На море в Турция - тема 73

• 76 077
  • 755
  •   1
Отговори
# 540
В крайна сметка запазихме за Gуral Premier Belek през trivago.se който ме пренасочи към stayforlong.com. Някой дали скоро е правил резервация през него?! На места чета, че същият не гарантира резервациите направени, чрез тях от български граждани. На други пък че няма проблеми/май зависи от самия хотел не от сайта/. Ясно е че ще направя запитване до самия хотел дали резервацията е ОК, но ми се ще ако някой има скорошен опит да сподели.

# 541
ivonast, плажът на Батихан е голям и хубав. Ние обаче сме ходили там  отдавна - 2018, бяхме с 3 малки деца и почти не сме стигали до плажа. По-големите искаха само на басейн и водни пързалки по цял ден, а бебето се наяде веднъж с пясък и приключихме с плажа Simple Smile Обаче си изкарахме супер там и имаме чудесни спомени.

# 542
  • Пловдив
В крайна сметка запазихме за Gуral Premier Belek през trivago.se който ме пренасочи към stayforlong.com. Някой дали скоро е правил резервация през него?! На места чета, че същият не гарантира резервациите направени, чрез тях от български граждани. На други пък че няма проблеми/май зависи от самия хотел не от сайта/. Ясно е че ще направя запитване до самия хотел дали резервацията е ОК, но ми се ще ако някой има скорошен опит да сподели.
Задължително направи писмено запитване.Да няма после изненади на място да те карат да доплащаш  или да нямаш резервация.Малко са хората които запазват от чужди сайтове.Повечето предпочитат бг.агенции защото не дай си боже нещо стане поне да има кой да ти помогне.Отделно агенциите си включват в цената и застраховка.Иначе е хубаво да си направиш щом ще пътуваш самостоятелно.

# 543
Моето предложение за маршрут до Анталия е:
Капитан Андреево, пътя за Истанбул, Сапанджа, Ескишехир и т.н
Пътят е прекрасен,  заобикаля се Истанбул,  няма скъпи мостове.

# 544
  • София
Моят опит е с Травълрепублик.ие и към момента не е добър. Когато направих резервацията им писах, нямаше проблем че сме БГ граждани и преди 2 седмици като им писах да потвърдят отново преди голямото плащане, директно ми анулираха резервацията. Цената много се вдигна оттогава, но според мен е по-скоро недоглеждане на тези от съпорта на ТР първия път.
Та изпуснах ранните резервации за съжаление, сега същото нещо през Тез тур е "само" с 800 лв по-скъпо от ТР резервацията.

# 545
  • Пловдив
Всички знаем ,че в чужди сайтове е по евтино,но  като не е за българи ни остава да си гледаме нашите български агенции.

# 546
[water_nymph] Чудя ти се на акъла с бебе да тръгнеш на толкова дълъг и непознат път за почивка?Хващай самолет и за 1 час и половина си в Анталия.Бебето не плаща билет и ще ви излезе много изгодно.Хайде ако са големи децата разбирам да търсиш варианти с кола за да спестите някой лев.Но в случая само ще се изнервите и уморите.Аз пътувам от няколко години с автобус и знам какво е по пътищата на Турция.Много тирове и невъзпитани шофьори.
С кола определено не е по-евтино предвид цените на горивата, но имаш свободата да ходиш където си поискаш, да спираш когато и където ти е кеф и за колкото време искаш . Не се съобразяваш с още 50 човека . Определно в България невъзпитаните шофьори са с пъти повече . В Турция са доста по-толерантни, особено като видят , че си с чужда регистрация.

# 547

Последната ми резервация е през trivago.se при който винаги има пренасочване с няколко опции. Естествено вие сте избрали опцията, към stayforlong.com. Както и аз така направих по време на резервацията ми.
Само, че аз живея в Швеция и за контакт винаги освен е-мейл посочвам и телефонен номер, който и е шведски.
Когато направих резервацията бях само с българско гражданство. Беше преди няколко месеца.
Но мисля, че за гражданите на ЕС, няма проблеми. Но все пак, аз винаги след това веднага на следващия ден се обаждам но хотела.... и естествено те ми потвърдиха, че има такава резервация на мое име. Потвърждава се по начин, който те ви искат един код. И вие също трябва да имате такъв код, ако сте резервирали.
По добре е да се обадите на хотела. Няма нужда да им пишете. По лесно и е по бързо с телефона.  Сигурен, съм че е успешна резервацията!

Славейче
Всички знаем ,че в чужди сайтове е по евтино,но  като не е за българи ни остава да си гледаме нашите български агенции.
- Мисля, че не е така. Защото пак казвам, че когато аз направих мойта резервация бях само с българско гражданство. А това е било така, години наред. Е, от март вече и сме шведски граждани, но това не е от значение. В повечето случаи мойто търсене на хотели е чрез trivago.se.
Пробвал съм и с варианта trivago.bg или trivago.com.tr винаги с шведския вариант е по изгоден.

Последна редакция: нд, 08 май 2022, 02:59 от Deniz Myumyun 695518

# 548
Много ми харесва регионът, където е сниман Ергенът. Някой ходил ли е там в хотел, не частна вила. Пише около Фетхие, турската Ривиера?

# 549
  • София

С кола определено не е по-евтино предвид цените на горивата, но имаш свободата да ходиш където си поискаш, да спираш когато и където ти е кеф и за колкото време искаш . Не се съобразяваш с още 50 човека . Определно в България невъзпитаните шофьори са с пъти повече . В Турция са доста по-толерантни, особено като видят , че си с чужда регистрация.

С кола определено е доста по-евтино, не знам на вас какви самолетни билети са ви предлагали, но нашите са си немалка сума. Говорим за чартър от София. И горивна такса даже начислиха по 30 евро на човек.
Иначе горивото в Турция с повишаването си е на цени, каквито беше при нас преди да го увеличат.
На мен много ми се пътува с кола ама много време изисква 👍🏻

# 550
  • Пловдив
И.И. Кога пътувате със самолет и до къде?30евро не е ли доста за горивна такса на човек.Скоро бях до Истанбул с автобус и за там ни искаха да доплащаме за гориво.

# 551
Тъй като ММ не харесва големи хотели, олинклузив и много хора, а много ми се иска море в Турция, може ли да препоръчате градче/село с малки хотели и/или 🏠 за гости. Да не е много далеч от Бг. Благодаря

# 552
Имам въпрос към пътуващите организирано с автобус: Как решавате въпроса с мобилния интернет?
Четох по-напред мнения на хора, които споделят, че може да се купи карта (?) от летището. Продават ли се по бензиностанциите? И в този ред на мисли, има ли смисъл да носим кеш за тези спирки или може да се разчита на дебитна карта?

# 553
Не зависимо за къде пътувам, винаги нося пари кеш от съответната валута. При възможност плащам с карта. Кеша, пазя за непредвидени случаи. Това важи особено като сме колата на път.

# 554
  • на Мелмак
Тъй като ММ не харесва големи хотели, олинклузив и много хора, а много ми се иска море в Турция, може ли да препоръчате градче/село с малки хотели и/или 🏠 за гости. Да не е много далеч от Бг. Благодаря

Силиври

Общи условия

Активация на акаунт