Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 48

• 21 011
  • 750
  •   1
Отговори
# 690
Капки прополис /клеева тинктура/ в сополив нос или малко сок от лук...и хремата се изпарява. 😃

# 691
Аууу, това са ми го правили като дете, много боли, многооооо...
Даже и двете са ми смесвали в едно.

# 692
На клечка от уши слагам аз и обтривам ноздрите отвътре. Нищо не боли, а съм чувствителна на болка. Обаче е за хремав нос, със секрети- не за профилактика. 🙂

Последна редакция: вт, 08 мар 2022, 02:26 от dolce miele

# 693
Ям си чесън на воля, то сега ми се е паднало както си стоя вкъщи. А и е едно от малкото неща дето все още мога да помириша от храната, та му се радвам още повече.
Тоя мехлем не го знам какъв е, трябва да го потърся щом е толкова добър. Етерични масла си слагам в лампа, помагат макар че и те не ми миришат сега. Иначе сигурно мирише на лукчета чак в коридора Grinning
Като готвя нещо с лук, обикновено ми се отварят всички чакри наистина, ама сега и от него не ми пука особено. Абе луда работа, ще видим накъде ще се развия след още някой ден.
То дето храната, ами и кафето си не мога да помириша, ей това вече е трагедия. Не знаете колко от прекрасния му вкус всъщност идва от аромата. Става ми тъжно всяка сутрин вече повече от седмица, като отпия.

# 694
Казваш в аптеката мехлем за хрема на хигитест. Малка кутийка. Виж в гугъл изображения.
В повечето аптеки ги има.

# 695
С две думи...прополисов мехлем за хрема. 😉

# 696
Натка, за загубено обоняние гледах вчера една мацка в инстаграм пробвала печен портокал с корите, после обелен и намачкан със захар - уж помагало. Може да потърсиш в Гугъл точна рецепта и мнения.
Аз продължавам с гърлобола, а от снощи съм и с разстроен стомах без да съм яла нищо подозрително. Сестра ми като кара ковида точно така почна и при нея. Така че продължавам да се изолирам и ослушвам, иначе домашните тестове са отрицателни.
Какво си хапвате като имате разстроен стомах? Всичко запичащо за което се сещам е много въглехидратно..

# 697
Ще го видя тоя мехлем като излизам за нещо, благодаря. Не че точно сега съм се убила да излизам в тоя студ де, ама утре сигурно ще трябва. То вазелин с етерични масла, аз с маслата съм напред вече, ама ако го има що пък да нямам и такова нещо.
Скрит текст:
За отрицателните тестове - моите все такива бяха докато не ми писна и от тях, аз си се бях запряла вкъщи и освен до лекар и аптека не съм ходила никъде, зарязах тестването че вече нямаше за кога.
То глупава история, излизам от рентгена, влизам в лабораторията от там - на снимката се вижда че почва типична пневмония, от теста ми връчват сертификат че нямам ковид и да ходя където си искам. Аман.
Тия дни като ходих да си взема болничния, една девойка се опъваше за тест и снимка че била само настинала и домашните тестове отрицателни... През това време се появявам и аз там и ме сочат и казват Ам да бе, ето ти пациентка с отрицателни тестове и тя, питай я дали нищо й няма. И казват че масово са така напоследък. Според мен иди на лекар ако още не си, по-добре да те погледне някой дето знае какво търси.
При разстроен стомах май най-много помага нищо да не се яде, но не те знам вземаш ли някакви лекарства че с тях няма много как.

# 698

Минерва, нарязвам алабаша на тънки пръчици /нещо като картофки тип Макдоналдс/, в купа разбърквам с малко мазнина и подправки. После пека във Фрайърчо.
Колко време и накакъв градус, че ми става не като хората? Иначе горното го правя и аз.
Днес реших да го сваря. Ще видим как ще ми допадне.

Измерих кз 5,4 сутринта, олекна ми. Спрях лекарствата, кафето, и ограничих сериозно храненето - махнах млечните /то и без туй доста малко ядях от тях, сирене отвреме навреме и кисело мляко, но явно ми е много/, намалих драстично ядките и махнах кашуто + махнах кето хляба /то и той от дъжд на вятър го ядях, 2 пъти седмично, но за всеки случай.../.

От не съвсем режимните ми останаха плодовете и по 1 редче 85-90% шоколад. Вчера мушнах 2 лъжици хумус, явно не се е отразил нахута, поне не много. Така се ядва. Много много съм доволна, такава ниска стойност не бях мерила от повече от месец. Резултатът стана видим за седмица.

Яд ме е, че бурканът с печени червени чушки съдържа захар. Ще ги спирам и тях, рядко ги ям, но се случва. Намерих замразени и минавам на такива.

Не знам дали няма да прозвучи еретично, но май бананите затягат.

Натка, шматка Wink аз и чесънът не усещах при Ковид. Наистина е ужасно гадно да нямаш обоняние. И цигарения дим също, абе изобщо - съвсем ми се беше изключило. За месец се оправи.

Последна редакция: вт, 08 мар 2022, 10:59 от Минерва

# 699
  • Столичанин ама не в повече :D
Честит празник момичета! Flowers Bouquet

# 700
Честит празник, момичета!⚘
При разстроен стомах- лъжица оцет и после веднага се пие и малко вода. Като храни- айрян със сол, ако положението е по-зле- малко солети, сухар или парче препечена филия...

# 701
Честит 8 март Simple Smile Flowers Hibiscus

# 702
Честит празник и от мен !
Здрави , обичани, късметлийки Flowers Tulip

Аз пък днес съм затънала в трудови дейности, Weary

# 703
Честит празник и от мен!

Закуската беше 1/2 авокадо, обядът - яхния от телешко, картофи, алабаш и домати и много подправки /картофите ще ги ядат останалите/. Вечерята ще бъде като обяда.

# 704
Честит празник и от мен 🌷🌷🌷

Много сте изписали, едва ви прочетох, докато малкият спи.

Такова чудо не сме карали.. Да не говорим, че температура съм вдигала само като карах шарката. И сега беше втория път. По-добре сме вече, де.

Общи условия

Активация на акаунт