На море в Турция - тема 73

• 75 121
  • 755
  •   1
Отговори
# 165
Аз пък дочувам от местните агенции в Анталия, че тази година ще има бум на руски туристи, защото те ще имат право да пътуват само до Турция 😁 и до някоя екзотична страна например.

# 166
Група, имам нужда от помощ.
Може ли да препоръчате хотел от 13-14.05 за семейство с две момчета на 13 и 14 навършени години . Бюджетът е до около 2400лв . като в сумата трябва да е включен и   транспорт с автобус. За района на Анталия предполагам , че трябва да са хотелите, предвид  че е май месец . И да уточня, че ще е първа почивка в Турция за семейството.
Не сме ходили, но е един от хотелите които имат аквапарк и са по-висока възраст за децата - Eftalia ocean.

# 167
Много благодаря още веднъж на всички , които ми изпратиха лични съобщения с предложения. Препратила съм ги на колежката и каза , че вече съвсем се е объркала от толкова много предложения Simple Smile Успокоих я , че каквото и да изберат , ще останат доволни, предвид че не са почивали извън България. А тя обеща, че , ако сега им хареса, на есен ще отидат на още една почивка, но този път със собствен транспорт.

# 168
Здравейте,
Нямам опит с Турция и имам нужда от помощ!Иска ни се да отидем на почивка там със самолет в началото на юни с бебе на 11 месеца. Звънях на Emerald и Tours Club. Получих оферти за Белек и Лара спрямо изискванията ни (кратък трансфер от летището, 5* хотел, плажът да е на първа линия, бюджет 3000лв.).
Хотелите които ни допаднаха са: Pine beach, Belek и Belconti Resort, Belek.
Какво мислите за хотелите и като цяло, удачно ли е с толкова малко бебе? Имаме още няколко оферти за Лара( Grand Park Lara и Trendy Lara).
Също така, ако може да препоръчате агенция или други хотели!
Благодарим!

# 169
  • Пловдив
Твърдо за Пине -Белек.Много хубава голяма и озеленена територия.Сега му правят ремонт и ще е още по-хубаво.Белконти е стар хотел с лоши отзиви.Гранд парк-Лара е все едно сте на почивка в кв.Тракия в Пловдив или Младост в София.Втора линия .За Тренди Лара знам ,че е отдалечен доста от плажа и има река с много комари.

Последна редакция: чт, 17 мар 2022, 18:43 от slavei4e

# 170
Твърдо за Пине -Белек.Много хубава голяма и озеленена територия.Сега му правят ремонт и ще е още по-хубаво.Белконти е стар хотел с лоши отзиви.Гранд парк-Лара е все едно сте на почивка в кв.Тракия в Пловдив или Младост в София.Втора линия .За Тренди Лара знам ,че е отдалечен доста от плажа и има река с много комари.

Много Ви благодаря!

# 171
  • София
Има ли директна жп връзка Капъкуле-Селчук или ще трябва прекачване някъде си? И откъде минава влака, през Истамбул ли? Мапса го дава през Текирдаг, ама едва ли товарят вагоните на ферибот. Вики74 питай ме дали ще пътувам.

# 172
Някой да има нова информация за Selectum family Side? Дали ще отвори, както е предвидено на 01.04?

# 173
Има ли директна жп връзка Капъкуле-Селчук или ще трябва прекачване някъде си? И откъде минава влака, през Истамбул ли? Мапса го дава през Текирдаг, ама едва ли товарят вагоните на ферибот. Вики74 питай ме дали ще пътувам.
В Турция мрежата на жп транспорта не е толкова добре развита. Така че поне няколко прекачвания трябват.
Тук са описани маршрути на по-бързите влакове, после на по-бавните и накрая на регионалните.

Карта на жп транспорта.
Така че като гледам, от България се стига до Истанбул, после влак до Ескишехър, после до Измир и после до Селчук. Като даже единия път като пътувахме Измир-Селчук, имаше две прекачвания – на онази отсечка са влакчета тип мармарай в Истанбул.
С една дума е сложна схема, но който е качил кила в ол инклузива, за връщане може да се подложи на този режим с тичане с куфари.
До Капъкуле май не вървяха влакове по едно време заради ремонт в Турция, а влакът София-Истанбул не се движи от две години заради ковид.

# 174
  • София
Розова маслинка, много благодаря, тутакси се отказах, то е страшна схема, сигурно 2 дни ще пътувам.

# 175
Ако на някой му трябва обществен транспорт до Измир, има редовна автобусна линия от Кърджали/Хасково.
Не е всеки ден, но има. Тръгва в 19 часа, сутрин в 9:30 сте там.
За дати и часове може да се гледа тук.

# 176
Здравейте на всички, които почиват в Турция!

Разгледах отзивите от първа страница на темата, обаче за Мармарис информацията  е по-оскъдна.
Ака някой намери време и желание, ще съм благодарна да сподели, и препоръча хубав хотел /най-вече хубав плаж и зелена територия/ ще съм благодарна.
Предпочитам пътуването да е със самолет и ще ми е от полза информация и за това,
дали летището е близо. И всичко друго, което решите да споделите.
Благодаря предварително.
Хубав ден на всички!

# 177
  • Beyond the Frontiers
Здравейте на всички, които почиват в Турция!

Разгледах отзивите от първа страница на темата, обаче за Мармарис информацията  е по-оскъдна.
Ака някой намери време и желание, ще съм благодарна да сподели, и препоръча хубав хотел /най-вече хубав плаж и зелена територия/ ще съм благодарна.
Предпочитам пътуването да е със самолет и ще ми е от полза информация и за това,
дали летището е близо. И всичко друго, което решите да споделите.
Благодаря предварително.
Хубав ден на всички!
За Егейска Турция се каца в Бодрум, Милас летище в 90% от случаите. Рядко има варианти до Измир или Далман.
Така че ще имате трансфер с автобус поне 2 часа.

# 178
Цитат
За Егейска Турция се каца в Бодрум, Милас летище в 90% от случаите. Рядко има варианти до Измир или Далман.
Така че ще имате трансфер с автобус поне 2 часа.

Благодаря ! Flowers Bouquet

Два часа не е никак малко.

# 179
Даламан – Мармарис също не е малко път – час и половина с автобус, с трансфер с кола малко по-малко, но защото шофьорът прави почивка по средата.
В Мармарис няма хубава плажна ивица, скоро го коментирахме.

Общи условия

Активация на акаунт