На море в Турция - тема 73

• 75 113
  • 755
  •   1
Отговори
# 180
Ако на някой му трябва обществен транспорт до Измир, има редовна автобусна линия от Кърджали/Хасково.
Не е всеки ден, но има. Тръгва в 19 часа, сутрин в 9:30 сте там.
За дати и часове може да се гледа тук.
Да, има го този рейс, на Арда тур е, пътува се много удобно, но имайте предвид че стига към 4.30-5.00 сутринта в Измир, поне при нас така се случи.

# 181
Ако на някой му трябва обществен транспорт до Измир, има редовна автобусна линия от Кърджали/Хасково.
Не е всеки ден, но има. Тръгва в 19 часа, сутрин в 9:30 сте там.
За дати и часове може да се гледа тук.
Да, има го този рейс, на Арда тур е, пътува се много удобно, но имайте предвид че стига към 4.30-5.00 сутринта в Измир, поне при нас така се случи.
Аз не съм пътувала с него, но ми е вариант за някога. Когато и да се пристигне на тази голяма автогара обаче, все ще има нещо отворено за храна и напитки, а и автобуси за Кушадасъ (или там за района, все пак темата е за море) има постоянно от същата автогара. Ако е за Чешме и онази посока, повечето автобуси тръгват от една малка автогара на по-отдалечено място.

# 182
За Мармарис мога да препоръчам Grand Yazici Club Turban. Територията е уникална, красива плажна ивица само за гости на хотела, вкусна храна и добра анимация. Това преди Ковид. Сега не знам как ще е. Иначе ние ходихме с полет от Истанбул до Даламан. После с автобус и не е зле. Пътят не е чак толкова. За час някъде стигнахме. Пак бих го направила.
Тази година ще правим същото нещо, но от летище Даламан до Фетие. И ще бъдем с бебе.

# 183
Здравейте на всички, които почиват в Турция!

Разгледах отзивите от първа страница на темата, обаче за Мармарис информацията  е по-оскъдна.
Ака някой намери време и желание, ще съм благодарна да сподели, и препоръча хубав хотел /най-вече хубав плаж и зелена територия/ ще съм благодарна.
Предпочитам пътуването да е със самолет и ще ми е от полза информация и за това,
дали летището е близо. И всичко друго, което решите да споделите.
Благодаря предварително.
Хубав ден на всички!
Около два часа и половина е трансфера до Мармарис. Била съм в Клуб Турбан  и в Орка лотус. Единият е класически ориенталски хотел с много зеленина, аз лично не останах доволна от обслужването. Орка е доста по-модерен и обслужването беше на ново. Лично мнение.

# 184
  • София
Тази тема е само за свободно организирана почивка, нали ? А къде да намеря темата за Тур агенции, които организират почивки в Турция за 2022 г ? Благодаря

# 185
  • Пловдив
Тук е темата най- вече за почивки с агенции.Но споделят и хора които си организират почивките сами.Така ,че питайте спокойно за всичко.

# 186
Цитат
Около два часа и половина е трансфера до Мармарис. Била съм в Клуб Турбан  и в Орка лотус. Единият е класически ориенталски хотел с много зеленина, аз лично не останах доволна от обслужването. Орка е доста по-модерен и обслужването беше на ново. Лично мнение.

Много благодаря за споделеното мнение!
Ще разгледам и Орка лотус.

# 187
Аз се спрях на utopia world за почивка само с мъжа. Благодаря на всички,които ми помогнаха за избора и специално на галактическия пътешественик за помощта с организацията.
Сега бих помолила за препоръка какво да видим в района. Мисля да наемем кола и малко да попътуваме Simple Smile

# 188
  • Sofia
Здравейте, след двугодишна принудителна пауза, пак се радмечтах за Турция. Simple Smile Търсим приятен, зелен и спокоен хотел, с хубав плаж за средата на месец май. Пътуване със самолет, само възрастни сме, като ми се иска хотелът да е по-близо до летището. За Кемер ми се струва, че е рано и може да е студено, остават Лара, Белек и евентуално Сиде. Приемам всякви предложения и благодаря предварително! Simple Smile

# 189
И аз моля за предложения. Ще посетим Турция за море за първи път. Става въпрос за края на април или самото начало на май месец, затова се целим в курортите възможно най-надолу за да е по-топло. Млада двойка сме. Не ни трябва аква парк. Държим хотелът да е на първа линия, плажът да е хубав. Със самолет на човек да се вмъкнем в 1000лв. Искаме да усетим тези страхотни турски 5* all inclusive-и, за които говорят всички. Много ще се радвам на предложения : ))

# 190
  • Пловдив
Търсете хотели които работят целогодишно.Такива има в Лара и Белек.В началото на май едва ли ще усетите всичко?Разгара на сезона започва края на май.За това и цените започват да се покачват със всяка седмица до средата на септември.

# 191
  • София
Дори и за този период бюджета е малък, ако се търсят наистина добри 5 звезди със самолет. Поне по това, което съм прегледала досега. Поне 1300.

# 192
  • Варна
blackstreet, в края на Април и началото на Май, колкото и надолу да отидете в Турция все ще е студена водата. Отделно, тази пролет се забави доста, водата навсякъде е студена, ще трябва време за стопляне. По-добре отложете малко почивката, поне за 24 Май.

Ние също започнахме с планирането на тазгодишното ни море и като цяло все още сме на никъде. Голямата дилема е дали да сме на изток около Силифке и Мерсин, или на запад около Фетие и Мармарис.Бихме разделили на 2 почивката, но просто разстоянието е голямо за прехвърляне от единия район до другия по средата на почивката ни, пътя отива над 10 часа, т.е .губим цял ден от почивката си. Затова и се чудим кое да изберем. В района на Фетие сме били поне 5-6 пъти, а около Мерсин никога. Ще се радвам ако някой е бил на море в района около Мерсин и сподели повече информация, предполагам това може да ни помогне с избора. Струва ли си мястото и има ли какво да се гледа?

# 193
  • Велико Търново
Здравейте. Търся мнения за Хайдарпаша? Има писано,но много малко.

# 194
  • София
В темата по-напред прочетох, че препоръчвате Емералд. Избрах си почивка от тази агенция, но мимоходом погледнах и мненията за нея. От последните 3 месеца са ужасно недоволни.
Моля, коя агенция да ползвам? Предлаганите почивки са едни и същи от няколко агенции. Коя да избера?

Общи условия

Активация на акаунт