На море в Турция - тема 73

• 75 168
  • 755
  •   1
Отговори
# 90
Здравейте,
Пранираме в началото на април да посетим Одрин и Чорлу и да отседнем за една или две нощувки в Текирдаг. Моля да споделите вашите впечатления за Текирдаг. Има ли какво да се посети, ресторанти, хотели и т.н. Ще може ли да се хапне пресна морска храна и къде? Предварително благодаря на отзовалите се.

# 91
Здравейте!
Ние в крайна сметка се спряхме на Turban termal i spa, за 2 възрастни и две деца на 10 г. и на 6г. от 07.07.2022, за 7 нощувки със самолет!
Сега обаче ме гложде дали направих правилния избор, тъй като отмени резервацията за Turan prince world за същия период. Цената им се припокриване с малка разлика.
Но така копнея да посетя Мармарис! Особено като изчетох толкова неща за това вълшебно място. Досега сме били в Дидим и в Кушадасъ.
Обикновено и в Турция и в Гърция посещавам хотели с голяма и зелена територия, близо до населено място, където да се разходи и да напазаруваш! Но пък децат вече са по големи и търсят добра анимация и аква парк!

# 92
  • Пловдив
Да смениш Анталия с Мармарис за мен си е грешка.Била съм и на двете места и мога да направя сравнение.Точно заради децата. Мармарис е повече за двойки .Хотелите са с малки територии.Плажа не е хубав.Прекалено е шумно навсякъде.Хотелите нямат хубави аквапаркове.Но на вас може да ви хареса след като сте почивали до сега в Кушадасъ и Дидим.

Последна редакция: сб, 26 фев 2022, 16:18 от slavei4e

# 93
Някой почивал ли е скоро в Long Beach Club Nature Дидим?

# 94
Ухууу, цените на Селектум Сиде, както бяха сносни, изведнъж удариха в небето 😳
+1700лв отгоре от цената, която платихме 🤷🏻♀

Сигурно вече е фул до дупка  😂🙈

# 95
  • Beyond the Frontiers
Струва ми се, че ще има промяна в цените. Но надолу. Украйна и Русия доста ще се свият, ако не и паднат въобще като пазари поне за първите месеци на лятото...

# 96
Струва ми се, че ще има промяна в цените. Но надолу. Украйна и Русия доста ще се свият, ако не и паднат въобще като пазари поне за първите месеци на лятото...
Същото мисля и аз. Но ще видим.

# 97
Споделете хотели,препоръки и впечатления за Олудениз!

# 98
  • София
Worried
да, особено за хотелите от високия премиум клас. Само че според мен  за съжаление- нагоре Worried.
Повечето от най-хубавите стаи в този тип хотели са вече стоп сейл за някои периоди. Поне за хотелите, които аз следя и наблюдавам цените редовно. Включително и стаите, които съм резервирал в двата хотела, за времето в което ще бъдем.
Да се похваля, че Cullinan golf & resort Belek  го резервирах именно през Galactic Voyager.
Всъщност като се замисля почти всички резервации с български агенции и то не само за Турция( с изключение на две три преди да я познавам), които досега съм правил  са били през нея.
И връщайки се пак на цените във връзка с украинско руската криза искам да отбележа, че следя редовно руските форуми за туризъм и поне засега почти никой от руските туристи / за украинските не зная, но едва ли сега на украинския народ му е до почивки/ не отменя резервации /няма връщане на пари/, в най-добрия случай ги прехвърля за по-късна дата ако има възможност и ако бюджета им го позволява.
Но пък се забелязва една нова тенденция в изказаните мнения от 24 февруари насам. Че руснаците започват да търсят и да прехвърлят резервации от хотели с малко присъствие на руски туристи към хотел с  изключително руско присъствие. Тоест това прегрупиране е, за да се избегне досега с украински и други чужди туристи, които биха се отнасяли негативно към тях, ако са малцинство в хотела....
Но тъй като до лятото все още има време, а повечето от добрите хотели продадоха голяма част от леглата си на ранни записвания поне аз не очаквам засега спад надолу в цените.

# 99
Аз пък очаквам сериозен отлив на руски туристи. Парите им се обезценяват със страшна сила. А лудия не дава нишан да спре скоро войната. Жалко, жалко и много тъжно за мирните граждани и от двете страни на конфликта...

# 100
Здравейте! Моля, за съвет и идеи. Ще пътуваме през месец септември до Анталия. Спрели сме се на вариант с кола до Истанбул и след това полет до Анталия. Ще си вземем хотел до летището. Колко би могло да струва паркинга на летище за 8 дни? Има ли шатъли, които ще може да ползваме? Ще ни трябва ли декларация на границата при напускане на Турция, че не сме излизали от Турция с колата? Всякаква информация ще ми бъде полезна. Благодаря!

# 101
  • София
gerido123, ето калкулатора за изчисляване на таксите при паркиране на автомобил на летище Сабиха Гьокчен. Предполагам, че ще летите от него с Пегасус, защото полетите до Анталия с Пегасус са на по-ниска цена.
https://www.sabihagokcen.aero/passengers-and-visitors/transport- … rk-fee-calculator
Можете да резервирате най-близкия хотел до летището.
Хотелът  има безплатен шатъл на всеки половин час от и до самото летище.
Тъй като ние летим от Анталия до Истанбул винаги с последния полет, за да използваме максимално дълго последния ден от почивката и пристигаме в Истанбул след полунощ обикновено ползваме този хотел.
Мястото на шатъла е под 17 колона вдясно от изхода на пристигащи.
Резервацията я правя директно през сайта на хотела. И тази година като правих резервация за лятото ми даде най-ниска цена.
https://www.isgairporthotel.com/en/

# 102
  • Варна
Здравейте! Моля, за съвет и идеи. Ще пътуваме през месец септември до Анталия. Спрели сме се на вариант с кола до Истанбул и след това полет до Анталия. Ще си вземем хотел до летището. Колко би могло да струва паркинга на летище за 8 дни? Има ли шатъли, които ще може да ползваме? Ще ни трябва ли декларация на границата при напускане на Турция, че не сме излизали от Турция с колата? Всякаква информация ще ми бъде полезна. Благодаря!

Eми в линка за хотел, който даде Роже, 1 ден паркинг е 40 лири, което означава, че за 8 дни паркингът ще ви струва 320 лири .

# 103
  • София
Министърът на здравеопазването на Турция Фахретин Коджа обяви новите 5 решения, взети по време на заседание на научния съвет към министерството. Двете най-важни от тях, касаещи и туристите са: Първо- премахват се маските на открито и на закрито ако помещението е достатъчно проветрено и има разстояние между хората. И второто важно решение: премахва се HES кода.

# 104
Здравейте!
Ние сме семейство с две деца на 3 и 8 години. Търсим си хотел в Анталия за края на юни, пътуване със самолет - до 5000 лв.
Бихме искали да има аква парк за децата, може и луна парк, плаж-пясък /хубав плаж/, добра храна.
Благодаря!
AZURA DELUXE RESORT & AQUA SORGUN 5* - Може ли мнение за този хотел?
Благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт