Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 48

• 21 027
  • 750
  •   1
Отговори
# 105
А, наистина бил жив, щом чак и за нас в темата се е сетил Grinning Приемам го за признак че му минава вече (надявам се) Grinning

Здравейте. Ето и моите резултати от теста с обременяване:

Скрит текст:
Глюкоза
0’ - 4.79
60’ - 4.99
120’ - 4.41

Инсулин:
0’ - 9.30
60’ - 51.69
120’ - 19.65

Казаха ми, че всичко е наред и че нямам инсулинова резистентност, нито предпоставка за диабет. Някой компетентен може ли да ми потвърди?
Не изглеждат крайно зле. Чак идеални не са, има накъде да си подобряват още малко, но повечето пишещи в темата си мечтаят за такива стойности.
Ако нямаш симптоми,  сигурно няма да е драма. Е, на никого не е навредило да махне разни не особено хранителни неща от менюто си (ако ги е имало там), то за това не се иска да се поболее човек.

И стига вече с това кашу пак в сто поста, че пак ми се прияжда... Последния път като тръгна дискусия за кашуто, не мирясах докато не си купих малко, с това се почерпих за рождения ми ден Joy А пък сега не ща ядки да ям, кашлям като магарица и без тях.

# 106
Нямам симптоми. Старая се да се храня добре (джънк ям много ама много рядко, не пия безалкохолни и никакви газирани напитки).

# 107
Ехо, тук съм, искам да благодаря на всички, които ми писаха да ме питат как съм (включително и на зверчето над мен Stuck Out Tongue )
Са да обяснявам в подробности какво що няма смисъл, още кашлям (а и тоя дъжд увеличи потребността от това), взех си сертификатче, те пък след месец го махат, ама честно казано изобщо не искам да има нужда от него следващите есен и зима, в главата ми още е разбъркано, за една седмица свалих 4-5 кила (защото ядене на каквото и да било беше близо до невъзможното), в следващите две седмици обаче ги качих отново гонейки ме брутаален глад. Та това е засега.

Ти си вземи сертификата, че на ония "умни" глави пак може да им хрумне нещо.
Ех, мен поне да ме беше хванало някакво разстройство да заслабнем, ама и това не стана.
Нещо хормоните са ти прецакани. Ще се стягаш.

# 108
  • Столичанин ама не в повече :D
Здравейте. Ето и моите резултати от теста с обременяване:

Глюкоза
0’ - 4.79
60’ - 4.99
120’ - 4.41

Инсулин:
0’ - 9.30
60’ - 51.69
120’ - 19.65

Казаха ми, че всичко е наред и че нямам инсулинова резистентност, нито предпоставка за диабет. Някой компетентен може ли да ми потвърди?
По принцип има два начина по които да се определи дали инсулина е ок, като стойности или като съотношения
като стойности инсулина на гладно трябва да е до 10, на първи час до 40, на втори до 25;
като съотношения на първи час да е до 4 пъти по-висок от този на гладно и на втори час да е до 2.5 пъти по-висок от този на гладно.
Ехо, тук съм, искам да благодаря на всички, които ми писаха да ме питат как съм (включително и на зверчето над мен Stuck Out Tongue )
Са да обяснявам в подробности какво що няма смисъл, още кашлям (а и тоя дъжд увеличи потребността от това), взех си сертификатче, те пък след месец го махат, ама честно казано изобщо не искам да има нужда от него следващите есен и зима, в главата ми още е разбъркано, за една седмица свалих 4-5 кила (защото ядене на каквото и да било беше близо до невъзможното), в следващите две седмици обаче ги качих отново гонейки ме брутаален глад. Та това е засега.

Ти си вземи сертификата, че на ония "умни" глави пак може да им хрумне нещо.
Ех, мен поне да ме беше хванало някакво разстройство да заслабнем, ама и това не стана.
Нещо хормоните са ти прецакани. Ще се стягаш.
Да не вземеш да отслабнеш като манекенка, че тогава мъжете ще търчат след теб като в рекламите Sunglasses

# 109
Последно аз правих експерименти с йод. Когато има нишесте цветът става много тъмно син до черен.

На мен тези дни ми е страшно трудно да установя някакъв контрол над яденето си. Все едно ми е паднало пердето и нито едина логична причина да не изяждам нещо не може да ме спре. После съжалявам но след час или два - три се повтаря същото.  

Не знам как да се взема в ръце.

Последна редакция: ср, 23 фев 2022, 07:05 от fillme

# 110

Да не вземеш да отслабнеш като манекенка, че тогава мъжете ще търчат след теб като в рекламите Sunglasses
Ха ха, като ми видят стриите и отпусната кожа ще избягат с 200 Joy
Аз никога не съм отслабвала за да се харесам на мъже или въобще на хората.
Просто първо си бях неграмотна и второ не ми беше опрял ножа до кокала.
Като опря - който търси, намира начин.

Азара, за стриите в една друга тема сега препоръчват щраусова мас.
Аз сега се цапотя с бадемовото масло, като свърши ще взема. Да пробвам де, не че имам надежди.
Ама ти действай сега, че си прясна още.

# 111
O, Джерами, радвам се, че писа. 🙂 Да знаеш, за малко и аз щях да ти пиша ЛС 😃 После реших, че сигурно са ти писали твърде много хора...Значи, поне по отношение на неяденето сме го изкарали по подобен начин...Аз пък после имах проблеми с КЗ, с безсъние, бодежи в сърдечната област и качих кг не толкова от ядене на кой знае какво, но и ми отне време да се стабилизира КЗ...
Спокойно за стриите, момичета, аз моите основни съм ги получила още в тийн годините, да не кажа, че откакто се помня си ги имам. Никакъв проблем не са ми, и ММ има стрии 😁 А от бременността получих малко стрии не по огромния корем, а в най-горната част на бедрата и то буквално през последната седмица...Та не зависи чак толкова и от мазане. От отслабване никога, ама никога не съм получавала стрии, напротив- стават по-незабележими тези, които съм имала преди това. 🙂 Като цяло, не са ми голям проблем, защото кожата стои гладка и са почти в същия цвят. Виждала съм и момиче на 120+ кг без нито една стрия (по бански), но това момиче още от бебе е било с доста наднормено тегло...
Fillme, каквото и да ти кажа, трябва да намериш мотивация вътре в себе си и причини да не се поддаваш...🤗 Според мен, поглези се с нещо режимно- хем да е горе-долу режимно, хем да не ти вдига така КЗ.
Да ви кажа, тъкмо в петък казвах на приятелка, че на 24-ти ми изтича сертификата😆 Но пък си ме гризе любопитството още какви антитела са ми останали.

Последна редакция: ср, 23 фев 2022, 07:55 от dolce miele

# 112
Моите стрии дори не са от надебеляването ми, а от преди това... До преди да ги видя по себе си винаги съм си мислила че това са глупости дето казват че много стрес е пагубен за кожата. Ами, не са. Получих страшно много стрии по почти целите бедра в период когато теглото ми си беше горе-долу едно и също, но на главата ми беше толкова много че още се чудя как съм оцеляла тогава. Плюс доста часове на ден на студено. В края на деня бях толкова изтощена че грам внимание не си обръщах, то просто припадах. И една вечер поглеждам и си виждам и двете кълки като географски карти. Не мога да ви опиша какъв шок изживях, то ми се стори че за един ден са се появили. Знаете какъв цвят са когато са пресни, гледката беше страховита. А нормалният цвят на кълката ми е такъв, че сега не се виждат грам, толкова съм бяла...
По-нататък качих едни поне 30 кила, че и отгоре. Такова чудо не ми се е случвало повече. Имах съвсем малки стрийки в горната част на ръцете и отстрани на бюста и това беше всичко. Докато растях през пубертета, също не съм получавала стрии, хем знаете повечето момичета колко набързо дръпват на размери тогава.

# 113
Стриите никога не са ме притеснявали чак толкова, колкото увисналата кожа. Тя увисналата кожа е по-грозна според мен.
Дори стриите са ми избледнели доста.
И при мен преди бяха ярки и розови. Сега са много бледи. Ама моите стрии са симетрично разположени и може и затова да не ме дразнят.
Странно ми е как така без напълняване може да се получат стрии.
На бедрата от вътрешната страна са много малки и незабележими, но има и малко отпусната кожа там, но не като корема.
На гърдите имам и стрии и отпусната кожа.
Ама поне сега с лицевите гърдите даже някак се уголемих и още повече се стегнаха и оформиха.
Ех, тия лицеви, как им се радвам Grinning
Днес много клекове не правих, само 80.
Но преминах на 4 планка по 43 секунди.
Лицеви да съм направила малко над 50 общо. Много заяквам, много от тях. Още се е прибрала кожата отдолу.

# 114
По целите бедра бях нацепена, предимно от външната страна но и отвътре имаше малко. Дебели и червено-лилави, то е страшно да се опише просто. Сега са се свили и дори аз трябва да се загледам да ги забележа. То беше като бях на 22-23 години де, що вода изтече от тогава. Имаше някакво обяснение за многото кортизол ама не смея да го преразказвам по спомени, а не помня подробности. Но не са градски легенди де, има си такова нещо.

# 115
Момичета, каква е тази програма на която си качвате КЗ. Гледам графики, цветове. Някакъв специален глюкомер .  Може ли линк на глюкомера и аз да си поръчам

Последна редакция: вт, 22 фев 2022, 23:55 от elitsa_b

# 116
O, Джерами, радвам се, че писа. 🙂 Да знаеш, за малко и аз щях да ти пиша ЛС 😃 После реших, че сигурно са ри писали твърде много хора...Значи, поне по отношение на неяденето сме го изкарали по подобен начин...Аз пък после имах проблеми с КЗ, с безсъние, бодежи в сърдечната област и качих кг не толкова от ядене на кой знае какво, но и ми отне време да се стабилизира КЗ...
Спокойно за стриите, момичета, аз моите основни съм ги получила още в тийн годините, да не кажа, че откакто се помня си ги имам. Никакъв проблем не са ми, и ММ има стрии 😁 А от бременността получих малко стрии не по огромния корем, а в най-горната част на бедрата и то буквално през последната седмица...Та не зависи чак толкова и от мазане. От отслабване никога, ама никога не съм получавала стрии, напротив- стават по-незабележими тези, които съм имала преди това. 🙂
Fillme, каквото и да ти кажа, трябва да намериш мотивация вътре в себе си и причини да не се поддаваш...🤗 Според мен, поглези се с нещо режимно- хем да е горе-долу режимно, хем да не ти вдига така КЗ.
Да ви кажа, тъкмо в петък казвах на приятелка, че на 24-ти ми изтича сертификата😆 Но пък си ме гризе любопитството още какви антитела са ми останали.
Писаха да, което много ме учуди, всмисъл чак такова впечатление да съм направил Blush , та аз съм писал общо едва в 4-5 теми, и то все свързани със здравословни проблеми, в крайна сметка онлайн общуването може би не е толкова лошо нещо, защото се оказва, че има изключително интересни жени, с които в реалността едва ли някога бихме се засекли.
А на филмито да и кажа, че защото нали раздавам съвети и си мислят хората, че съм едва ли не някакъв хранителен спартанец, не бях ял глутен от 4 години и миналата седмица си взех не хляб, не баничка, ами торта (веган ама глутенова) и то не парче, а цяла и в общи беше унищожена за минимално време, така, че всеки има такива моменти (е при мен след тоя вирус), моя съвет е да наблегнеш на сериозно количество протеини.

# 117
Джерами, като спря гултена оправи ли ти се жлезата. На мен след ковид  ми се вдигна ТСХ  на 4.75. И захарта ми се покачи, но нея по успявам да я контролирам.

# 118
При мене нещата са по-сложни, защото първо млечните не успях да ги спра толкова години (последно ядох деня преди да се разболея миналия месец), но тази година вече съм решил да ги спра за повече време и да видим какво ще се случи с антителата, има хора, при които дори само спирането на глутена им е достатъчно , но аз не съм от тях, при мен помогна цялостна промяна във всичко, попълване на витаминни дефицити, следене и опити за поддържане на всички показатели в добри граници, движение и много много сериозна промяна в мисленето (което всъщност е най-трудното), но колкото повече се доближавам до целта, толкова по-трудно става (както се случва винаги примерно наднормените кг, ако имаш 20 отгоре да почнеш да ги сваляш може да е трудно, ама ако са само 2 отгоре е десет пъти по-трудно). Това, което бих казал като може би положително, е че нямаше някакви забележими ефекти от яденето на глутен (както преди, когато започваше цялостно неразположение), просто усещането беше, че все едно ям гъба (разбира се това не означава, че отново ще почна да го ям). Simple Smile

# 119
Джерами, аз карах ковид още през ноември 2020 г, нямаше ваксини още и ми излезе късметът, въпреки социалната дистанция, маски, мерки и прочие...😆 Сравнително леко беше при мен, най-основните симптоми при мен бяха над седмица температура (придружена от усещане за вледеняване), сънливост, неядене и някои леки неразположения, през ден-два различни /но пък не тежки или болезнени/. Оправих се после, но отне време. Доста- дори и при спазване на режим. И нещо като депресия ме хвана след ковид...Странно нещо е този вирус. Но оттогава от нищо не съм боледувала.
Сега се чудя по кое време да си изследвам желязото, ЖСК и феритин и колко време преди това да го спра. Минимум 2 дни. Но според едната теория, трябва да има минимум седмица, а според другата- ако е за проверка дали има покачване на стойностите на феритин при нова терапия (и тепърва ще се пие още желязото)...можело и да не се спира за повече от 2 дни...🤔 Освен това, чудя се дали да изследвам и Б 12- но предвид, че го почнах по 1000 мкг дневно от 09. 02., май е по-добре да го изследвам след няколко месеца...
Елица, приложението е на Bayer- глюкомерът е Bayer Contour Elite. Няма да съжаляваш, препоръчвам го с две ръце. 🙂

Общи условия

Активация на акаунт