 3 лв и ще си оправи финансовото положение. За третото което също е далавера било с карта Револют, ама понеже нямам и не съм се интересувал.

Хахааааааа Simple Smile Simple Smile Велик си ти, Валерко! Имаш от мен едно гюбек ракъсъ:sweat_smile:
Картата Revolut ти пести таксата за теглене кеш от банкомат, но до определена сума. Не ти пести, обаче ако самия банкомат има такса. Примерно в Гърция тегля без такси, обаче в Турция платих 7 лв. Ако теглиш кеш от българска карта, обаче ще са много повече.

# 385
  • Sofia, Bulgaria

Картата Revolut ти пести таксата за теглене кеш от банкомат, но до определена сума. Не ти пести, обаче ако самия банкомат има такса. Примерно в Гърция тегля без такси, обаче в Турция платих 7 лв. Ако теглиш кеш от българска карта, обаче ще са много повече.

Следващия път тегли от банкомат на ING bank все още нямат такса, теглих миналата седмица.

# 386
Здравейте,
тази година за пръв път ще почиваме в Кушадасъ, със собствен транспорт. Семейство сме с дете на 8 г. Спрях се на следните хотели заради плажа:

Батихан, Атлантик, Флора Гардън, Палм Уингс, Корумар, Палм Уингс Ефесус, Ричмонд, Аква Фентъзи.

Интересува ме кой от тях е с хубава анимация за възрастни и деца и хубав аквапарк.

Обобщено търся плаж, анимация и аквапарк 3 в 1 Simple Smile

Ще съм много благодарна за Вашето мнение.

# 387
Здравейте! Ще почиваме средата на май.  Досега бях в темата за Египет,  обаче доста ме притесни , че тогава вече ще е непоносима жега. Виждам, че вече има пътуващи към Турските хотели. За Турция не е ли още студено май месец за плажове и бански?

# 388
  • София
Здравейте,
тази година за пръв път ще почиваме в Кушадасъ, със собствен транспорт. Семейство сме с дете на 8 г. Спрях се на следните хотели заради плажа:

Батихан, Атлантик, Флора Гардън, Палм Уингс, Корумар, Палм Уингс Ефесус, Ричмонд, Аква Фентъзи.

Интересува ме кой от тях е с хубава анимация за възрастни и деца и хубав аквапарк.

Обобщено търся плаж, анимация и аквапарк 3 в 1 Simple Smile

Ще съм много благодарна за Вашето мнение.
Батихан, но няма аквапарк, 3 пикливи пързалки
Атлантик, там ги има трите неща, обаче стаите са малки. Аквапарк уникален.
Флора Гардън Ефесус, анимация миналата година нямаше, плаж и няколко пързалки има.
За Корумар няма да намериш места.
Палм Уингс, миналата година анимация със затихващи функции, плаж супер има 2-3 пързалки
Палм Уингс Ефесус, плаж относително добър, няколко пързалки, анимация не знам.
Ричмонд е на същия плаж, не знам за него почти нищо, малко време съм бил в него, има и той пързалки, анимация не знам.
Аква фентъзи е всъщност другия хотел с откровен аквапарка освен Атлантик, анимация не знам.
На добър плаж са Батихан, Атлантик, Палм Уингс, Флора Гарден...на една идейка по-прахообразен са Корумар, Ричмонд, Палм Уингс Ефесус и Аквата

И накрая моя съвет е да отидеш на.....Шкорпиловци, опс грешка. Аз бих се колебал между Батихан, там впрочем е най-добрия анимейшън тим, след това Атлантик, заради детето и аквапарка.

# 389
Valerko, много благодаря, изключително полезна информация!

Общи условия

Активация на акаунт