На море в Турция - тема 73

• 75 015
  • 755
  •   1
Отговори
# 315
Към ходилите началото на октомври в Анталия, Алания.
Може ли да се разчита на хубаво време или в този период е вече на късмет?

Повече от 5 години ходихме в началото на октомври и в края на май месец. За октомври мога да кажа, че морето е достатъчно топло, времето също, но не очаквай големи жеги. Басейните са студени и най-големият минус според мен е, че концепцията и анимацията на хотела се усещат леко урязани. Разбира се, не мога да кажа дали за всички хотели, но в повечето в които съм била се е усещало, че е края на сезона. Вече имаме ученичка и пътуваме средата на септември и в средата на юни. По-скъпо е, но предпочитам да не изпускаме много училище.

# 316
  • Варна
Много благодаря!
Определено отпада октомври като вариант.

# 317
Тази година топлото при тях закъснява. В Анталия вчера е било 21°, за сравнение в Русе беше 25°.
Незнам от къде ви е инфото но на 01.04 пътувахме с колата до Чанаккале и на слизане от Ферибота в Лапсеки термометъра на колата в движение показваше 26 градуса в 12,30 на обед --в Чанаккале след 14,30 си беше адска жега. Дълъг ракав сложих едва към 19,00 вечерта. За 4 дни там времето си беше супер и определено над 20 градуса докато в Пловдив ги е утрепало от дъжд и бури.

Ако е удобно,каже колко е цената на ферибота?

# 318
  • София
Пак съм аз. Ние най-сетне уточнихме датите, на които ще пътуваме. Знаейки датата и бюджета сме се спрели на тези хотели, може ли помощ:
- Gural Premier Belek
- Alva Donna exclusive Belek (делукс сградата)
- Sirene Belek
- Bellis Deluxe

Много бих искала хубава територия, озеленена, с преобладаваща зеленина, а не бетон. Иска ми се хубав плаж и висок клас кухня. Не държа на анимация, не ползваме пързалки и да не се усеща като детски лагер, въпреки че имаме дете с нас.
Gural ми попадат отзиви за неразнообразна храна, за Алва Донна четох, че кухнята е много добра, но май само делукс сградата е ок и не разбрах колко е отдалечена.

Е хубава работа без анимация и без пързалки при положение, че има дете. Аз ли съм повреден нещо, щото първото и най-важно нещо дето търся е да им е гот на децата пък на мене майната ми. На децата ако им е добре на мене ми е два пъти по-добре.

# 319
Тази година топлото при тях закъснява. В Анталия вчера е било 21°, за сравнение в Русе беше 25°.
Незнам от къде ви е инфото но на 01.04 пътувахме с колата до Чанаккале и на слизане от Ферибота в Лапсеки термометъра на колата в движение показваше 26 градуса в 12,30 на обед --в Чанаккале след 14,30 си беше адска жега. Дълъг ракав сложих едва към 19,00 вечерта. За 4 дни там времето си беше супер и определено над 20 градуса докато в Пловдив ги е утрепало от дъжд и бури.

75 лири за автомобили беше 02.януари

# 320
  • Пловдив
Sirene Belek съм го проучила защото ще почивам там.Определено не е много за семейства с деца.Една стара скучна пързалка и вяла анимация за деца.Хотел за голфъри и по релаксираща почивка сред зеленина.

# 321
  • Русе

Е, той го каза, ама не знам защо в темата за Одрин. 95 лири е станала. За НГ беше 81 лири на Чардак.
Моста е 200 лири, а магистралата преди и след него 15 лири.

# 322
  • София
Valerko, моето дете е малко за аквапаркове и повечето занимания/игри са за деца 3+.
Стигат ни мини диско и площадка, а досега не съм видяла хотел без такива.

Славейче, мерси. А плажа и кухнята добри ли са на Sirene?

# 323
  • Германия
Бяхме в Sirene далечната 2016, годината на опита за преврат в Турция, руснаците ги нямаше, беше края на септември, началото на октомври. Толкова спокойно и хубаво беше. Винаги си спомням за така с добро. Кухнята беше много добра, макарони приготвяха пред теб, избирахме с какво и гледахме шоу но готвача. Синът ми( тогава на 5) ядеше само това.
Ресторанта на плажа също беше много добър, хигиената на ниво.
Всъщност това е единственият хотел, където в нормална стая ни посрещнаха с вино и плодове.
От всичко най-хубав беше плажа, ситен пясък.

Имаше като че ли пързалки, не помня, моите деца бяха много малки и басейните доста студени.

diva_, Long Beach e много огромен хотел, лунапарк, 6-7 басейна, 2 от които с морска вода, но, плажа не е много хубав, камъчета са, чакъл. Но нивото беше високо преди 4-5 години.

# 324
  • София
Бяхме в Sirene далечната 2016, годината на опита за преврат в Турция, руснаците ги нямаше, беше края на септември, началото на октомври. Толкова спокойно и хубаво беше. Винаги си спомням за така с добро.
foley , благодаря, че направи асоциация с 2016 година, защото до скоро си мислехме, че лятото на 2022год. ще бъде почти идентично с това от 2016 год., когато руснаците ги нямаше по Турското средиземноморие.
За съжаление това няма да се случи. Няколко руски компании вече изпълняват редовни чартърни полети до Анталия, а от края на април започват редовни чартърни полети от много градове в Русия до Анталия един от най-големите превозвачи в света Търкиш еърлайнс. И да не си помисли някой, че броя на тези полети ще бъде като на българските туроператори- 4-5 полета на седмица.
Не, броя на полетите за седмица ще бъде над 300.
С триста полета седмично само Търкиш ще превозва близо 50 000 руски туристи до Анталия всяка седмица, без да броим руските превозвачи.
Така че - сбогом на илюзиите Simple Smile очакват се около 4,5 млн. руски туристи да почиват в Турция!

# 325
  • София
Ех, всички тайно се надявахме да са малко или поне да закъснеят..

# 326
Имам въпрос към тези, които често пътуват вътрешни полети с Пегасус. Понеже вече има цени за зимния сезон, се чудех, ако купя сега билети, може ли в последствие да ги откажа? Как става канселирането и дали изобщо става? Най малкото цените на хотелите не са ясни още за края на годината. Сигурно ви се стурва нарудничево, толкова от рано да се запазват билети, но опита показва, че после стават даста по-скъпи, предвид непрекъсната инфлация, която е навсякъде

# 327

Цената е 95 лири на кола.
моста е 200 лири /може да се плати на място/
магистралата преди и след моста е 15 лири //не може да се плати на място взимат се от стикера парите HGS/

# 328
аз бързо да попитам има ли ограничение за автомобили над 20 години да влизат и пътуват по пътищата в Турция?

# 329
не или поне не са ни правили никога проблеми.
едната ни кола е 96г
другата е 2002
и с двете си минаваме спокойно без проблеми

Общи условия

Активация на акаунт