Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 48

  • 21 001
  • 750
  •   1
Отговори
# 705
  • Мнения: 32 167
Минерва, да не би да купуваш по-евтин алабаш на килограм? Аз го купувам само от Лидъл, но цената е за брой, около 1,50 лв е обикновено...Понякога го хващам на лев, а по-рядко и намален  а 50-60-80 ст за брой...Дайконът ми е далеч по-евтин за яхнии и мусаки..

# 706
  • Sofia
  • Мнения: 29 277
Ряпата Дайкон люти ли?

Чай от нарови кори и дренки добре запича при разстроен стомах.

# 707
  • Мнения: 32 167
Доли, сурова може да е леко "лютива", но много зависи от размера, от партидата. Някои репи дайкон са по-скоро сочни, отколкото да имат някаква лютивина (особено малките)...или пък е само в най-горната част. Сготвена в яхния обаче не остава нищо от това. Печена /тип печени картофки/ може да е малко по-горчива, отколкото сурова. Но в мусаки, яхнии, супи се държи горе-долу като картоф (но не е така нишестяна, разбира се).

Последна редакция: вт, 08 мар 2022, 18:24 от dolce miele

# 708
  • Мнения: 24 784
Честит празник и от мен Flowers Bouquet

Ще ме накарате алабаш да издирвам значи, само се чудя какво да си готвя вече. Този сезон не съм вземала никакъв.
Дайкон и аз харесвам, в салати слагам но съм пробвала и сготвен. В супи и прочие не си правя труда де, но за който повече му липсва да има парчета картофи става наистина. Във фраера съм пробвала вместо картофи, ама не бях впечатлена, за тая цел глава целина е по-вкусна според мен.

# 709
  • Мнения: 32 167
Настърган дайкон /или пък на кубчета/ за сгъстяване на супи е чудесен. 😃 Вчера така намалих доста количеството на фиде- хем да гледат другите, че има фиде, хем не е само фиде...😅 И някак по-богати стават дори яхнии и супи...в които съм сложила там 1 картоф, колкото да се гледа, че има картофи в манджата...

# 710
  • Мнения: 17 345
Долче, ти си вдъхновител.
Алабаш не съм купувала, това за мен е непознато нещо.
С дайкона се спогаждам, но вече и на мен  ми писна от тези кореноплодни, аман от мрак, зима и липса на идеи за готвене.
Нати, целината във фраейра как правиш ?
И аз , като Минерва, червени чушки от буркан, всичко изпоядохме замразено за зимата, имах някакви запаси от печени чушки и патладжани.
Вече ще минавам само на кюфтаци и яйца, гъби и маслини.
Докато не се хванем за зеленото.

От два дни ми се напукаха устата, това липса на витамин Б ли е, какво да пия пък сега.

# 711
  • Мнения: 32 167
Тайс, класически симптом на железен дефицит- напукани устни и/или напукани ъгълчета на устните. Но може и да е от друго де /примерно, аз точно този симптом го нямам/...🙂 Може просто да си била на вятър или студено, да си яла нещо по-солено и др.

Последна редакция: вт, 08 мар 2022, 17:41 от dolce miele

# 712
  • Мнения: 17 345
Долче, ще си пусна желязо другия път, само защото ми е кеф да го коментираш. А и не съм го изследвала, де.

Все си мисля, че не е оот студ, слагам мазилаци, когато излизам, а и тези дни повече пазех дивана у нас, не съм мръзнала.
Не е в ъглите, а по горната устна отвътре, бе някакъв дефицит ще да е. Вчера пак започнах Омега 3, напоследък само вигантола и К 2 къркам.
Ще взема да го спра и да започна пак Б 12, или ще търся Б комплекс, знам ли  и  аз.
Препоръчай ми нещо безобидно от твоите .

# 713
  • Мнения: 24 784
Целината на "картофки" си я правя във фраера, само не ме питай за време че много зависи от количеството. Поне на мен ми харесва резултатът, приятна гарнитура си е. С жълта ряпа май го правят същото но това не съм го пробвала, беше много нашумяло по едно време.

# 714
  • Мнения: 40 680
Честит 8 март на всички.

Таис, аз писах назад за коензимиран Б комплекс на натюреле фактор. Има два вида, по-евтиния не е с читавия Б 12.

Купих сорбифер. От ръководството разбрах, че и с цинк не трябвало да се пие.

# 715
  • Мнения: 547
Целината на "картофки" си я правя във фраера, само не ме питай за време че много зависи от количеството. Поне на мен ми харесва резултатът, приятна гарнитура си е. С жълта ряпа май го правят същото но това не съм го пробвала, беше много нашумяло по едно време.
Питам, питам, и ще продължавам да питам. Simple Smile Засечете следващият път, за да сравним. Аз за алабаш говоря, не знам дали става различно с целината. Първият път 20 мин. на 180 градуса, вторият път 20 мин. на 150 и още 30 на 100 и резултатът беше същия 1:1, пак си хрупаха. Иска ми се да стане мекичко като картофките пък!

# 716
  • Мнения: 24 784
Ами не правя често такива неща, дано не забравя следващ път да обърна внимание. Общо взето наглеждам и като ми хареса спирам, то за едната гарнитура хич не мога да се разправям повече от това, другаде са ми приоритетите.
За такива неща понякога пробвам да пусна програмата за зеленчуци, при мен е 17 минути на 160 градуса. И като свърши вече още малко на високи градуси колкото да хванат цвят отвън вече по ръбчетата. Алабаш не съм правила де,  последно съм купувала преди да се сдобия с такъв уред, а и аз много обичам да го хрупам пресен него и едва ли да стигне до готвене.

# 717
  • Мнения: 40 680
Най-сетне изядох маслената риба.
Хареса ми. Чакам примоция сега Grinning

# 718
  • Мнения: 2 162
Най-сетне изядох маслената риба.
Хареса ми. Чакам примоция сега Grinning

Как я сготви. Онзи ден и аз за не чуя нещо я купих, но забравих какво писахте за приготвянето.

# 719
  • Мнения: 40 680
На скарата. Бързо стана.
Може и във фурна. Изчистих, поръсих със сол и метнах на скарата.
Интересно месце е.

Вчера реших да пиша на сайта за липсата на В комплекса. Като се прибрах ми писаха, че е наличен. Поръчах си го + магнезия. Сега пак не е  наличен.
Ако някой го иска, да изхитрее и да им пише.
Ако ще иска и нещо друго.
Иначе го има и в ремедиум на промоция,сега видях.

Общи условия

Активация на акаунт