Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 48

• 21 020
  • 750
  •   1
Отговори
# 90
Сладко, имаш ли повече кг за сваляне? Инсулинът показва и складираната енергия...и междудругото, при мен от 15 до около 10 спадаше "по-бързо" (пак си отне доса месеци), за стойности от 10 до 7,49- 8 си отне още повече време...Възможно е да си подобрила инсулиновия отговор на 60 и 120 мин.

Нямам. 57-58 кг. съм на ръст 175 см.
Продължавам, може би времето е малко.

# 91
E, в такъв случай е нормално да отнеме повече време. Със самото сваляне на кг+ режим намалява инсулинът на гладно повече, отколкото само с режим. Все пак, хубав напредък имаш за това време.

# 92
И на мен не ми хареса стевията и формата на Б12....но исках да чуя и ваши мнения...тия доктори съвсем си е чиста търговия....*върви на еди коя си аптека, те го поддържат, ако го няма случайно ще ви го поръчат......така ми каза ендо....мисли че паса трева😄
Вече знам твърдо как да действам 😀
Да кажа още, че твърдо съм решила да спирам метформина, още малко....🙃
Купих си глюкомера с блутут...Елит...голяма радост....свалих си приложението на телефонА.....сега имам 3, единия е чистак нов....Елора...искаш ли да ти пратя подарък....или някой друг😀

Каквото и да правя/неправя до обяд винаги качвам...от нищото ни с кафе но с чай......ей това не знам как да оправя...

# 93
Aзара, хайде...честито! Друго си е да си "елитна"😜😅 Не че и другият не върши работа.

# 94
Така са за съжаление дистрибуторите, не само че от лекар нахалстват докато си тръгнах с обещание, ами и после по аптеките ходят и питат дали си е спазил обещанието да предписва еди какво си... Днес двама такива не се посвениха да нахълтат и да отнемат от времето на лекарката ми, въпреки че отвън очевидно пълната чакалня също там искаше да влезе.

Аз се опитвам да се разболея, за сега "само" кашлям и тестът ми за ковид излезе отрицателен, пък да видим до къде ще я докарам. От рецептата дето ми написа шкартирах прахчетата Тайлол и сиропа и ги замених с обикновен парацетамол и друго отхрачващо, не мога да се прежаля да пия нещо толкова сладко и се знам че ще взема по един път и ще ги зарежа... Лекарката ми настоя да пия много чай с мед. Викам за многото чай ОК, лимони имам също, ама за меда трудно, че мразя да пия сладко. Не я интересувало, да съм си слагала мед в чая и то не по малко. Не съм убедена че ще успея да го спазя и това, ама хич не съм.
Сложила съм голямата тенджера да правя патешка супа, като че ли на нея ще наблягам тия дни. С люто и с чесън - поне за тях бяхме единодушни Grinning Че се опита и да ми пише някакви витамини от А до Я, директно казах че това няма да си го купя щото не го харесвам. Ама хубави били. Ми нека са хубави, то и аз съм хубава ама няма да ги пия такива пък. Стиснахме си ръцете за витамин Д и цинк поотделно. Ама аз витамин Д си вземам и без това.
Мда, забавна среща беше, дано не са им всичките пациенти такива вироглави че ще хвърлят кърпите Grinning

# 95
Долче...тоз е по- забавен....и е по- удобно да си гледам и другите стойности...особено ако чукна някоя 9ка хахахха...да ми държи влага после:))))

Нати...дано се разминеш или поне леко да мине ако е ковид...

# 96
Благодаря, то ще се чуе какво е. За сега и аз, и лекарката това предполагаме, въпреки отрицателния тест. На колежката ми съвсем наскоро минаха вече няколко дни откакто си беше откровено болна, преди да види положителен тест, а преди това с болно гърло, висока температура и отрицателен ПСР... явно тоя сегашният модел е такъв. За сега Авирон и витамини ми е написала и ще се виждаме пак в петък да видим какво става. До тогава предимно ще папкам и нанкам вкъщи, та от скука може и да успея да прекарам малко мед с чая Grinning

# 97
Натка, че за какво са ти медове и сиропи? 😁 Има чайове, джинджифил, лимон, сребърна вода, капки прополис, супи...Ако се налага, бих пила по-скоро малко греяно червено вино с млян черен пипер! 😃 За хрема- сок от лук и капки прополис (трябва да има секрети обаче, не при сухи лигавици).
Азара, така си е, с този е по-забавно 😅 Повече време ти дава за повторна капка кръв, за по-дълги периоди показва средни стойности на КЗ...А в приложението можеш да си записваш в бележките разни неща- аз там добавям какво съм яла, а друг бонус е, че си маркираш и стойността с "ябълка" и знаеш дали е на гладно или не.

Последна редакция: вт, 22 фев 2022, 19:43 от dolce miele

# 98
Супата се прави в момента, греяното вино ще го пропусна обаче. То и хрема нямам, гърлото не ме боли, лук и чесън ще си ги хрускам и без такива симптоми. Сега ми се е паднало, нали съм си вкъщи и няма на кого да мириша Grinning
Абе ще мине и това, няма къде да ходи.

# 99
И на ММ, и на приятели първите тестове им бяха отрицателни...По едно време го караха, не са имали контакт (не са в един град)...Иначе и аз през ноември 2020 г нямах хрема, кашлица, гърлото и подобни. Дано и при теб така да продължи 🙂

# 100
Здравейте, минавам да изклюкаря, че Джереми е жив Sunglasses
Отговори ми на лс. Време беше.

Лежи там на леглото потънал в корона, на една страна метнал термометър, на друга носна кърпа, очи тъмнеят, глава му се люшка, уста проклина цял Китай  tooth   

Минерва, а тъй, заеми се с тия стресови глупости.
То и аз това викам, трябва да работим над себе си и как приемаме нещата.
Виж мен работата никога не ме е стресирала. Но лошите отношения ми се отразяват лошо. Рядко съм ги имала, но дори и между други да гледам цигании ми е било кофти.
Ще го едитна за кашуто, другия път ще е готово.
Иначе добре си го изкарах короната. Сега пия асс600, че нещо някакво храчене имам още и ме дразни.
Бях и без кростренажор, не че щях да го карам. Въздържах се няколко дни, че да не стане авария. От мързел прасеца ми се схвана една нощ и 3 дни не мина. Тогава ми писна и почнах силовите, веднага ме отпусна.

Азара, доста хора писахме за теста с йод. И аз, и една друга потребителка, не помня вече кой пръв го даде този тест.

Миоки, то кашуто обаче си е доста мазно. Поне така го усещам.
Но каквото и да говорим, по-добре сурово кашу, а не печено.
На мен вече печеното не ми е вкусно.

Азарчеее, верно ли ще ми подариш глюкомер? Kissing Heart  Малиии, как се радвам. Ми искам. А точен ли е?
Ще ти пиша след малко на лс.

# 101
Мазно, немазно, все тая. На мен ми сладни доста като го ям, за ова го избягвам. Ям лешници и орехи.

# 102
  • Столичанин ама не в повече :D
Ехо, тук съм, искам да благодаря на всички, които ми писаха да ме питат как съм (включително и на зверчето над мен Stuck Out Tongue )
Са да обяснявам в подробности какво що няма смисъл, още кашлям (а и тоя дъжд увеличи потребността от това), взех си сертификатче, те пък след месец го махат, ама честно казано изобщо не искам да има нужда от него следващите есен и зима, в главата ми още е разбъркано, за една седмица свалих 4-5 кила (защото ядене на каквото и да било беше близо до невъзможното), в следващите две седмици обаче ги качих отново гонейки ме брутаален глад. Та това е засега.

# 103
Здравейте. Ето и моите резултати от теста с обременяване:

Глюкоза
0’ - 4.79
60’ - 4.99
120’ - 4.41

Инсулин:
0’ - 9.30
60’ - 51.69
120’ - 19.65

Казаха ми, че всичко е наред и че нямам инсулинова резистентност, нито предпоставка за диабет. Някой компетентен може ли да ми потвърди?

# 104
На мен ми изглеждат добре, ако няма симптоми, но... винаги е добре да се махне джънка и безалкохолните.

Аз още не съм го лепвала тоз кромид. То останаха ли такива хора вече се чудя?!

Общи условия

Активация на акаунт